Обсъждане на имотни обяви - 39

• 21 011
  • 356
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Като вземе да излезе че мръсния въздух който се диша в София, най много в Центъра съкращава живота на човека с 10-15 год и е причина за куп болести от тежките, тогава може да се сетим за къщата на баба и дядо на час път, на зелено и тихо. Късно се сещаме, когато ни чукне някоя болест.. , парното е в авария или затънем в боклуци... като сега...

# 316
Е, хайде сега, не можем всички да живеем в Манастирски ливади или Кръстова вада, където сигурно е най-чист…. 😀
Още повече тези с деца какво да правим при баба и дядо, освен да отворим детска градина и университет.

# 317
Спря развитието на малките градове още преди години (поне на повечето и не говоря за курортните). Така че, не е толкова голям изборът. И ако София е за предпочитане като столица, спрямо други столици в Европа, то при малките населени места е обратното.

# 318
Събирам мнения - ще ходим на оглед на апартамент на 2ри жилищен етаж в затворен комплекс, като ме приеснява, че на 10м макс от апартамента е детска площадка. Ако ми хареса апартамента - да приемам ли, че никога няма да си отворим прозорците заради глъчка? Grinning Макар че като се замисля, то сигурно из целия комплекс ще си щъкат дечица (някой ден и моето/моите). Мисля и за вариант за вентилация с рекуперация за постоянно вкарване на свеж въздух.
Нямам нищо против децата, просто според мен ще е доста шумно. Макар че има хубава дограма и очаквам при затворени прозорци да не се чува.

# 319
Събирам мнения - ще ходим на оглед на апартамент на 2ри жилищен етаж в затворен комплекс, като ме приеснява, че на 10м макс от апартамента е детска площадка. Ако ми хареса апартамента - да приемам ли, че никога няма да си отворим прозорците заради глъчка? Grinning Макар че като се замисля, то сигурно из целия комплекс ще си щъкат дечица (някой ден и моето/моите).
Не би трябвало да ви притеснява детската площадка на 10м, особено след като планирате деца.

# 320
Събирам мнения - ще ходим на оглед на апартамент на 2ри жилищен етаж в затворен комплекс, като ме приеснява, че на 10м макс от апартамента е детска площадка. Ако ми хареса апартамента - да приемам ли, че никога няма да си отворим прозорците заради глъчка? Grinning Макар че като се замисля, то сигурно из целия комплекс ще си щъкат дечица (някой ден и моето/моите). Мисля и за вариант за вентилация с рекуперация за постоянно вкарване на свеж въздух.
Нямам нищо против децата, просто според мен ще е доста шумно. Макар че има хубава дограма и очаквам при затворени прозорци да не се чува.
След като живях точно срещу двора на 19-то училище, за себе си реших, че детска градина и особено училище са ми червена светлина при покупка на имот. Не е моето. Имам деца, но те растат, а ние остаряваме, а тези в училището и детската винаги ще викат. Това е чудесно, но не искам този фонов шум за постоянно.
При Вас на тази площадка дали освен децата и майки, и бащи няма да бърборят и да се хилосват до късно вечер през лятото? Много е субективно, добре е да се обмисли.

# 321
Аз съм на мнението на Драго!
Този фонов шум, колкото повече остаряваш, толкова повече те дразни.
Като млада (студентка) живеех до училище - всяко междучасие, тогава и преди 24 май (когато имаше репетиции цял месец за манифестацията) си е шум.
В затворените комплекси не знам как е по пейките, но ако съдя от поведението на сегашните мамки по градинки и паркове (пиене на бира и други неща, чоплене на семки, тъпизми на килограм, даже на тонове), едва ли в затворените комплекси обсъждат философски въпроси. Аз не бих ги издържала.
За протокола - и аз имам деца, вече не са малки.

# 322
Ще ви бъде шумно, да, не непрекъснато, но по-дълго, отколкото на други.
Но щом планирате дете, ще имате удобството след някоя друга година просто да го наблюдавате от прозореца, вместо лично да търкате пейката.
Така че претеглете плюсовете и минусите, отчетете, че едва ли ще бъдете в този имот до пенсия, и преценете.

# 323
Точно това си мислех - надали ще се пенсионираме в този дом. За да не съм голословен прикачам снимки от терасата - има някакви дизайнерски пейки, но те са повече от другата страна. Но като цяло искам да видя повече мнения/опит за животът в затворен комплекс, защото не съм живял досега в такъв и за какво евентуално мога да съм подготвен. Самата "детска площадка" е повече с разни катерушки и тн, не предразполага големи седянки и бири Grinning

Скрит текст:

# 324
Доколкото мога да видя, това са съоражения за съвсем малки деца. Голям шум се вдига от по-големите и то на тип игрище или площадка за ритане, хвърляне на топка, такива неща. Огледайте добре дали наоколо има възможност за обособяване на нещо подобно - там ще бъдат големите компании и виковете.

# 325
Това, което се вижда от балкона шапка за вентилация на сутерена ли е?

# 326
Това, което се вижда от балкона шапка за вентилация на сутерена ли е?
Да си призная - не знам, още не сме били на оглед.
Трябва ли да ме притеснява или да имам нещо предвид?

# 327
Шум ще има за всички апартаменти и корпуси, които гледат към детската площадка. Не само за 1-2 ет. Малки деца не значи по-малък шум. По мои наблюдения от детските площадки и градинки, междинният "диапазон" между бебета/прохождащи бебета и тийнове е най-гласовит.

# 328
На тревата се играе много добре на футбол:)
Ако в комплекса няма обособени футболно игрище, а и да има може да са различни възрасти, ще си играят на тревата.

# 329
На тревата се играе много добре на футбол:)
Ако в комплекса няма обособени футболно игрище, а и да има може да са различни възрасти, ще си играят на тревата.
Не съм си представял, че някой ден ще съм чичкото, който плаши да ни спука топката с нож от моето детство Laughing
Горе ме замислиха за тази вентилация да не би пък тя да е проблемна..

Общи условия

Активация на акаунт