Ноемврийски книжен клуб - 2025

• 2 234
  • 40
  •   1
Отговори
# 15
  • ... рееща се.
Честито бебче, Inferiya! Purple Heart

И аз съм за Бакман за следващия месец, дори тъкмо качих книгата на четеца Simple Smile

# 16
Прочетох първия разказ. Много сладък. Понеже имаме трето по ред котенце, съм голям любител на темата за пухчетата, които ти влизат под кожата и те превръщат в свой щастлив роб.
С книгата не напредвам, обаче... Трудно ми е да разбера какво се случва. Давам шанс, разбира се.

# 17
  • София
Аз започнах книгата вчера. Само да уточня, че съм изчела всичко на Кинг, но по-старите съм ги чела като тийнейджърка. Мисля, че сега много повече ще я оценя. Същото се случи и с "Дългата разходка", която наскоро си препрочетох заради филма. Като ученичка съм и дала 3 звезди, но сега и дадох твърда петица. Simple Smile

# 18
  • София
Инферия, честита рожба! Да е жива, здрава и много да ви радва! Simple Smile

Момичета, аз съм ви поизпуснала последните месец - два. Записвам се, и аз искам да прочетем "Моите приятели" на Бакман другия месец:-) За този - друга книга на Стивън Кинг ще чета успоредно с вас - "Гробище за домашни любимци".

# 19
Прочетох и втория разказ. Харесах обема му Laughing Но също и как приключи.
Относно книгата... Чак се чудя, че е на Стивън Кинг. Май няма да я довърша.

# 20
И при мен върви много...бавно и объркано. Аз срам, не срам ще кажа, че не съм чела нищо на Стивън Кинг досега, но като се има в предвид, че е доста извествн автор, очаквах много повече да ми хареса. Заобикаляла съм го умишлено заради жанра, който не харесвам и познавам от филмите предимно.

# 21
  • София
Аз пък я "глътнах" са два дни, тя е и тъничка. На мен много ми хареса. Много повече от когато съм я чела едно време. Но все пак съм и на годините на главния герой и много повече мога да го разбера, него и моитивите му и да му съчувствам.

# 22
  • в сърцето на един мъж...
Ох, Стивън Кинг е много полюсен писател - или силно го любиш, или силно го мразиш Simple Smile Аз съм чела няколко негови книги и го заобикалям отдалеч. Не мога да се разбера с него. Затова си чакам чинно декемврийския избор.

# 23
Давайте предложения за Декември Simple Smile

Радвам се, че тото-разказите се харесват Simple Smile

# 24
Аз ще предложа една сравнително стара книга, не знам дали някой от вас я е чел, но на мен много ми повлия на някои неща в начина на мислене и погледа на такива истории в реалния живот. От няколко години се сещам за нея и се каня да я препрочета:
Людмила Филипова - Стъклени съдби

# 25
  • Пловдив
Не ми върви и на мен Стивън Кинг, и не мога да го изчета.. За сметка на това "Лазар" от Ларш Кеплер я прочетох за три дена.. И бих я предложила, но е доста нова и не знам дали може да се намери електронно..

# 26
  • София
Аз Кинг го обожавам и съм доста пристрастна. Избягвам да препротичам книги, защото ме е страхда не се разочаровам, но и двете негови, които препрочетох ми харесаха адски много. Но мисля, че няма да е така с типичните му "ужаси".

# 27
Някои книги на Кинг харесвам, други не. Харесвам повече класическите му. "Сияние" за мен е най-добрият хорър роман. Харесвам "Факлата" и "Кери".  "Гробището за домашни любимци" ме беше впечатлило много, но бях много млада и това беше един от първите в тоя жанр за мен.

"Куполът" и "The Stand" (не знам как е преведена) по-скоро не ми допаднаха. Това са все книги, които четох преди доста години.  Първата половина на "То" ми хареса, но втората не.  Не харесах "Зеленият път". 

От новите, харесвам "Институтът". Книгите за Холи не ме заинтригуваха. "По-късно" съжалявам, че прочетох. "Били Самърс" съм приготвила отдавна и не смея да започна.

П.П. Предложих "Моите приятели" за следващия месец Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 16:38 от Cool_Cat

# 28
  • в сърцето на един мъж...

Людмила Филипова - Стъклени съдби

Това е една от книгите, които съжалявам, че някога съм чела

# 29
Прочетох книгата на Кинг. Мислех, че съм я чела и преди, но явно не е била тази, нищо не ми говореше.
Интересно е как един човек може да стигне до дъното и до решението да сложи край на живота си, но много неща му се бяха струпали на главния герой. Не знам аз какво бих направила на негово място.
Присъединявам се към предложението за Моите приятели, защото я имам на хартия. Людмила Филипова по-вероятно не бих си причинила.

Общи условия

Активация на акаунт