Нисък ft4 при бременност

• 107
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте! Това са ми изследванията в 21-ва гестационна седмица. ФТ4 е доста ниско, но АГ не ми предписа нищо. Прикачвам снимка. По принцип фт4 в края на трети месец беше 13.50. Моля за мнението ви!

# 1
Здравейте, бих отишла на ендокринолог направо, след като АГ не предприема нищо, просто за да съм спокойна за себе си. Обърнете внимание и на занижения хемоглобин, бих пуснала желязо, феритин и Б12.

# 2
Хемоглобинът е ок според мен, не е много занижен, но е добре да се следи. Моят по това време на бременност беше под 100, даже беше стигнал 80 в пети месец. За фт4 подкрепям мнението за ендокринолог. До 7-8 месец, когато жлезата на плода започне да действа вероятно ще спадне още. Според мен е добре да следите и него.

# 3
В последния триместър обикновено хемоглобинът пада още. Моят в момента е около долна граница, втори триместър съм, но с АГ сме взели вече мерки предвид това, че през първата ми бременност накрая падна доста. Няма защо да се чака да падне под 100 или да се отключи анемия според мен, но нека все пак и специалист да каже.

Общи условия

Активация на акаунт