На море в Гърция 2026

• 21 909
  • 323
  •   3
Отговори
# 285
  • София
Здравейте! За първи път сме решили с двете деца на 7 г. и 15 г. да отидем до Гърция.  Събирам мнения за плаж Паралия Карияни в Каряни и околностите. Подходящ ли е за деца и изобщо какви са ви отзивите от там?  Приемам мнения и за интересни забележителности в него район около Кавала. Търсим тихо и спокойно място, самостоятелна семейна къща, да не е много пренаселено и близо до плажа ако е възможно. Харесахме и се спряхме на една семейна къщичка буквално на плажа.
Локация: https://maps.app.goo.gl/MKrNhcXqiArkRDQ66
Някой ходил ли е там?
Като цяло, плажната ивица е с камъни, в морето също. По към пристанището е пясъчно. В гугъл карти се вижда, че има забити чадъри да пазят място, така е и в действителност и не остава много място да се разположите. В близост няма таверни. Или на самоизхранване или с кола до Офриньо за таверна и закуски.

# 286
Ellie D, много благодаря за подробните инструкции. Предишното ни посещение беше само за почивка по път за Кефалония, така че освен един обяд нищо друго не сме правили и видели от Янина. Записах си всички твои препоръки и на Параход, ще са ми полезни. Надявам се на Великден да има отворени заведения.
На Закинтос избрах един апартамент в Аликес. Просто ми се стори не толкова туристическо, спрямо останалите курорти. Островът не е голям и се надявам да няма проблем с придвижването. Още не съм започнала да правя програмата за там,  първо се вълнувам от ходенето до Янина. Не съм ходила и до Метеора, та ще видя дали мъжът ми ще ми се върже на акъла да отидем и до там, въпреки че е малко далече от Янина.

# 287
  • София
Здравейте! За първи път сме решили с двете деца на 7 г. и 15 г. да отидем до Гърция.  Събирам мнения за плаж Паралия Карияни в Каряни и околностите. Подходящ ли е за деца и изобщо какви са ви отзивите от там?  Приемам мнения и за интересни забележителности в него район около Кавала. Търсим тихо и спокойно място, самостоятелна семейна къща, да не е много пренаселено и близо до плажа ако е възможно. Харесахме и се спряхме на една семейна къщичка буквално на плажа.
Локация: https://maps.app.goo.gl/MKrNhcXqiArkRDQ66
Някой ходил ли е там?

Това е снимка от Гугъл мапс на близкия плаж. Вие си преценете дали точно това ви харесва, особено ако сте свикнали с пясъчните български плажове:

# 288
  • София
mladamama, имаше отворени заведения на Великден, имаше и затворени, имаше и такива, които в събота затваряха по-рано. Съветът ми е да проучите на място.
За Метеора и аз имах подобни мисли миналата година, но в и около Янина има толкова много хубави места, че не ни се искаше да си скъсяваме времето там. Затова и ще посетим манастирите тази година, в отделно пътешествие.

За Закинтос, съм писала миналата година като се върнахме, може да потърсиш в предишните ми постове. Ние спахме на 20 минути с колата от Аликес, в едно малко село, но минавахме оттам като обикаляхме, доста оживено беше. Иначе максимум сме пътували по около час за нещо набелязано. За придвижването не бих казала, че сме имали проблеми, но през колко маслинови горички ни прекарваше Waze, не е истина - мине не мине и бам в маслините 😂

# 289
Аз търся нещо на остров Амулияни. Нещо вила, къща, бунгала. Две семейства ще сме. Излизат ми само къщи с малък капацитет. Може ли да помогнете?

# 290
  • София
mladamama, ние сме спали в Аликес през 2021г. и мисля, че беше най-добрият избор по моите критерии - приличен плаж наблизо, също и магазини, пекарни и таверни на разположение. Освен това имаше и къде да се поразходим след хапване.

# 291
Аз търся нещо на остров Амулияни. Нещо вила, къща, бунгала. Две семейства ще сме. Излизат ми само къщи с малък капацитет. Може ли да помогнете?
Всички регистрирани настанявания на Амулиани са в линка на 1-ва стр.

# 292
  • Варна
Здравейте 🙂 Запазих самолетни билети до Скиатос. Избрах и това място - Antonia house, някой бил ли е там за впечатления 🙂
https://www.booking.com/hotel/gr/antonia-house.bg.html?aid=32317 … type=total&ucfs=1&

# 293
Здравейте,
Може ли да препоръчате местенце за почивка може би началото на юни ? Ще сме само със сина ми и ми се иска нещо по-близо до границата. Досега сме били само в Офринио Simple Smile

# 294
Sunrise90
Не съм била, но пиша за локацията, тъй като познавам града от няколко посещения. Това е жилищната част на Скиатос таун, води се до Мегали Амос плажа, но разстоянията, които са написани в инфото на къщата отдолу, са лъжа.
Мегали Амос не е на 50, а на около 500 метра. Той не е и хубав плаж, де, така че ще ходите с кола или с автобуса на други. До пристанището е около километър, а не 100 метра. Но на практика сте много близо до заведения, магазини, спирка, главната улица "Пападиаманти". Като цяло градът не е голям и всичко е на пешеходно разстояние. Просто имайте предвид, че има денивелация (градът е построен на хълм).

# 295
  • София
Здравейте,
Може ли да препоръчате местенце за почивка може би началото на юни ? ...

По-назад препоръчах място точно за това време на годината .
Ако сте с кола и не ви пречи малко да попътувате се настанявате в Неа Врасна а на плаж ходите по някой от плажовете покрай Олимпиада .
Варианта да отидете направо на Олимпиада също не е за пренебрегване , но там с паркирането дори юни месец си е проблем .
От друга страна в Неа Врасна има точно две заведения в които си заслужава да похапне човек , едното се казва София и е на самият плаж , там цените са най-високи в селото но и храната която се предлага е на големи порции и винаги прясна . Другото е една къща с двор / градина в който има маси и се намира точно под "селският" път . В него храната е добра но порциите са по-малки от в София . От друга страна Аспровалта е на пешеходно разстояние и там има доволно избор на прилични таверни , пък и е добър вариант за разходка преди и след вечеря .
В самата Олимпиада таверните са много добри от към храна та през юни към тях почти никаква забележка .
От друга страна по това време дългият плаж преди самата Олимпиада , във вилната и зона е почти пуст по това годишно време , аз го харесвам от гледна точка , че обичам да плувам и когато е спокойно времето си плувам до близкото островче и обратно , а половинката ми обича пусти плажове та си допълваме изискванията .
Плажа под крепостта който е много красив също е сравнително спокоен през юни , докато юли , август и септември е инпосибъл да легнеш на него и да не се прегръщаш със съседа .
По-надолу има още три много красиви плажа , като първият след носа е разделен на две зони , в първата има плажен бар и музика на силни децибели , втората част е пуст юни месец .
Варианта го препоръчвам само ако Ви харесва подобно летуване .
Аз примерно в Гърция , Калабрия и Тенерифе практикувам само подобно летуване , с обикаляне по плажовете , за инклузиви и заседнало летуване от хотела на шезлонга и обратно оставям Анталия , Хургада , Римини , Венеция , Сен Тропе и подобни .

# 296
Здравейте, относно шофирането на кола, която не е моя собственост, след като сме в Шенген пак ли трябва да нося пълномощно от собственика и какво се случва, ако ме спрат за проверка и нямам?Smirk

# 297
Носенето на пълномощно няма общо с Шенген. И в рамките на България трябва да имате пълномощно, ако карате чужда кола и стане нещо.

# 298
  • София
Здравейте, относно шофирането на кола, която не е моя собственост, след като сме в Шенген пак ли трябва да нося пълномощно от собственика и какво се случва, ако ме спрат за проверка и нямам?Smirk

Казуса е спорен и във всички случаи ако последствие се стигне до съд , респективно съдебно обжалване на евентуален акт за пълномощно в 99% от случаите отпада акта .
По презумпция щом даден собственик ти е дал да управляваш автомобила му и не го е обявил за откраднат то той те е упълномощил да го правиш , пък било то и устно .
В нашия НК още фигурира варианта за пълномощно от времето на соца и затова от време на време пишат актове , изключително рядко се случва , но последствие падат в съда защото в общото законодателство на ЕС формулировката е както я описах по-горе когато става дума за страни членки на Шенген или само на ЕС , не важи за трети страни при които вече се изисква пълномощно .
В Гърция такова не Ви трябва ако колата която шофирате не е обявена за открадната , или не е под запор .
Ако евентуално "стане нещо" и съответната гражданска отговорност не покрива щетите , то собственика на автомобила е в пълното си право да прехвърли всички финансови търсения към Вас защото вие сте го управлявали по време на случилото се .
Не случайно при отнемане на автомобила при управление след употреба на алкохол или наркотици и тук и в Гърция ти отнемат автомобила ако е твоя собственост , ако не е плащаш стойността му по Шваке .

# 299
  • София
Какви ги философствате и съветвате туристите да си вкарват таралеж в гащите за едно пълномощно за 10 лв?
Веднага давам пример от миналата година, разказвах тук как ни свалиха номерата в Атина и след сълзи и сополи 😂 се съгласиха да ни ги върнат веднага. Служителят ги набра в компютъра и ми казва - Вие не сте собственик, да дойде собственика да си получи номерата. Обяснявам, че съм съпругата и колата е обща, не можело, или мъжът ми, или пълномощно. Та, в такива случаи какво ще прави потребителката?

Общи условия

Активация на акаунт