Колко време оправяте косата си сутрин?

• 1 506
  • 45
  •   2
Отговори
# 15
  • София
Аз предпочитам да си мия косата сутрин - когато това се случва, отнема към 30 минути - къпане, попиване с кърпа и сушене с четка. В останалите дни - не повече от 2 минути - обикновено само я сресвам. Рядко я къдря или правя нещо по-специално, но поради късата ми прическа, рядко отнема повече от 10 минути.

# 16
Ако е сутрин преди работа (понеже не е уточнено), в повечето случаи само я сресвам и я оставям пусната, или я връзвам на висока опашка. Вече по-рядко използвам преса и маша тъй като имам тънък косъм. Но преди 10-на години имаше период в който почти всяка сутрин ползвах преса или маша. Обикновено ми отнемаше около 15-20 мин. "Оформяне" е много относително, има много различни стилове на оформяне, които отнемат различно време.

# 17
  • Пловдив
По-малко от две минути. Колкото да я среша набързо и да я вържа.

# 18
Имам 2 въпроса.
1. Като се къпете сутрин преди да излезете, не ви ли остава влажна? И като излезете да спихне съвсем или да се накъдри, начупи? При мен е кошмар това. Трябват ми поне 2 часа косата наистина да изсъхне и за това се къпя вечер. Но може би роля играе и влагата, защото живея на морето.
2. Някой написа, че не се суши със сешоар, а е с дълга коса. И как става това сушене? С кърпа само или от самосебе си? Не ви ли измръзва черепа, врата... може би аз съм кекава Grinning с дълга коса съм и ако постоя повече от 10 мин с мокра коса и ме заболява главата направо, супер кофти.

Иначе сутрин ми отнема 20 мин да я изправя или накъдря с пресата.

# 19
Ставам в 5:45 тръгвам в 7:05 и това няма общо с косата ми. Косата конкретно ако е ден с миене не ми отнема време колкото да я доизправя докато я суша. Не ми остава влажна. Ако и ден без миене пръскам сух шампоан и леко оформям или пък връзвам. Ако стоя с мокра коса първо наистина ми измръзва цялата глава и второ косата ми е залепнала за скалпа. Сушене на въздух не е за мен. Косата ми е много права и дълга, само със сешоара се оправям.

# 20
Моля, кажете от кой сатенен ролер сте доволни и кое е желето за коса ?
Имам много тънка коса до брадичката.

# 21
  • Пловдив
Сушене на дълга коса без сешоар - лятото на въздух, зимата на парно в колата на път.

# 22
Аз само лятото си я оставям да съхне сама, но само ако не бързам да излизам някъде.

# 23
  • София
Рядко използвам сешоар.
Косата ми е дълга, но обичам да се суши естествено, иначе не ми харесва как изглежда.
Суша я само зимата в горското ни жилище, защото обичайно ходя на спа в ранния следобед, а после излизам навън на минусови температури.

# 24
  • София
Есента, зимата и пролетта не мога да живея без сешоар. По едно време ми се беше счупил, случвало се е да си измия косата и да изляза - замръзнах.
Случвало се е и да я измия сутринта, обаче аз започвам работа в 10, така че горе долу имам време да се приведа във вид.
Моята коса става много красива, ако я свия със щипка веднага след изсушаване.

# 25
  • Melmak
Много зависи каква е косата. Не всяка коса ще изсъхне без сешоар. Аз най-много да си докарам някой менингит. Моята е гъста и порьозна. Не се отцежда от водата, а я задържа. Имам професионални сешоари вкъщи. Ползвам ги и лятото, пътувам с тях, защото често в хотелите има едни малки и смотани, които освен, че духат бавно и горещо, ще прегреят докато се изсуша. Като отида на влажно място пък съвсем няма шанс за изсушаване.

# 26
А освен това и за скалпът не е добре да седи влажен дълго време, особено при склонност към проблеми като пърхут, себореен дерматит и разни други проблеми.
Влажна среда = процъфтяване на микроорганизми, най-вече визирам гъбички.
От години винаги си суша косата със сешоар, независимо лято ли е или е зима.

# 27
  • София
През лятото буквално живея с мокра коса, защото съм по цял ден на плажа и я мия по няколко пъти. Никога не съм имала проблеми.
Косата ми е гъста и чуплива.
Сушенето обаче ми я прави огромна, бухнала и заприличвам на пудел. При естествено изсъхване става на леки вълни и блестяща.
Всичко зависи от типа коса и от навиците.

# 28
  • София
От кои копринени калъфки сте доволни?

# 29
  • Melmak
Фивър, на плажа е различно. Аз ако си намокря косата в морето така седя. Но вечер като се прибера и изкъпя, пак трудно ще досъхне сама.

А иначе и моята бухва от всичко, но това е типа коса - голяма и бухнала без да е къдрава.

Общи условия

Активация на акаунт