Задайте своите въпроси към д-р Радослав Тошков, основател на медицински център DeTox

• 256
  • 4
  •   1
Отговори
DeTox Center е медицински център с над 30 години опит във функционалната, холистичната и регенеративната медицина. Вярваме, че истинската и устойчива промяна започва с осъзната грижа за тялото. Нашата мисия е да ви подкрепим в стремежа към по-добро здраве, повече енергия и вътрешен баланс, чрез научно обосновани методи, индивидуален подход и съвременни високотехнологични решения.

Екипът ни прилага специализиран подход, който обединява високотехнологична диагностика и персонализирани терапевтични решения за постигане на дълбока детоксикация, клетъчна регенерация и устойчиво здраве.

В настоящата консултативна тема д-р Радослав Тошков, основател на медицински център DeTox Center, ще консултира на тема "Как микробиомът определя имунитета, хормоните и енергията ни".

Д-р Радослав Тошков

Д-р Радослав Тошков е основател на медицински център DeTox Center и създател на бранда за натурални хранителни добавки Herbamedica. С над 30 години клиничен опит, той е сред водещите специалисти у нас в областта на функционалната и регенеративната медицина. Работи с фокус върху метаболитното и хормоналното здраве, детоксикацията и превенцията на хроничните заболявания.

Може да задавате въпроси, свързани със следните теми:

Влияние върху имунитета
● Как микробиомът влияе на способността на организма да се бори с инфекции?
● Може ли дисбалансът в чревната флора да отключи автоимунни заболявания?
● Как храненето и пробиотиците променят имунния отговор чрез микробиома?

Връзка с хормоните
● Как микробиомът участва в регулацията на стресовите хормони?
● Може ли чревната флора да влияе върху хормоните на щитовидната жлеза, половите хормони или инсулина?
● Има ли връзка между микробиома и ендокринни нарушения като синдром на поликистозните яйчници или метаболитен синдром?

Влияние върху енергията и метаболизма
● Как микробиомът определя усвояването на хранителните вещества и нивата на енергия?
● Може ли дисбалансът в чревната флора да причинява хронична умора или слабост?
● Как хранителни навици, добавки или медикаменти могат да променят енергийния баланс чрез микробиома?

Ако темата за микробиома и неговото влияние върху здравето ви вълнува, абонирайте се и задайте своя въпрос. Всеки вторник и петък д-р Тошков ще споделя своите професионални насоки и опит, за да ви помогне да направите още една стъпка към по-добро здраве и вътрешен баланс.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 12:26 от Жaклин

# 1
Здравейте, д-р Тошков!

Въпросът ми към Вас е свързан с женския метаболизъм след 40-годишна възраст. При мен апетитът се увеличи и забелязвам, че в зависимост от месечния цикъл в някои дни имам огромно желание за сладки и/ или тестени храни. Стремя се да спортувам редовно и да имам балансирано меню, но въпреки това започнах лесно да качвам килограми. Може ли да споделите препоръките си относно хранителен режим, начин на живот и евентуално полезни добавки? Благодаря предварително!

# 2
Здравейте, д-р Тошков,
Възможно ли е хроничният запек да е сигнал, че микробиомът ми не е в баланс? Храня се разнообразно, включвам плодове и зеленчуци, но работя по цял ден на бюро. Какви рискове носи това състояние ? Благодаря Ви!

# 3
Здравейте,

Има ли надежден тест за микробиом, който да показва наистина количествата на отделните бактерии и възможно ли е след разчитането му да се терапевтира с правилните щамове?
Ще се радвам на вашето мнение, понеже темата е спорна, на много места пише, че тези тестове са само пари на вятъра, тъй като дори да се установи какви бактерии има в микробиома на човек, няма така да се каже референтни граници, с които да се сравнят - това вярно ли е?

Благодаря.

# 4
Здравейте, док!
Какви съвети бихте дали за премахване на задържането на течности в организма в дните около овулация и цикъл? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт