Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Ноември 25

• 114 478
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 050
Държа да споделиш, Мими
Аз си признавам, че съм праволинейна и не мога да се пречупя, освен ако финансово не съм принудена, разбира се.
Залагам на продукти, които с времето съм установила, че действат при мен . Колкото пъти съм се “отклонила “, толкова пъти съм сгрешила.
И за корейската козметика не успях да се “пречупя “
Не използвам Guerlain за косата. Това е моята истина

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 20:42 от macadamia

# 1 051
Магни изтрай до четвъртък за Зара Wink

п.с. мечешки космати палтета, не са моето

# 1 052
  • София
Тафта, не всичко намалят в Зара. Определени артикули.
Объркала съм се ето за това палте говоря, че е много приятно на допир. Другите не ги знам

За себе си реших, че ще пропусна тези палта

# 1 053
Едно видео ви нося от съседна тема за ЧП намаления в Зара и не само:
https://www.instagram.com/reel/DQ-9ogwE531/?igsh=a2xmMnlyNDdkMnNq

В реалните магазини на Зара и цялата група Initex, в Манго ... и много други магазини намаленията са само на 28.11 /тази година/.
Не помня дали има намаление на всичко в Зара /говоря за реала/, което съм набелязвала винаги е било намалено досега, само в този ден /ЧП/, при това доста.
Аз предпочитам косматите палтенца с яка, но и с качулки съм купувала през годините.

Не ползвам българска козметика никаква, но ползвам и имам много хубаво мнение за българските етерични и базови масла на определени марки, също за розовата вода и някои други подобни продукта. В тази връзка на ЧП, в Лили и ДМ също има намаления - истински, в реала.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 05:19 от Sweta

# 1 054
  • Варна / UK
Macadamia, душа Hug, щях да ти пиша на лични, обаче го слагам тук в скрит текст.
Ако докторът ти каже - таЯ е чисто луда - не е далеч от истината  Joy
Скрит текст:
Най-важните добавки, които взимам, са NMN (от поне 2 години го приемам), колаген (от поне 5 години) и Омега 3 (от поне 7 години). Покрай тях взимам и други, но най-основните са тези. Добавям и снимки, какво точно приемам.
Първо взимам NMN - 0.5g подезичен - усвоява се много по-бързо от капсули, до 3-4 минути е в обръщение. NMN - е дериватив на вит. В3 и прекурсор на NAD+ - вземам го с antiage цел, но той така също намалява подпухването на лицето сутрин и има успокояващ ефект на нерФната ми система Grinning.
Около 5 минути след това (отскоро) започнах да пия хиалуронова киселина - за подобряване на хидратацията и подобрява средата, в която колагенът работи - 2 капсули. После трябва да се изчака 30-40минути, но като нямам време, директно след това взимам колагена - 10г, добавям малко разтворим витамин С в него.
От септември започнах да добавям към колагена по 1-2g лизин, пролин и глицин - защото са ключовите „тухлички“, от които тялото реално изгражда нов колаген.
Около 30 минути след колагена вече пия кафе (черно, без захар, с малко стевия). Около час след колагена закусвам.
След закуска - 2 капсули Омега 3.
Заради NMN, вечер преди лягане взимам една капсула TMG.
Тук вече накарах AI да обясни по-подробно:
--------
NMN сутрин:
NMN повишава NAD+, което дава повече клетъчна енергия, активира възстановяването на ДНК и забавя стареенето.
Но при този процес тялото изразходва метилови групи (важни за хормони, детокс и нервна система).
TMG вечер:
TMG (триметилглицин) възстановява метиловите групи, намалява хомоцистеина и подпомага черния дроб, регенерацията и нервната система през нощта.
Тоест:
Взимам NMN сутрин за енергия и анти-ейдж,
а TMG вечер — за да върна метиловите групи, да защитя метилацията и да подпомогна възстановяването по време на сън.
----
След по-тежка тренировка взимам BCAA. Отскоро започнах да пия по 3г креатин монохидрат, но това е пак заради по-тежките тренировки и уж било добре за 50+ да се взима.
От няколко месеца след тренировка взимам по една капсула глутатион, пак включвам AI за разяснение:
------
Глутатионът е главният антиоксидант на тялото — „чистачът“, който неутрализира свободните радикали и предпазва клетките от увреждане.
След тренировка стресът върху мускулите и клетките е по-висок, затова допълнителен глутатион помага за по-бързо възстановяване.
Приемам го, защото:
- подпомага детоксикацията на черния дроб
- намалява възпалението и оксидативния стрес след тренировка
- ускорява възстановяването на мускулите и тъканите
- подпомага имунитета и кожата
----
Вечер преди лягане вместо магнезий пия 2г глицин - има подобно на магнезия действие.
Ето снимки на това, което пия:

Magni, кафявото якенце е много яко.
Mtz, наистина е сюрреалистичен този пейзаж - сняг и море, благодаря, че сподели Heart Eyes.
И коледни базари видях, и ми се приходи ама май няма да е тази година.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 22:57 от NadyaT

# 1 055
Леле, Наде, сериозна работа, но наистина изглеждаш wow 😍
Много ти благодаря за изчерпателния отговор.
И аз с моето колагенче си мисля че взимам добавки 😀

# 1 056
Страхотни сте.
Значи ще чакам до четвъртък вечер.
Мога без мече и без боти, но ми харесват и на половин цена ги искам. Всъщност ако помня добре на черен петък в Зара намалението е 40%. Качулки и аз харесвам, но кафявото ще ми пасне повече на чанти, колани и сякаш ми харесва една идея повече заради заоблената яка.
Оф, ботите им плащам и пълната цена. Много са мои.
Лятото ленените сака бяха изчерпани в сайта, но във физическия магазин бяха налични.
За добавките си мълча. Както и за козметиката. Едва ли има по немарлив от мен потребител в темата.
Балсам и олио за коса, дневен крем лореал и нищо друго няма на моята тоалетна масичка. 🙈

# 1 057
Държа да споделиш, Мими
Аз си признавам, че съм праволинейна и не мога да се пречупя, освен ако финансово не съм принудена, разбира се.
Залагам на продукти, които с времето съм установила, че действат при мен . Колкото пъти съм се “отклонила “, толкова пъти съм сгрешила.
И за корейската козметика не успях да се “пречупя “
Общо взето и аз съм така, това което съм харесала си остава бетон, а се отклоня, а сгреша, но пък обичам да пробвам туй онуй, то иначе скука...
Изключително ми хареса корейският млечен серум за лице, трети си поръчвам. А и доста други корейски неща опитах и ми допаднаха! 🙃
Магни, взимай ботите от сега, моля те, ще свършат...мечешки палтенца можеш да ги почакаш, има ги в изобилие...

# 1 058
Цитат
Общо взето и аз съм така, това което съм харесала си остава бетон, а се отклоня, а сгреша, но пък обичам да пробвам туй онуй, то иначе скука...
Мими, абсолютно и аз така. Hands Thumbsup С последните новости, които пробвах, не се разбрахме, но не е драма.
Честити калъфки, много са хубави, аз ще чакам да споделиш за тях, че от кога им се каниш.
А, да те предупредя - не се мажи обилно непосредствено преди лягане - коприната не попива както памука например.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 22:52 от Sweta

# 1 059
Ще споделя Света, днес вече лягам на нея...утре ако не ме познаете от сияен блясък да знаете от тях е! 😄
Сложих хайверената маска на лицето, вела на косата, пачове и за финал крем Герлен. Утре очаквам да се събудя на 20! Wink
Късно каза Светаааа, но аз никога не се мажа обилно! 😃

# 1 060
  • София
Хайде и още един спорен тренд. Засега ще си ги нося като пантофи.

Аз си накупих едни маски и шампоан на Sasha care, френски, май съм доволна засега.
И аз сложих серумите и ще лягам.

# 1 061
Цитат
Късно каза Светаааа, но аз никога не се мажа обилно! 😃
Ама как късно, редактирах преди да пуснеш твоя пост.
Нищо, за следващите  пъти да знаеш, рутината 20/30  мин преди лягане. Hug

Рокси, готини са пантофките!

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 23:12 от Sweta

# 1 062
Ама аз съм се намазала от преди час, веднага след маската! 🙃

# 1 063
Е, всичко е наред тогава, един час е предостатъчно!

# 1 064
Magni, ботите са убиец 🙂
И без мечето бих ги взела, видях те в тях плюс новите ти дънки ♥️
Ти можеш да ходиш на такива

Надя, изчетох те от-до и се изморих 🙃 шегувам се.
Май трябва да си го разпечатам и да почна и аз, че без химия няма физика

Чакам ЧП с нетърпение, искам обувки и един конкретен модел чанта.

Общи условия

Активация на акаунт