На море в Гърция 2026

• 24 584
  • 356
  •   4
Отговори
# 345
  • София
Не знам кой ги дава тези хубави отзиви за Ставрос, честно.....
Ако трябва да избирате само измежду градчетата в района Ставрос-Аспровалта, то нека е Олимпиада.

# 346
  • София
В Аспровалта хубави ли са плажовете (пясък, плитко, равно, без камъни във водата)? Че ми се иска да направим ранно, близко моренце Blush

Ами една ривиера на която се редуват пясък , пясък с камъчета и обратно . Същото се отнася и за във водата , разхождате се по цялата ривиера и си избирате на вас какво ви допада .

Не знам кой ги дава тези хубави отзиви за Ставрос, честно.....
Ако трябва да избирате само измежду градчетата в района Ставрос-Аспровалта, то нека е Олимпиада.

Така е но сама знаете какво е там юли - август .

# 347
А къде е хубаво и спокойно юли- август? Както казах приемам всякакви препоръки, но да не е свързано с кола

# 348
В Гърция предимно е свързано с кола. За мен най-удобно и хубаво без кола е Керамоти. Хубав плаж, близо, удобно, малко градче. Но пък от София пак не ми е толкова близо, като за през уикенд или 2-3 нощувки. Да, много хора го правят, но за мен не си струва пътят за толкова малко време престой.
Другите близки Ираклица, Перамос, Офринио пък съвсем го изключвам, не ми допадат - за плажовете става въпрос. Амолофи е прекрасен, но там със сигурност си трябва кола.
За БГ морето пък хич не коментирам. В 20-те си години отскачах уикендите до там, малко като д*пе път да види (по-меко казано Grinning).

Дописвам, че на Керамоти е спокойно, защото има много свободна зона, и ако си носите чадъри и т.н., може да сте доста далече от навалицата и бийч баровете. Колата да ви стои на паркинг до плажа и в нея да си държите чадърите, столчета и подобни - да не ги носите от квартирата.

# 349
Не знам как може да се очаква да има "хубаво и спокойно място" в най-активния сезон?! Имаше такива, ама преди повече от 15 години. Сега ако се намери спокойно, но компромисно място юли-август, пак би било 6-ца от тото-то Grinning Mоже да погледнете примерно Псакудия.

# 350
  • В полите на Пирин планина
В Северна Гърция относително спокойно може да се почива, ако се отседне някъде извън/около населено място и се ходи на плаж с кола, като се избират такива плажове, които са по-широки и не толкова посещавани евентуално.

Иначе сме почивали август на Евия и не бих казала, че беше пренаселено. За сравнение в края на юни на Закинтос ми се видя страшна тарапана, особено в самия грат Занте вечер, където паркирането беше направо мисията невъзможна... Дори не си представям какво е юли и август.

# 351
  • София
А къде е хубаво и спокойно юли- август? Както казах приемам всякакви препоръки, но да не е свързано с кола

Най-близо до региона който сте визирали е Кумицата .
Отличен и спокоен пясъчен полегат плаж дори юли -август .
От мястото за спане до плажа е между 50 и 200 метра .
Недостатък една таверна и един плажен бар на самият плаж , Неа Рода е близо но пак едни пет километра с кола .
За радост места и в таверната и в бара винаги има .
Друг недостатък цените на спането , 3 - 4 пъти по-високи от Ставрос примерно . През Букинг дават само Avaton и ето примерна седмица от 20ти юли колко излиза там - https://www.booking.com/hotel/gr/avaton-luxury-villas-resort.bg. … s_src=sr_iw_title .
Още по-надолу но вече Ситония - Порто Куфо , дълъг но тесен спокоен плаж дори юли - август . Затворена лагуна със спокойна вода , достатъчно таверни с прилични цени .

# 352
  • София
Заливът на Порто Куфо е много дълбок. Не бих го нарекла точно лагуна.

# 353
  • Пловдив
На мен също Керамоти много ми харесва - тази година за пореден път ще бъдем там. Огромен плаж, голяма свободна зона. Дори и да е в най-натоварения период, никой не ти се катери на главата, нито крещят деца в близост. Всичко там е близо, има страхотни заведения. Да, не е луксозно, като на някои други курорти, но на мен това не ми е важно.

# 354
На Торони плажът все още е приемлив дори във висок сезон, макар че селцето се поразрасна в последните 20 години. Тристиника в съседство, също огромен, само с малка вилна зона наоколо - няма начин да се напълни. Не са никак плитки обаче.

# 355
  • София
.... Не бих го нарекла точно лагуна.

Лагуна в смисъл залив отделен от морето с тесен проход .
Плитък е в горният му край , където навремето беше къмпинга .
Но от друга страна ако имате афинитет към плуването е незаменим , в самото море вълни по три метра , самата лагуна спокойна и си плувате навсякъде .
Различни възгледи и предпочитания все пак .

На Торони плажът все още е приемлив ....

Да , особено северната му част спада в категорията на търсеното от R@N на 100% . Южната му част аз не я харесвам и то не защото е доста населена юли - август , ами заради неприятният навик на гърците да изсипват лайнарките в рекичката вливаща се в него .

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 13:26 от П.И.

# 356
  • Mostly in my mind

Най-близо до региона който сте визирали е Кумицата .
Отличен и спокоен пясъчен полегат плаж дори юли -август .
От мястото за спане до плажа е между 50 и 200 метра .
Недостатък една таверна и един плажен бар на самият плаж , Неа Рода е близо но пак едни пет километра с кола .
За радост места и в таверната и в бара винаги има .
Друг недостатък цените на спането , 3 - 4 пъти по-високи от Ставрос примерно . През Букинг дават само Avaton и ето примерна седмица от 20ти юли колко излиза там - https://www.booking.com/hotel/gr/avaton-luxury-villas-resort.bg. … s_src=sr_iw_title .
Още по-надолу но вече Ситония - Порто Куфо , дълъг но тесен спокоен плаж дори юли - август . Затворена лагуна със спокойна вода , достатъчно таверни с прилични цени .
Уоу. Впечатлиха ме снимките на храните и напитките. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт