На море в Гърция 2026

• 24 631
  • 356
  •   1
Отговори
# 330
Пясъчни са повечето плажове, тук-таме има камъчета. Но не е като на ръкавите, по-калпави са. Морето е открито, цветът не е толкова ярък и бистър.

Село Пропонтида обаче няма, Неа Пропонтида е община с център Неа Мудания, иначе е точно там, където сте го описали. Други села, популярни сред българските и балканските почиващи, са Созополи, Флогита, Неа Плая и др.

# 331
Много ти благодаря, Параход! Heart
Те го водят Неа Каликратея, но аз виждам, че е далече от него. Намира се точно на Beach Mykoniatika.
Да съм спокойна, че е добре там, така ли? Simple Smile

# 332
Геопоника май го водят това точно. Ами важи същото според мен. Евентуално може да те възпре това, че много сърби и македонци посещават тези места Simple Smile
Има хубава пекарна на плажа. До самата Н. Каликратия се ходи с кола, 2-3 км е.

# 333
А има ли някой ползвал хотел с минерална вода, басейн и спа в Гърция, чета, че има, но масово ли е иле посещаването им? Около Солун питам дали има приемливи?

# 334
Здравейте в търсене съм на хотел който предлага ол инклузиф или закуска и вечеря  в района на Офринио или да не е много далече средата на юли месец мислим да ходим 2ма възрастни сме с дете на 2 години заради детето искам да има изхранване до сега не сме били в Гърция дали ще може да препоръчате нещо ?

# 335
  • Русе
Здравейте в търсене съм на хотел който предлага ол инклузиф или закуска и вечеря  в района на Офринио или да не е много далече средата на юли месец мислим да ходим 2ма възрастни сме с дете на 2 години заради детето искам да има изхранване до сега не сме били в Гърция дали ще може да препоръчате нещо ?
https://www.bg-mamma.com/?topic=1024434.555

# 336
  • София
В Офринио няма такъв тип хотели. Най-близкият вариант е Тоска бийч хотел до Кавала.

# 337
Здравейте,  бихте ли препоръчали  място за настаняване в Родос с хубав плаж и горе долу близко до летището! Започвам да планирам. Ще бъдем с кола под наем .Благодаря.

# 338
Няма такива около летището. В тази тема, няколко страници назад, съм писала къде са хубавите плажове и някои други детайли за острова.

Има, разбира се, и полезни постове от опита на други потребителки, но са години назад и трябва с търсачката да ги намерите.

# 339
  • Варна
А има ли някой ползвал хотел с минерална вода, басейн и спа в Гърция, чета, че има, но масово ли е иле посещаването им? Около Солун питам дали има приемливи?
На Касандра с. Лутра , х. Thermal Spa Agia Paraskevi
На о.Евия с.Loutra Edipsou , х.Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel , х. 9 Queens Spa Hotel и още няколко .
Минералните извори в Гърция са много малко , нашите са стотици и много по добри.

# 340
Аз търся отзиви за Ставрос и района, кой плаж и селище препоръчвате?

# 341
  • София
Аз търся отзиви за Ставрос и района, кой плаж и селище препоръчвате?

За кое време на годината става въпрос ?
Най-добри плажове в района са около Олимпияда , в самият Ставрос без самият център и съседната Неа Врасна има много удобни локации за преспиване с удобни места за паркиране . В Аспровалта вече си има всичко на едно място , но много зависи по кое годишно време ще ходите и какви са ви предпочитанията .

# 342
Юли- август, искам плаж без пътуване с кола, даже първа линия ако намерим, и заведения наблизо,.т.е. всичко да е на пешеходно разстояние. Приемам препоръка и за други населени места по подобните критерии /просто ми попаднаха хубави отзиви за Ставрос и лоши за Врасна..../

# 343
  • София
Юли- август, искам плаж без пътуване с кола, даже първа линия ако намерим, и заведения наблизо,.т.е. всичко да е на пешеходно разстояние. Приемам препоръка и за други населени места по подобните критерии /просто ми попаднаха хубави отзиви за Ставрос и лоши за Врасна..../

Този времеви диапазон и тези изисквания за упоменатата дестинация се равняват на лудница по плажовете и самите селца . За посещения в региона лично аз препоръчвам юни и след средата на септември , за юли - август по-добре други дестинации . В интерес на истината на Неа Врасна никога не съм ходил на плаж , там само спя , но обикалям с кола по добрите плажове в региона .
Във вашият случай най-приемливият избор е Аспровалта , въпреки , че лично аз не бих си го причинил юли - август .

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 10:55 от П.И.

# 344
В Аспровалта хубави ли са плажовете (пясък, плитко, равно, без камъни във водата)? Че ми се иска да направим ранно, близко моренце Blush

Общи условия

Активация на акаунт