Майчинството счетоводно - 102

• 12 874
  • 347
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте!

От 29 декември съм в 45 дневния болничен. Искам да попитам кога мога да очаквам превод след като свърши самия болничен или преди това?
Зависи кога е подаден в НОИ. Ако сте го занесли на работодателя през месец януари срока да го подадат е до 10.02 и съответно може да очаквате превод няколко дни след това. Ако сте го занесли още на 29.12 то срока да го подадат е бил до 10.01. Ако обаче 45 дневния ви е първичен и имате 2 дни изплащане от работодател т.е. 29 и 30.12, то НОИ ви дължи обезщетение за дните след 05.01, които при всички положения ще изплатят след изтичане на месеца.

# 346
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!

От 29 декември съм в 45 дневния болничен. Искам да попитам кога мога да очаквам превод след като свърши самия болничен или преди това?

Този болничен се плаща на части. 2 работни дни от 12,2025 ще платят през януари 2026, а частта за януари през февруари, а остатъкът - като изтече БЛ.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 19:21 от Lady Brinne

# 347
Ако не е първичен ,защото преди него съм била пак болничен, но е даден декември на работодател,  а той го пуска в нои януари месец, кога ще получа парите  за януарските дни ? За декемврийските дни получих заплащане на 14 януари днес.
Здравейте!

Зависи кога е подаден в НОИ. Ако сте го занесли на работодателя през месец януари срока да го подадат е до 10.02 и съответно може да очаквате превод няколко дни след това. Ако сте го занесли още на 29.12 то срока да го подадат е бил до 10.01. Ако обаче 45 дневния ви е първичен и имате 2 дни изплащане от работодател т.е. 29 и 30.12, то НОИ ви дължи обезщетение за дните след 05.01, които при всички положения ще изплатят след изтичане на месеца.

Общи условия

Активация на акаунт