Обсъждане на имотни обяви - 39

• 20 886
  • 353
  •   6
Отговори
# 345

За варненки - все едно да се юрнете да купувате парцел по пътя (Панорамния) за Златни пясъци Laughing, Трифон Зарезан, Траката....
А-а-а!  Ганя се не плаши, даже цели комплекси строи.
Иначе се смее на тези в Елените.

# 346
  • София
Какъв е проблема? Свлачища?
Вода, обикновено тече отгоре надолу Confused

Цената на терена обаче е повече от 2/3 от цената на къщата, не знам що толкова вървят там. А като знам каква гадна глина е...

# 347
Къщата е отврат, с тия малки прозорчета, сигурно и таваните са ниски. Строено от селяни и за селяни.

Тая къщичка на последната снимка по-става. В обявата са описани снимки 1,2,3,4,5. 3 даже 2 пъти, но за снимка 6 нищо не се казва.

# 348
Денивелацията не е непременно нещо лошо, а дава и много възможности. Например съседът отпред няма да ти закрие гледката. Има си и архитектурни решения за елиминиране на проблемите и да останат само плюсовете. И след това вече цената зависи от локацията основно, от наличие на инфраструктура (път, вода, канал, надеждно електрозахранване, оптика за интернет) и от характеристиките на имота.

А тези решения (подпорни стени и тн), не са ли много скъпи?

# 349
  • София
Къщата наистина е отврат и секунда поглед само на първата снимка стига за да стане ясно, че е самоделка.
Помня едно време, 90те, дете бях. Имахме недостроена вила в Копривщица и бунгала в голям двор и така строяха всички наоколо - събират се и си помагат един на друг. На око, без планове. И тази точно така ми изглежда.

# 350
Хахах, спомням си, за тази половин година някъде в началото на прехода към пазарна икономика, когато се подвизавах като брокер, една колежка отиде с много мерак да показва къща в Симеоново на купувач, а не я беше виждала преди. Върна се потресена - таваните били високи 1,90 - 2 м. А беше толкова нахъсана да направи сделка, то и тогава цените в района бяха високи, още не се беше развъртяла на пълна пара връщането на земите в реални граници, не бяха плъзнали строежи почти до Черни връх.
Тя също категорично отказваше да се занимава с парцели на Беловодски път.

На снимките на къщата в околностите до нея се виждат импровизирани скатове, направени с багер, и също толкова импровизирани подпорни стени. Като по скалите над Балчик. Свлачище, срутище, няма значение. Асен Агов първо се набутал с парцел, щото нали там до резиденцията, баровец, после разбрал, че се е прекарал и продал на някой друг будала. Около резиденция Бояна имаше канализация, но нагоре - не знам как е в момента.

# 351
  • There I was on a July morning
Къщата наистина е отврат и секунда поглед само на първата снимка стига за да стане ясно, че е самоделка.
Помня едно време, 90те, дете бях. Имахме недостроена вила в Копривщица и бунгала в голям двор и така строяха всички наоколо - събират се и си помагат един на друг. На око, без планове. И тази точно така ми изглежда.
Къщата е надстроявана и достроявана. На първото ниво имаме стари плътни тухли, колони от стаманобетон, вероятно допълнително изграждани и нагоре тухли четворки. Не вярвам някой да е толкова смел, че да вдигне 2-3 етажа нагоре без проект. Но не се е получило добре.
Високата цена е формирана най-вече от цената на парцела.

# 352
Добре ли е като цена тази обява
МОТ С ХАРАКТЕР В СЪРЦЕТО НА СТАРА СОФИЯ 💎
Имот, в който историята не е запазена под стъкло, а е превърната в съвременен начин на живот.
Реконструиран етаж от къща с оставен и подчертан автентичен дух, допълнен от модерен комфорт, функционалност и изключително внимание към детайла.
📍 Локация: ул. „Симеон“ / ул. „Будапеща“
📐 Обща площ: 160 кв.м., разпределени на две напълно автономни нива

🌿 ВЪТРЕШЕН ДВОР И ЗИМНА ГРАДИНА
Сърцето на имота е озелененият вътрешен двор, достъпен чрез остъклена зимна градина.
Каменните настилки, старите зидове, нощното осветление и зрелите дървета създават усещане за частна градска градина – тиха, защитена и напълно отделена от динамиката на центъра.

🏠 ПЪРВО НИВО – 100 КВ.М.
Пространство с високи тавани, естествена светлина и реставрирано масивно дюшеме, което носи топлината и патината на времето.
• Представителна дневна и трапезария с действаща камина и пещ – силен архитектурен акцент и истинско преживяване.
• Кухня с мраморни плотове и висок клас уреди SMEG, проектирана едновременно като функционално и естетическо ядро.
• Спални пространства с авторски интериор, в които модерните мебели и арт детайлите хармонират с оригиналната архитектура.
• Баня с тоалетна, завършена с естествен камък и мрамор, в тъмна, елегантна гама.

🛋️ ПОЛУСУТЕРЕН – 60 КВ.М. | НАПЪЛНО АВТОНОМЕН
Проектиран като самостоятелно жилище, офис, студио или гостова зона, с директен достъп и собствен характер.
• Две помещения с естествена светлина и запазени зидове.
• Баня с тоалетна, облицована с естествен камък.
• Подготвени изводи за втора кухня.
• Идеално решение за Airbnb, дългосрочен наем или комбиниране на дом и работа.

🛠️ ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ
✔ Изцяло нови ВиК, електро и ОВК инсталации
✔ Шумоизолация между нивата
✔ Климатизация във всяко помещение
✔ Самостоятелни бойлери за всяко ниво
✔ Хидроизолация и стабилна монолитна конструкция

🚗 ПАРКИРАНЕ
Имотът се намира в зона за платено паркиране, като дворното пространство позволява обособяване на собствено паркомясто или гараж – рядко предимство за тази локация.

💼 ИНВЕСТИЦИОНЕН ПОТЕНЦИАЛ
Изключително гъвкав имот, подходящ за:
• едно голямо фамилно жилище
• два самостоятелни апартамента
• комбинация от дом и представителен офис
• висок клас краткосрочно или дългосрочно отдаване

💰 Цена: 660 000 EUR

Скрит текст:

# 353
  • София
Годината на строителството ще е важна, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт