На море в Гърция 2026

• 21 954
  • 323
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Честно казано като погледнах и това ми се наби в очите Халкида. Като го огледах на мапса започнах да се чудя дали е подходящ, но задръстванията които написа ме разубедиха. И пак съм в начална позиция не знам къде да почиваме тази година, май пак ще си остане Ситония, но ще видим.
Евия е вторият по големина гръцки остров (след Крит). Не бих го изключила само заради това, че столицата му е голям пренаселен град.

Моля за препоръки , независимо колко трябва да се пътува.
Не сме с деца ( вече!) даже бих предпочела да са места, които се избягват от тях.
Има ли забутани селца, или отделни къщи , встрани от тълпите?
Питането само за Ситония ли е? Защото точно новият "младоженски" период е времето за далечни извънсезонни спокойни места. Joy Като си спомня първата ни година без деца! Това е годината ни с най-много екскурзии и почивки. Joy Но и Ситония ще е приятна, ако изчакате да започне учебната година и не сте там в почивните дни около 22 септември. Simple Smile

# 136
  • Сред мелниците
Питането само за Ситония ли е? Защото точно новият "младоженски" период е времето за далечни извънсезонни спокойни места. Joy Като си спомня първата ни година без деца! Това е годината ни с най-много екскурзии и почивки. Joy Но и Ситония ще е приятна, ако изчакате да започне учебната година и не сте там в почивните дни около 22 септември. Simple Smile

Категорично извън тълпите и  извън активния сезон - през май,  най-много юни.
Основно питах за Ситония,  преди да се задръсти , защото навремето я обичах като плажове и изобщо, не е далече от софия . Ще се радвам някой да сподели .

Но и други предложения,  също приемам с благодарност! Даже назад питах с молба

За преди активния сезон, вкл може да е април,  по което и да е време , или май, след голямото струпване по нашите почивни дни.
(Иначе за юни гледам Родос заради полетите. )
Търся  район с автентична атмосфера , за около седмица. Не за плаж , разбира се.
Пътуване с автомобил. До около 6 макс 7 часа.

Дайте, моля ви някакви насоки.
Параход ми отговори , но  по-скоро  отрицателно,  с дестинации,  недостъпни без полет, а полетите са от юни.

# 137
  • София
Корфу е идеален през пролетта. Зелено, цветно и красиво. До Игуменица е 6-7 часа и малко ферибот.

# 138
Да, В като Вятър, и аз мисля, че не си ме разбрала Simple Smile От всички изброени дестинации, а те не са малко, само Родос е трудно достъпен без самолет.
Но през май и Ситония ще е добре, с едно изключение - Кариди. Там имам чувството, че вече и зиме има наплив.

# 139
Стършел ли?

Щото ние оси сме срещали много, и гледам да се държа дзен, ако не са много и твърде нахални. Но на Лесбос преди няколко години си хапвахме и пийвахме кафенца в едно заведение тип брънч - ха оса, ха две-три, ха запалено кафе, накрая се появи стършел и изхвърчах като тапа. Даже сметката влязох вътре да платя, не изчаках Simple Smile

Не мисля че беше стършел, но беше някакво по-тлъстичко и по-мъхесто. Абе цяло чудовище си беше за мен. Joy

# 140
Здравейте,

Може ли някой с пресни впечатления от Лефкада да ми даде малко повече информация. Споменава се, че плажовете са каменисти и дълбоки. Моля за повече информация- къде и какво си заслужава да се посети ,плажове, еднодневни екскурзии по островите?Въобще става ли за къпане в началото на юли?
Предварително благодаря!

# 141
Ами те плажовете не са се променили - все такива са си Simple Smile Разбира се, че става за къпане през юли, много даже.
Ако искате по-традиционен плаж в селище - Василики е почти пясъчен, Агиос Никитас също е приятно, но е доста трудно с паркирането, защото е малко селце с пешеходна централна част и се пренаселва през сезона.
От източната страна не са дълбоки, но са каменисти и да, грозни - красиви и пронизително сини са дълбоките на запад, до които понякога и достъпът е труден.
Екскурзии има много, най-популярна е "7 острова", но можете да отидете и самостоятелно с ферибота до Меганиси или Кефалония.

# 142
И пак съм в начална позиция не знам къде да почиваме тази година, май пак ще си остане Ситония,
Ситония напоследък не ми носи разнообразието, което е основното с което си почивам. В едни далечни години, беше райско кътче и единствената Гърция, която посещавахме. Не съм ходила там отдавна
Да, природата , но е пълно с българи , все едно съм в Китен.
Къде ходите в Ситония?
 Моля за препоръки , независимо колко трябва да се пътува.
Не сме с деца ( вече!) даже бих предпочела да са места, които се избягват от тях.
Има ли забутани селца, или отделни къщи , встрани от тълпите?

Ние ходим в Никити, две години подред и лично аз българска реч не съм чула. Виждахме български коли, но до там. Иначе се запознахме с румънци и сърби.

# 143
В Никити имам три колежки с имот, а там е бол българи, има дори български заведения, яхт клуб изобщо много от много. Аз не харесвам Никити, гмеч като у нас. Около него е по- добре, но тази година цените са двойни.

# 144
  • софия
Може ли препоръки за Кавала за 3 дни? Няма да ходим на плаж.
Ходили сме веднъж за ден и сме минавали транзит за ферито за Лимнос. Знам само откъде да си купя курабии 🙃Едното връщане оттам ми беше кошмарно - gps-ът ни прекара през някаква планина в тъмницата. Ужасно беше.

# 145
  • София
За спане ли ти трябва препоръка или за ядене? На НГ спахме тук, точно след акведукта - много чисто, със страхотна тераса и паркинг. Но не е подходящо за високи хора, моите двуметрови мъже видяха голям зор заради скосените тавани. 😂https://maps.app.goo.gl/9jAFpUuRaSa9Gx5j7
За ядене - бяхме в тази за празникаhttps://maps.app.goo.gl/MqugEUUc3X1StUeH7 , в Стария град https://maps.app.goo.gl/qWJEbjJ17TgzNMEk6 , на старото пристанище https://maps.app.goo.gl/kUb9NZvr6vjyzCjQ7 .
За брънч/кафе https://maps.app.goo.gl/rsXsHRqp9kgunbgF7

Планината е хълмът, на който е разположена Кавала. По светло има страшна гледка към залива, има отбивки с пейки. Но да уточня, че пиша за влизане през Илинден.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 14:54 от yovanka

# 146
Леле, Йованке, как сте пропуснали да слезете до Ναυπηγείον - изключително автентична рибарска таверна в една дървена барака, на корабостроителницата точно под вашия апартамент.
Храната е най-нормална, но все едно си в стар гръцки филм от 50-те години.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 15:00 от Параход

# 147
  • София
Леле, Йованке, как сте пропуснали да слезете до Ναυπηγείον - изключително автентична рибарска таверна в една дървена барака, на корабостроителницата точно под вашия апартамент.
Ех, хем разглеждахме лодките там, въобще не сме видяли кръчмето. Нищо, другият път, обещах на Костас от апартамента, че пак ще отидем. 😃 Гледката сутрин с кафето беше незабравима.

# 148
това кръчме, на което входът едва се вижда от към пътя ли е?

# 149
То е лесно да го пропуснеш Simple Smile Ето така изглежда откъм улицата:

Общи условия

Активация на акаунт