На море в Гърция 2026

• 21 316
  • 306
  •   2
Отговори
# 300
Благодаря за споделеното! Факт е, че имам познати, които си ходят постоянно в Гърция без пълномощно. Полезно е това, което yovanka сподели, за реален случай.
Благодаря и на П.И. за гледната точка. Въпросът ми беше при рутинна проверка, а не при ПТП (там става сложно).
След влизане в Шенген ни спряха веднага след влизане в Гърция, но караше съпругът му, на чието име е колата, и нямаше проблем. Явно всеки сам си поема риска, но риск има.

# 301
Здравейте! Преди два дена бях писала, отказваме се от Каряни. Сега решихме към Халкидики да потеглим. Събирам всякакви мнения за нещо подходящо за малки деца къщичка, апартамент, бунгало близо до плажа.Първо ходене ще ни е в Гърция.

# 302
  • Варна
Благодаря 🙂 Попринцип локацията я избрах от google maps, от там и телефонния номер и се свързах със собственика (даде ми оферта 800евро за двама възрастни и две деца+каза,че може да дойде да ни вземе от летище). Попринцип ми се искаше на централно място с изглед море, но пък вчера след като запазих се усетих,че най вероятно има голяма денивелация 😁 Иначе за плаж съм планувала тези, които може с автобус и за които не можем да стигнем с наем кола (сега те първа ще разглеждам и какво още ще се посещава). Ако имате препоръки, с радост ще чета 🙂
Писах на много хора... Направи ми впечатление че на доста места не пускат деца под определена възраст.

[/b]
Sunrise90
Не съм била, но пиша за локацията, тъй като познавам града от няколко посещения. Това е жилищната част на Скиатос таун, води се до Мегали Амос плажа, но разстоянията, които са написани в инфото на къщата отдолу, са лъжа.
Мегали Амос не е на 50, а на около 500 метра. Той не е и хубав плаж, де, така че ще ходите с кола или с автобуса на други. До пристанището е около километър, а не 100 метра. Но на практика сте много близо до заведения, магазини, спирка, главната улица "Пападиаманти". Като цяло градът не е голям и всичко е на пешеходно разстояние. Просто имайте предвид, че има денивелация (градът е построен на хълм).

# 303
Според мен офертата е ОК, ако не държите да сте до плажа. Всичко друго ви е на 1 ръка разстояние. Наистина с личен контакт е най-ефективно и изгодно.

Единствено е добре да знаете, че автобусите са претъпкани през сезона, но може би не всеки автобус във всеки час - те са доста начесто. Но пък пътуването е кратко, целият южен бряг на острова, по който са разпределени достъпните с автобус плажове, е дълъг едни скромни 13 км.

# 304
Здравейте 🙂 Запазих самолетни билети до Скиатос. Избрах и това място - Antonia house, някой бил ли е там за впечатления 🙂
https://www.booking.com/hotel/gr/antonia-house.bg.html?aid=32317 … type=total&ucfs=1&

Бяхме в това място през август 2022 г. в апартамента на първия етаж и останахме много доволни. Апартаментът има две тераси, на място изглежда точно като на снимките, собственикът чистеше всеки ден, имаше и къде да паркираме колата. Ресторантите и центърът на града са много близко. На около 50 м. от мястото правят страхотни гироси - едни от най-добрите, които сме яли.

# 305
Коя дестинация бихте ми препоръчали за април месец?

Тъй като може да е по-хладно и рано за плаж, приоритетът са хубави гледки, разходки, някоя друга забележителност, градчета и таверни.

Мислехме си за Корфу понеже знам, че там има какво да се види освен ходене на плаж. Минус е по-дългия път с колата.

На Тасос има ли какво да се прави през април и покрай Великден? Къде има интересни празненства за Великден като цяло?

Тогава ще бъда бременна в 7ми месец, но много ми се иска да направим все някакво пътуване до Гърция. Всяко лято ходим през юли и/или септември. Обиколили сме Халкидики, Амулиани, Лефкада, Кефалония, Парга и целия Пелопонес.

# 306
За плаж не просто е рано, ами още два месеца след това ще е хладно. Изобщо не може да се мисли в тази насока, температурите в северната част на страната вече са близки до тези в България.

Но Корфу е идеално, има и специална церемония за Великден, не е за пропускане (макар че става доста гъч).
На Тасос ще е по-тъпо.
Други подходящи места са на континента, не толкова по островите.

Общи условия

Активация на акаунт