Онлайн магазин ТЕМУ (Temu) за България – Актуална тема за НОЕМВРИ 2025 (Тема 11)

• 43 852
  • 941
  •   1
Отговори
# 90
  • Далечният изток
Имат съобщения за кражба, явно не им е нещо непознато.

# 91
  • София
Съобщи. Ако проблемът е от техен служител, а не друг, ще ти възстановят парите - коректни са.

# 92
Парите ви ги няма физически, или имате само транзакция с минус, или и двете? На коя банка сте, на ДСК правят едни подобни мушенгии?

# 93
  • София
Не само ДСК. Мъжът ми имаше такъв проблем с Пощенска и съвсем друг сайт. Проблемът беше в банката.

# 94
Все още работи един малък бъг. При поръчка от местен склад (не става за доставки от Китай), след като е изпратена пратката, но преди да бъде доставена в много случаи може да се получи частично връщане на пари/кредити между 15% и 30% от цената. Само трябва да си поискате в свободен текст връщане на парите през чата. Не става веднага, а може би на втория/третия ден и не за всички продавачи/акаунти.

Не разбрах на какво основание да се иска това частично връщане на парите.

# 95
  • Далечният изток
Парите ви ги няма физически, или имате само транзакция с минус, или и двете? На коя банка сте, на ДСК правят едни подобни мушенгии?
Транзакциите са с минус към Тему. Защо ще го прави банката?! ДСК е, да.

# 96
И аз веднага помислих, че банката е ДСК. Трябва след няколко дни да се “оправят”. Макар, че и на мен ми се случи нещо подобно с Уникредит с поръчка от ДМ. Като направя поръчката, теглят ми 200 лв, после обаче няма един артикул, връщат ми 5 лв и теглят 195 лв. И имам два минуса с големи суми. Звънях в банката и ми казаха, че е изтеглена само 195 лв. Защо аз виждам минус на още 200 лв, не можаха да обяснят. За съжаление не помня каква е била наличността ми, защото в тази сметка ми пристигат всички доходи и дори и за малки суми, винаги плащам с карта, та не мога да кажа липсваха ли от наличността, но мисля, че да. Както и да е. Оправи се след 5/7 дни. От историята изчезнаха транзакциите от -200 лв и +5 лв. Таааа, да не би да са връщали сума за липсващ артикул и банката докато осчетоводи всичко, да излиза на минус. Говорете първо с банката преди да пишете оплакване. Или изчакайте няколко дни.
На мен никога не са ми теглили пари от Тему без причина.

# 97
  • Далечният изток
Казвам ви, че имам с минус транзакции от 20 октомври... Около тази дата нямам поръчки.

# 98
  • София
Ясно. Проблемът най-вероятно е в банката, в твоя случай ДСК.

# 99
Ами говори ли с банката ти? По принцип при съмнение за неправомерно изтеглени пари се говори първо с банката, защото може да става въпрос за финансова измама и те се заемат с това. Имаш ли артикули, които няма да ти пристигнат и да са ти върнали парите за тях?

# 100
И аз не вярвам Тему да източва сметки.
Може да има поръчки под 10 лв по принцип, въпреки че в случая не е така. Аз в момента чакам поръчка за 50 стотинки - имах корекции на цената, поръчах два артикула за купони и доплатих 50 стотинки.

# 101
Може, разбира се. За купони няма ограничение. За това да изключи и възможността някой от семейството да е поръчал с нейната карта. Или ако е плащала поръчка на колежка, да е останала запаметена. Но първо банката да си каже становището.

# 102
  • Далечният изток
Никой не плаща с моята карта, нито правя чужди поръчки.
Чак толкова съм грамотна, за да мога да сметна 2 + 2.

# 103
Не наблягайте толкова на датата, дата на покупка, плащане и осчетоводявяне, че и ако е имало някакво въстановявяне могат да бъдат много различни една от друга.

П. П. И аз съм достатъчно грамотен, и имах подобен проблем, и мислех, че някой ми е изтеглил парите, и като звъннах в банката се оказа съвсем друго, не че вината пак не беше в банката, но беше грешка, а не измама, коята след няколко дни системата им коригира автоматично.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 10:08 от All Seasons

# 104
  • Русе/Germany
Здравейте, идвам с въпрос и се надявам да ми помогнете. На немски език ми е снимката защото съм в Германия и ако обърна на български не ми дава промоцията. Когато въведа в търсачката claim credit ми отваря тази страница от снимката. Та въпросът ми е, ако пусна тази поръчка ще платя сумата която пише и после ще имам всеки ден да цъкам да вземам кредит или ще ме кара да пускам поръчки за определени суми и т.н за да си получа тези 44€?

Общи условия

Активация на акаунт