Обсъждане на имотни обяви - 39

• 20 873
  • 353
  •   3
Отговори
# 60
Да обсъдим тази обява.
Скрит текст:
https://www.imot.bg/obiava-1c176261176673786-prodava-tristaen-ap … l-transki-maystor
Мнение за квартала? Мнения за вида на конструкцията на къщата - гредоред? Дали  има канализация там? Заслужава ли си? За лично ползване, не за инвестиция
Снимките ми идват твърде напудрени. Вижте я на живо, добре ли изглежда и от вън.
За къща знаете, покрива и основите са най важни, вътре всичко се сменя лесно.
За района не мога да кажа, не го познавам, но гледката от хола май не е впечатляваща.
Ще ви трябват камери и голямо куче.

# 61
  • София
Ако не искате всеки ден да слушате маанета и на улицата да се вихрят ромски сватби всяка събота и неделя, по-добре проучете района, говорете със съседите, понаминете няколко пъти...

# 62
  • София
Кой ще ремонтира, ще я рине и прави и ще я продава. Защо ? Има причина...

# 63
И уличката ми харесва на мен Simple Smile не е идеална, обаче изглежда спокойна. Децата в нашето село на такава улица играеха навън, понеже всички комшии бяхме една шепа и се познавахме. Никой не караше с 300 колата си, и беше, и е,  доста спокойно. Дано да няма цигани. Смятам, че в някакъв момент ще започнат и на тази улица да се появяват малки блокчета. Може затова да я продават. Но на този етап блокове няма, паркиране на пътя е възможно. В непосредствена близост има площадка с катерушки за играене без телефони в ръцете. Simple Smile

# 64
Задължително е да се отиде на място да се огледа - прекалено близо е до малцинствената махала.

# 65
Да обсъдим тази обява. https://www.imot.bg/obiava-1c176261176673786-prodava-tristaen-ap … l-transki-maystor
Мнение за квартала? Мнения за вида на конструкцията на къщата - гредоред? Дали  има канализация там? Заслужава ли си? За лично ползване, не за инвестиция

Не разбирам частта с идеалните части на двора, но ако това което се вижда от него на снимките е на разположение на къщата, бих я предпочел пред всеки апартамент в София до 300к Е. Сподели развитието, успех ти желая и имаш бяла завист от мен Simple Smile

# 66
Относно къщата, включени са и 2 паркоместа. Това не е малко.
Ще ми е любопитно, относно "идеалните части", подробности относно казуса, съседите в какво положение са, защо не се дели в днешно време (предполагам за самостоятелна сграда е необходима минимална квадратура и лице) и изобщо всякаква информация.

Така, както се гледа изглежда изгодно. Въпросът е в подводните камъни. И ще е любопитно да се разкаже в последствие.

# 67
Оставете това с деленето - няма как 130 и няколко квадрата да се обособи в отделен парцел. Никога не е можело такова чудо в градовете.

Но потребителката-брокерка преди години беше писала, че банките не отпускат (или отпускат много малки) заеми за гредоред. Това трябва да се проучи с кредитен консултант най-добре. Ако не знае - ще пита банките, които са му клиенти.

Гредоред за еднофамилна къща не е чак толкова фатално, ако е в добро състояние (поддържана). Аз бях в къща на 3,5 етажа - гредоред, по време на голямото земетресение във Вранча. Освен кофти чувството вътре, по самата къща нямаше никакви поражения. В друга къща на 3 етажа, железобетон, при земетресението в Перник се срути част от един комин, а част от горните кухненски шкафове на съсед на 3 етаж паднапа. Причината вероятно е лошото състояние на комина - неизмазан и доста пообрулен от десетилетия ветрове, дъждове и снегове, и недобро окачване на кухненските шкафове на съседа.

# 68
Здравейте, при закупуване на апартамента ни, при последния транш, вместо етаж 5, ап. 15 сме написали етаж 5, ап. 14 при превода на парите към продавача. Засега нямаме проблем вече 2 години. Въпросът ми е: ако след време продавачът реши да се заяде, може ли да имаме някакви проблеми? Апартаментът е закупен с ипотека.

# 69
Здравейте, при закупуване на апартамента ни, при последния транш, вместо етаж 5, ап. 15 сме написали етаж 5, ап. 14 при превода на парите към продавача. Засега нямаме проблем вече 2 години. Въпросът ми е: ако след време продавачът реши да се заяде, може ли да имаме някакви проблеми? Апартаментът е закупен с ипотека.

Не може, това е детайл. Какво и защо е платено пише в НА/договора. написаното в преводното нареждане е само пояснение за яснота. Вие имате доказателство, че сте му платили каквото е трябвало - парите са излезли от ваша сметка и са влезли в неговата в точно договореното количество. Можеше да напишете и "плащане по договор", "плащане за покупка на имот" и какво ли не.

# 70
  • София
ако има претенции, тогава и вие имате претенции че сте платили и ап.14. Щом ап. 15 ви е прехвърлен , да ви дадат и ап.14,  за който сте превели пари... Joy шегувам се разбира се... То, ако тръгнем по хипотези, до 10 тата година, ако никой никакви претенции няма към имота, сделката и т.н. хипотези, значи всичко е наред и няма кой да ви бутне/  пипне... Joy и това е шега, разбира се...

# 71
Няма от какво да се притеснявате.

Иначе може да развием и следната хипотеза: Продавачът е получил неоснователно плащане, за което си е замълчал и не е върнал....

# 72
От чист интерес искам да видя този апартамент: https://m.imot.bg/obiava-1a176304053413584-prodava-ednostaen-apa … sofiya-karpuzitsa
Не съм ходила на оглед с home2you, но доколкото знам не работят с други агенции, тоест трябва директно с тях да се види?
Какви са им условията само за 1 оглед, какво ти казват да разписваш и искат от теб?

# 73
Ако имате брокер, да направи запитване дали работят с неговата агенция. За посещението на имота се разписва стандартен протокол за оглед, но най-добре си прочетете всички точки и ако някоя не ви харесва и има възможност я променете и в двата екземпляра. Основното е, че можете да купите имота от друга агенция или собственика, но им дължите комисиона.

# 74
https://www.imot.bg/obiava-1c176297113480364-prodava-tristaen-ap … -sofiya-druzhba-1

Е това е обява - да не пропуснете и презентацията!

Общи условия

Активация на акаунт