Колко време оправяте косата си сутрин?

• 2 425
  • 62
  •   2
Отговори
# 60
  • София
Като е химически третирана с блондор и боя като моята, никакъв шанс да изсъхне сама. Като си беше естествена с моя цвят, да, тогава съхнеше за отрицателно време.
Обикновено е обратното. Третираната коса става силно порьозна и затова изсъхва за отрицателно време, не задържа влага, изпарява се измежду люспите.

Никога не си мия косата сутрин, винаги вечер и тогава ѝ отделям по около половин час извън самото къпане. Слагам си понякога от тия сатенените джуфки и сутрин само махам и разресвам, а в други случаи само подвивам краищата с четка или маша.
Повече от 10 мин сутрин няма начин да отделя. 10 за грим, 10 за коса, 7-8 за обличане и 10 за закуска/зъби/лице и те се събрали.

# 61
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Не повече от минута - сресване и евентуално да я прибера с фиба, на опашка,някакъв аксесоар.

Ако трябва да се къпя и стилизирам с четка/маша,тогава отнема повече,разбира се.

Майка ми е с есенен косопад и й препоръчах конска доза биотин и цинк. + мултивитамини,които тя целогодишно си приема,така или иначе. Каза,че косопада й значително е намалял.
Ползва и разни шампоани от аптеката,но преди добавките не й помагаха,така че смята разликата е само от добавките.

# 62
  • София
И аз пролет и есен започвам калций и цинк заради ноктите и косата, веднъж когато свикнеш, виждаш, че е страхотно решение.
Иначе ми се струва, че за косата има значение не само дали, а и как е боядисана. Да, коси третирани с цвят, коренно различен от естествения, се държат по-различно. При цветове, по-близки до естествения, промените са по-малки.

Общи условия

Активация на акаунт