На море в Гърция 2026

• 21 316
  • 306
  •   2
Отговори
# 150
  • софия
За спане ли ти трябва препоръка или за ядене? На НГ спахме тук, точно след акведукта - много чисто, със страхотна тераса и паркинг. Но не е подходящо за високи хора, моите двуметрови мъже видяха голям зор заради скосените тавани. 😂https://maps.app.goo.gl/9jAFpUuRaSa9Gx5j7
За ядене - бяхме в тази за празникаhttps://maps.app.goo.gl/MqugEUUc3X1StUeH7 , в Стария град https://maps.app.goo.gl/qWJEbjJ17TgzNMEk6 , на старото пристанище https://maps.app.goo.gl/kUb9NZvr6vjyzCjQ7 .
За брънч/кафе https://maps.app.goo.gl/rsXsHRqp9kgunbgF7

Планината е хълмът, на който е разположена Кавала. По светло има страшна гледка към залива, има отбивки с пейки. Но да уточня, че пиша за влизане през Илинден.
Не знам, само знам, че до едно време имаше бг коли на пътя, после изчезнаха, но ММ дори и не пожела да се замисли. Голям страх брах. На картата гледам има Ставрос - някъде около него поехме пътя през планината.
Спане запазих тук, че имаме разни условия (да няма стълби, да има асансьор, да няма вана). Шляене, пазар, ядене. Тези три неща за 2-3 дни.

# 151
Започвам да планирам лятната почивка и идвам за съвет. Миналата година бяхме за първи път в Гърция и смятам,че това вече е любов завинаги Heart Eyes Бяхме в Неа перамос и се влюбихме в плажовете на Аморфи,но типичната българска лудница в селцето никак не ни хареса. Тази година ми се иска да пробваме по-надолу  някъде из Халкидики и идвам за препоръки къде можем да намерим подобни пясъчни плажове без камъни,но с по-малко лудница Grinning Нямаме претенции кой ръкав на Халкидики ,моля  за препоръка къде да търся апартамент Grinning

# 152
Leona_   
Вурвуро, Неа Мармара >>ръкав 2 Ситония

# 153

Leona_,

Вариант 1: Каламици, Сарти, плажовете около Сикия (вижте южната част на Ситония)
Вариант 2: Неа Рода и/или Амулиани

Но доколко ще е по-малка лудницата... трудно е да се каже Grinning

# 154
Честно казано лудницата мога да я преглътна заради хубав плаж Grinning
Мъжа и детето са навити отново за Неа Перамос само заради плажовете, но аз съм авантюристът в семейството и ми се иска всеки път да опознавам ново място Heart Eyes

# 155
  • Там където
Преди няколко години прекарахме добре на 3 ръкав в Нея Рода като ходехме на плаж на Кумица и Ксиропотамо. Но българи и балканци разни си имаше макар да беше още юни. Ние сме по-доволни от региона на Александруполис и Фанари. Има хора, но не е Халкидики😃 тази година ще ходим през юни на СТОМИО
НЕ ЗНАМ КАК ЩЕ Е

# 156
Здравейте, този уикенд ще сме в Солун. Ще се поровя в темата за идеи за ресторанти. Обаче ме интересува друго, и не се сещам да съм чела за това тук.

Четох някъде че Веселите чадъри са свалени от крайбрежната алея. Това дали е така?

# 157
Не знам дали под "веселите чадъри" се има предвид същото нещо, но ако са чадърите на Зонгопулос, там са си. Иначе от години са леко занемарени, но все още са хубави за снимка.

# 158
Там са чадърите, но няколко от тях са свалени за ремонт - тези, които бяха най-ниско и можеха да се хванат за дръжката. По-високите си стоят и ако не бяхме ходили преди за сравнение, нямаше и да разбера, че някои липсват.

# 159
  • Варна
Започвам да планирам лятната почивка и идвам за съвет. Нямаме претенции кой ръкав на Халкидики ,моля  за препоръка къде да търся апартамент

Самия въпрос е грешен  НЕ Е ВЪЗМОЖНО НА ХАЛКИДИКИ ДА НЕ Е ФРАШКАНО С БЪЛГАРИ. Последните години бг.коли са повече от всички останали взети заедно. Ако искате по малко българи е южно от Солун , някъде от Коринос надолу към Пелион ,  СТОМИО , Агиокампос , о.Евия , Кефалония ,  Закинтос , Пелопонес. Другото предложение от по горе също става ''  Ние сме по-доволни от региона на Александруполис и Фанари. Има хора, но не е Халкидики😃 тази година ще ходим през юни на СТОМИО "

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 10:29 от peterky2002

# 160
  • Сред мелниците
Моля за недостатъци на два варианта:
За средата на май - Корфу с ферибот?  Това ще е НеМоре тур
 или първата седмица от юни за Амулиани - тук разчитаме на добро време и плаж?

За Корфу ме притеснява ферибота в този сезон, имам ли основание?
 В  Амулиани съм била, но през активния сезон и беше отврат.
Тогава обаче, основното ни настаняване беше в Уранополи, в който съм влюбена! и пътувахме няколко пъти до острова, но без кола.
Ферибот намерих само Aelos.  Дали си струва да си оставим пак колата на трипити ? Нямам спомен от улиците в селото на острова.

# 161
  • София
Корфу ще е идеален за неМоре. Има какво да се види. В този случай бих включила и 1-2-3 дни в посока Парга.

Не помня дали се оплаках, но през октомври на връщане от Пилос и Нафпактос, спряхме за нощувка и в любимата Парга. Оказа се, че в 18,30  часа затварят крепостта. Още в 18 не допускаха нови хора. А целта ни беше както винаги да дочакаме залеза на пейките. Интересно, че на заведението работното му време беше до 23 часа.

# 162
Здравейте! Търся препоръка за Пелопонес. Миналата година след консултация във форума бяхме в Корони и много ни хареса, та ми се иска подобно тихо и спокойно място с хубав плаж. Разглеждам Ступа и Толо, но и двете ми се струват много пренаселени и чета, че по плажовете няма много свободни зони, а ние не обичаме бийч барове особено.

# 163
Може ли малко повече информация за Парга и околностите?
Изобщо, как е крайбрежието северно от Превеза? За съжаление, в пиков сезон.Sad

# 164
Здравейте! Търся препоръка за Пелопонес. Миналата година след консултация във форума бяхме в Корони и много ни хареса, та ми се иска подобно тихо и спокойно място с хубав плаж. Разглеждам Ступа и Толо, но и двете ми се струват много пренаселени и чета, че по плажовете няма много свободни зони, а ние не обичаме бийч барове особено.
Преди няколко години бяхме във Вати на Мани - много спокойно селце, Гитио което е по-голямо градче с доста магазини, таверни е на 10 мин. с кола. Плажа в селцето е спокоен, но компромисен - има доста камъчета. Ние обикаляхме всеки ден с колата и това не ни беше проблем.

Общи условия

Активация на акаунт