💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 9 (03.11 - 09.11)

• 32 672
  • 915
  •   100
Отговори
# 420
Ръждавичка не е вълчицата-единак Ваня от сезон 2. Освен това от самото начало се видя, че феминисткото в нея е силно изразено. Тя искаше да играе със жени, просто нямаше с кои. Сега сме на етап от играта, в който е полезно да се чистят силни мъже. В нейните очи Николета е силна жена. Радостина също. Твърде много идеализирахме Ръждавичка. Едно е атлетът, друго е играчът.
Доктор Пекин си е Джаферович номер 2. Жената успя да оцелее дотук и според мен няма кой да я бутне преди финалната седмица. Траян скоро ще отпадне. Живец няма човека, и те го нарочиха. Дино и Чикагото ще се опънат и ще чистят сините. Миро тихо и кротко ще избута до финала. Ще запази сили за най-важните битки. Добър е на арената, без спор. Много силни изяви. Но не и по-добър от Калин, а последния подозирам, че след отпадането на Лапунов съвсем ще трябва да мъкне племето на гръб. Миро играе с Дино, Чикагото и Траян и Томи. И един да отпадне от тях, че и двама, пак има кой да бута с него. А и не е застрашен от съвети.

# 421
За съжаление ми свършиха лайковете.
Всичко сте анализирали подробно, а аз ще добавя само за Крис.
След вчерашното му представяне си мисля, дали ПР не му подшушна да падне от Николета, хем да й се вдигне самочувствието като силен играч, хем да я захранят с грошове.
Ако прецакат Лапунов и аз ще съжалявам, но както някой спомена по-горе може да предложат на Томи да смени локациите. Много ще ми е кеф да гледам трите грации на изолатора, защото те ще са причината да се озоват там. Тъкмо двете бели птици ще имат време и възможност да се разпишат на стените на изолатора.

# 422
Странно ми е колко лично приемате някои неща. Ръждавичка си играе играта. Ама съм забелязала от едно време - българите обичаме някой да е жертва, пренебрегнат, скромен, по-нисък от тревата, и автоматично го награждаваме за това с нашите симпатии. Момчил и Гого (втория харесвах и аз) са примери за това как любимеца на народа винаги трябва да е някой по-особен и залюхан.

Все пак си спомняйте, че това е индивидуална игра. Да обиждате някого на лична основа колко бил "гнил" и "кофти човек", особено имайки предвид колко е тежка ръката на продукцията, е меко казано неадекватно и не говори добре за тези, които го правите.

И ме кефи също двойния стандарт - Симона е прецакала Лапунов, в същото време другите, които са гласували за него - били с най-добри намерения. Хайде, да не витаем в облаците. И да не се давим в пристрастията си. Не е нужно да харесвате някого, но да си измисляте някакви неща не е ок.

Според мен има съществена разлика в мотивацията при номинирането, затова са основателните критики срещу Ръждавичка. В това племе винаги са гласували според заслугите на арената, в услуга на племето и единодушно. Никога наказателно, никога злобно, никога коалиционно, никога с идеята да се чистят силните. Затова им сработваха нещата преди да се влее жълтата отрова в редиците им. Да, Алекс и Калин гласуваха по обичайната за това племе линия, защото вярват на Ръждавичка. Само че нейните приоритети вече са други. И да, нож в гърба си е - особено след разговорите с останалите оригинални Феномени в спалнята от миналата седмица, където тя потвърди лоялността си към тях.

Ако Лапунов наистина напусне, трябва задължително останалите двама оригинални Феномени - Калин и Алекс да отидат до самия край. Нека Ръждавичка разбере кои са били правилните хора, с които да отива напред. А тя самата би било хубаво да напусне преди новите си дружки - за да осъзнае, че това поведение е недостойно и неприемливо.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 10:09 от жижик

# 423
Гласувах за Калин и Ръждавичка. И двамата са страхотни на арената и е удоволствие да ги гледа човек как с лекота преминават през препядствията. Симона като характер е малко чепата и не всичко ми допада, но въпреки това й стискам палци.

Не знам защо има толкова негативизъм към Миро. Той не е лошия герой. Вярно е, че не се забелязва много, но това не е по негова вина, не излъчват синхрони с него просто. Всъщност на арената се справя доста добре. Съвсем нормално си се държи, възпитано, не говори против никой. Всъщност в реалния живот повечето от нас симпатизират на точно такива хора - кротки, умни, възпитани.

Довечера стискам палци на Лапунов, наистина е един от най-добрите и сякаш малко подценяван, дано да не отпадне той. Не мисля, че Ръждавичка го е "сготвила", в крайна сметка не го праща на елиминация, а на капитанска. Винаги може да е елиминационна, но по тази логика никой нямаше да иска да бъде капитан и щеше да се възприема като нещо лошо. Тя му се дразни, че стои по-настрани, защото тя самата не е такъв характер, но ако не се върне, няма да е щастлива, поне така си мисля.

# 424
Когато мечтата ти се сбъдне да станеш капитан.

Тя се сбъдва баш когато капитанските битки са елиминационни. Е мерси. Що не го избраха първите седмици?

Мастагарчето как не искаше да става капитан, защото знаеше за елиминациите и все се оправдаваше с рамото. Иначе си правеше по стотина лицеви опори край басейна.

# 425
халюцинирам ли, защото в главата ми е кадър как Раждавичка обяснява, че ако е елиминационна и Лапунов отпадне за нея това е добре. И понеже тя не е от мълчаливи нищо чудно да го изкометират с жените пред другите и заверата ѝ с Калин ще е дотам. Но и това ѝ изнася, защото печели във всеки случай - или Калин ще отпадне, или ще се изтощи, може и да се контузи. Тя е достатъчно наясно с играта, за да не са ѝ минали всички тези мисли през главата.

# 426
Аз не изгледах епизода. От една страна се радвам, че сините са победили, но зелените имат нужда да се махнат от тоя изолатор.
За довечершната битка, ще стискам палци на Лапунов. Той им е статичен, не е интригант, не е конфликтен и за това може да го махнат. Аз го харесвам, но това не е важното.
Апропо, лампичката светна, че Ръждето е кофти характер още като се скараха с Гордиенко. Да втората не струваше, но Ръждавичка уж беше заявила да са близки.
Да игра е, факт. Но и живота е игра и в двете ти решаваш какво да покажеш.

# 427
С тия украинско-беларуски фамилии, хахаха… Представих си в някакъв ол старс сезон как Павката крещи: Гордиенко, Полипенко, Борисенко! Готови ли сте за битка? - Даааа Wink

# 428
Тук позволени ли са директни спойлери? То от седмица насам забелязвам вълна от коментари, с които се замислих, че някои вече знаят кой печели, но 2 стр. назад има чист спойлер.

Наистина тези килограми бяха нереални. Мъжете и на двата отбора ги видях да държат варела с пръсти :Д

# 429
  • София
Предварително се извинявам за гневния пост, обаче....

Този сезон просто удари дъното на извратенящината - от какъв зор ЗА БОГА има изолатор на този етап от играта!? Наистина на екипа на тази продукция им доставя перверзно удоволствие да гледат хората как се измъчват от недохранване и недоспиване... погледнете ги зелените - вижте им кадри от първия епизод, вижте ги сега. И с цялата си наглост продукцията с такова пренебрежение казва "ама вие сериозно ли се оплаквате? САМО две седмици на изолатора, и, малко блато". Кво толкова, нищо няма да им стане, а, в тази жега, с тези тежки битки, с паднала кръвна захар, паднал хемоглобин и паднало какво ли още не. Ами те не могат да функционират, погледнете ги! Какъв им беше проблема да държат стопанството? Там поне получаваха някакви въглехидрати и малко протеин и мазнинки. Аз наистина мислех, че при този обрат на играта ще върнат стопанството и няма да държат зелените толкова продължително на такова недохранване.

Това е грозен социален експеримент, който се случва пред очите ни и ние се възмущаваме и продължаваме да гледаме. И аз в това число... Защото съм сигурна, че дори много от нас да кажат колко са възмутени от случващото се, другия сезон ще гледат пак дори само от любопитство да видят КОЛКО ОЩЕ може да изпадне продукцията. И от вода ли ще ги лишават тогава? Как ще надскочат себе си още?

Дори и да им дават протеинови барчета някакви и банани преди битка, това е крайно недостатъчно предвид колко много калории изразходват по време на силови битки на тези температури. От няколко епизода в мен се натрупва малко по малко това възмущение и тази вечер ескалира.

А за гнусната зелена вода, в която падаха даже не искам и да коментирам - там сигурно са се завъдили и бактерии, за които още биолозите не подозират. Гнус, гнус. Това до какви здравословни проблеми може да доведе, особено с техния паднал имунитет.

Понеже някой им е опрял нож в гърлото и ги е заставил да ходят там?
Казвала съм го многократно - ако беше 2-ри, 3ти сезон, как да е. Ама 7ми?!? След като знаят какво се случва?
Ами...
Аз пък бях за сините, само, защото не мога да понасям Пекин. Освен това беше готино възмездие - битка, направена за зелените, сума-ти побутвания, дори чак накрая казаха на сините, че имат грешка... и въпреки всичко те спечелиха!
И още нещо - хубаво, решил си да участваш. Трябва много добре да си помислиш дали имаш шанс да стигнеш напред (ама наистина напред), за да кажеш после, че всичко изтърпяно си е струвало. Защото, да изтърпиш всичките тия гадости и да отпаднеш не 4ти, а 9-ти няма много полза. Да не кажа, че има и вреда. Ето, Докторът, излезе рано, не го караха да преживява гадости, но по-важното е, че не успяха да го орезилят и излезе като победител в очите на публиката. А това, според мен е по-важно дори от чека!

# 430
  • Някъде там...
Пекин обаче отново хвърли вината върху "Тримата от запаса". Траян и Чикагото били виновни за загубата. Готова е и на черното да каже бяло, само и само да изманипулира. Ако се стигне до зелени номинации, виждам Чикагото и/или Траян на пангара.

# 431
Чикаго, slow-mo  на шибаното колело.

Лепвам се тук за да споделя моите вждания за двете успешни техники за минаване на колелото.

- Техниката на Чикагото и борчето - със свити лакти, без увисване. Така прихващащата ръка може да се протегне нагоре докато другата стои статично свита, тоест без много усили. Докато ако човек виси за да хване по-високата следваща дръжка трябва да се набере, което иска много сила.

- Техниката на Калин, Кристиян... Висене, но с люлеене, което пак позволява хващане без излишна сила.

Останалите, които увисват без да се люлеят и после всеки път се набират за да се хваната за следващата дръжка, са обречени, освен ако не са много силни Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 10:39 от Черна станция

# 432
На мен Лапунов ми е втори любимец след Калин и, да, не ми се иска никак да отпада особено на този етап, защото смятам, че има какво да покаже още. И все пак не съм сърдита, че е капитан, но ме дразнеше песента, която подхванаха още с Наталия, 'що видиш ли не се жертвал той да иде на битка и като цяло, когато и да чуя за кавалерство от жените ми звучи нелепо. Точно, защото е игра и е индивидуална и, защото това не е живота навън да чакаш да ти отворят врата, да ти дръпнат стола или да носят тежките чанти вместо теб. Кавалерство беше отношението на Калин спрямо Наталия, или това да подадеш ръка на някой, за да се качи на понтона примерно, макар това да е повече чиста емпатия, която може да се прояви и от жена към жена, или от жена към мъж. Като си отишъл да биеш и печелиш се стягаш и играеш. Жените масово, не просто в този сезон а по принцип отиват сякаш с идеята, че някой им е длъжен, цупят се и дуднат, когато се наложи да свършат нещо и те, когато се издънят винаги имат оправдание,  а когато друг сбърка винаги е най- черния на света. Сега не знам подковавани отвън ли са, продукцията ли така казва, те ли са бели птици, но аз това виждам.

# 433
След като до този момент на играта нямах никаква, ама абсолютно никаква идея кой е вероятният победител, днес прочетох какво "пишело навсякъде" и то тук, в тази тема. Единствената тема, която съм следила откакто гледам Игрите. След вълната от полуграмотни хейтъри с двудневна регстрация, това беше капката, която преля чашата за мен. So long, and thanks for all the fish.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 10:43 от Eyia

# 434
Ръждавичка логично предложи Лапунов да е капитан, за мен това не е проблем. Проблем са нещата, които каза за него на синхроните, подигравателният ѝ тон. Победителят явно е ясен, затова от днес стискам палци на Радостина и Николета да стигнат по-напред от Ръждавичка - и с минута повече да е, но да са преди нея.

Общи условия

Активация на акаунт