Слушалки за телевизор

• 140
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте! В търсене съм на безжични слушалки, кото могат да се свързват с телевизор. Почти нищо не разбирам от подобни джаджи и не успявам да се ориентирам в голямото разнообразие на пазара. Може ли препоръки за марки, модели или поне някакви насоки какво да търся, за какво да гледам? Всички безжични слушалки ли могат да ми послужат за целта, или ми трябва нещо по-специално? Онези, които се водят за телевизор, ми се виждат доста скъпички, има ли по-бюджетни варианти? Всяка информация ще ми е полезна. Благодаря предварително!

# 1
  • София
Ориентирай ни малко.
Колко е заделеният бюджет? И тапи или Over-ear искаш?
Свързвала съм тапи на Sony WF-C моделите, които ползвам за телефона. Купих ги за 180 лева и лично съм доволна, но не и за филми, а по-скоро за музика/подкасти. Ти какво гледаш? Филми, музика, подкасти? Музиката ли ти е по-важна, или говор?
От Over-ear тип слушалки започва да ме боли скалпа, защото колкото и мека да е диадемата? (даже съм слагала и кърпа да ми стане още по-меко) след около час на главата почва да ми убива, а и ми прави дупка в косата.  
Иначе провери дали телевизорът ти има 3.5 мм жак. Моят няма, а повечето безжични слушалки, които са специално за телевизор, идват с предавател, който изисква такъв жак, за да се свърже. Това разбира се, ако се ориентираш към професионални слушалки специално и само за телевизор.

# 2
Към стотина лева е бюджетът, не е задължително да са специално за телевизор, въпросът е да вършат работа. Предпочитам да са тип диадема, тапите не са ми удобни. Гледам филми и сериали, така че говорът ми е важен.
А какво представлява този жак, нещо като USB порт ли е? Извинявам се за тъпия въпрос.

# 3
Жакът е стандартният накрайник на едновремешните слушалки с кабел.

Имаме Sony, ttec, Power locus и няколко китайчета от Али експрес и Тему, цени от 10 до 200 лв, тапички, диадеми, куки и слушалки за в ухото без тапи. Най-трудно - всъщност изобщо не се връзват сонитата, които са и най-скъпи, а смешното е, че телевизорът е същата марка Grinning Като качество не виждам никаква разлика между цитираните марки и почти никаква между марките и китайчетата.
Каквото вземеш и има блутут, ще стане. Ако си фен на някоя марка и ти е по джоба, взимай.
Аз лично бих препоръчала слушалките за телевизор да си останат предназначени единствено и вързани за телевизора, защото ми е голяма занимавка да ги откачвам от телевизора, за да ги вържа с телефона.

Всъщност телевизорът ти има блутут, нали?

# 4
Ако телевизорът има Bluetooth препоръчвам този модел: https://www.ozone.bg/product/jbl-tune-520bt-purple/.
Доволна съм като цяло от слушалките на JBL. Този модел издържа до 57 часа с едно зареждане. В началото може да се усещат леко стегнато на главата, но се отпускат с времето.

# 5
Да, мисля, че има блутут. Не робувам на марки, важно ми е да върши работа, да няма сериозно разминаване между звук и картина. Ще се почудя още малко... Благодаря за отговорите.

# 6
  • Bulgaria
Включвам се в тази тема, защото е нова. Можете ли да ми кажете коя марка е по-добра като звук, батерия и други характеристики - Sony или JBL?

# 7
Към стотина лева е бюджетът, не е задължително да са специално за телевизор, въпросът е да вършат работа. Предпочитам да са тип диадема, тапите не са ми удобни. Гледам филми и сериали, така че говорът ми е важен.
А какво представлява този жак, нещо като USB порт ли е? Извинявам се за тъпия въпрос.
Тези например https://www.ozone.bg/product/edifier-w-820-nb-plus-white/

Включвам се в тази тема, защото е нова. Можете ли да ми кажете коя марка е по-добра като звук, батерия и други характеристики - Sony или JBL?
Sony е много над JBL.

Общи условия

Активация на акаунт