Често боледуване

• 474
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте!
Сина ми е на 3,2 години.
От юни месец е или през седмица или всеки месец болен .
Главно гърлото,ангини,червено гърло ,афти и всичко което може да бъде на гърлото .
Септември беше с афти,после кашлица ,октомври отново афта на сливицата заедно с чревен вирус ,а в момента от снощи поддържа температура до 37,7 като за мен това е знак ,че отново се случва нещо  и днес сме на преглед.
Моля ви ,дайте съвет какво да правя . Всяка седмица е болен,от юни до септември е приел 7 антибиотика и лежа 2 пъти в болница . Миналата седмица пускахме изследване мононуклеоза и гърлен секрет и двете са ок . Защо тогава това дете е все болно .
Моля ви,много ви моля насочете ме на някъде ,започвам да си мисля лоши неща ...
Като цяло от бебе е болняв ,обаче не така ! Болен беше 2или 3 пъти за цялата година. Сега е всяка седмица. Спрях го от детската ,седи само вкъщи,играе си в двора сам,деца не е виждал от доста време ,ходим само до магазина и вкъщи .
Не знам от къде лепва болести .
Нужна ми е помощ

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 10:21 от Moderator1

# 1
Потърсете в аптеките един сироп "Тонзилик", който беше изписан от УНГ на голямото ми дете и укрепва сливиците и гърлото. При моето дете (едното) той спаси положението, при второто нямаше ефект. Проверете и дали няма започнала да се образува трета сливица, но тя се вижда само от УНГ. Тя също влияе за често боледуване. Укрепете имунитета. В гърлото ни нормално живеят разни бактерии от типа на стафилококи и стрептококи, които нормално са потискани от имунитета. Когато имунитетът отслабне няма какво да ги потиска и броят им нараства, следва разболяване.

# 2
Опитайте с хомеопатия и пробиотик да засилите имунитета.
Нашият педиатър ни предписа Имунотрофина сироп, също е доста ефикасен.

# 3
При нас спасението беше премахване на трета сливица.

# 4
  • София
Антибиотиците помагат за едно, но вредят на друго. Имунитетът зависи много от чревното здраве. Ако сте склонни да пробвате алтернативни методи, на пазара има различни компании, предлагащи суперхрани/добавки. В една от тях членувам и имаме удивотелни случаи. С добра подкрепа на организма, той се справя сам.

Също класически хомеопат може да потърсите, някои предлагат детокс програми.

# 5
Според мен трябва да проверите по-обстойно здравето на детето. Дали няма някакви липси в организма, анемия, чревни паразити и т.н. Също така някои вируси са изключително коварни и след боледуване от тях имунната система се срива за дълго време (например грип и rsv вирус). Може да е нещо такова. Добре е също да се консултирате с имунолог. Според мен не може да няма никаква причина за толкова често боледуване и стигане до антибиотик и болница. Особено след като пишете, че преди не е било чак толкова зле. Споделям и един полезен линк: https://drvelikova.com/2018/12/04/%d0%b8%d0%bc%d1%83%d0%bd%d0%bd … 0%b0%d1%81%d1%82/
Но ако честото боледуване съвпада с започването на детска градина, то вероятно това е основната причина.
Успех! Дано скоро отмине този период!

Общи условия

Активация на акаунт