На море в Гърция 2026

• 22 144
  • 324
  •   1
Отговори
# 315
Уиз пускат полети до Родос за лятото до края на октомври. Дано се задържи есента за фенове на извънлятното море като мен. Simple Smile

# 316
Дано, че това юни-септември е голяма досада - и жега, и лудница. Много ми харесва извън сезон. Предполагам, че ранен май или късен октомври ще е идеално.

За Крит още преди две години добавиха октомври, явно има по-голям интерес, но за останалите дестинации рано-рано ги спират.

# 317
Ами Корфу си е до края на октомври от години. Даже се прибирахме от Албания през там последния сезон. Обаче на Корфу е хладничко октомври и вали. Аз бих се пробвала ранен октомври към Родос или по-скоро някой остров без международно летище в близост.

# 318
О, не знаех. Пропуснала съм това, че винаги ходим натам с кола. Но да, на Корфу сигурно захладнява, с Родос обаче не е такъв случаят.

Като цяло, октомври си е вече стабилно сезон на по-топлите места. Следя местните страници на няколко острова и чак във втората половина на октомври (даже след 20-22-ри) започват да затварят масово сезонните бизнеси, а по-рано след 15.09. беше зор да намериш отворено. Нямам предвид Родос, там е ясно, а по-малки и не толкова натоварени туристически.

# 319
Да внесем по-светски елемент: ако някой има път към Хидра в ранната пролет - февруари-март, там ще бъде Брад Пит, за да се снима във филма на Едвард Бергер ("Конклав", "На Западния фронт нищо ново") The Riders Simple Smile
Това беше много важна информация. Grinning
Че по всяка вероятност ще ме отнесе вятърът за ден до Хидра към средата на март.

# 320
  • София
Уиз пускат полети до Родос за лятото до края на октомври. Дано се задържи есента за фенове на извънлятното море като мен. Simple Smile

Това звучи много добре, точно преди няколко поста казах, как обмисляме да отидем извън сезон.
А пък детето има рожден ден на 24.10, и последните полети са малко преди това. Направо ми влезе мухата в главата Grinning

# 321
Моля, препоръчайте ми сигурен сайт, от който да купя билети за ферибот Игуменица-Бриндизи. От вчера опитвам на сайта на grimaldi-lines, но когато стигна до плащането системата им ме изхвърля още преди да съм въвела номер на карта.

# 322
# 323
Здравейте , запазих място във Василики в края на юли. С кола и малко куче ще сме. В търсене съм на свободен и без съоръжения,  достъпен плаж с кола с поне малко по-плавен преход във водата, а не веднага дълбоко.Четох много в темата, но не мога да намеря конкретно такъв плаж за почивка . Василики достатъчно оживен ли е, да има например къде да се разходим след вечеря. За сравнение харесва ни оживлението на Сарти и плажовете в близост, както и Афитос като атмосфера .
Отворена съм и за други предложения, освен Лефкада
Благодаря ви

# 324
  • София
Предложението ми е да се насочите към Корфу или Скиатос. Организирани плажове и на двата бол.
Приятелите ви ще дойдат със самолет (директни полети на Райън), а вие само ще ги вземете с летището от колата - в зависимост от това къде сте се настанили, може да има, а може и да няма удобен обществен транспорт.

Опциите с автобус са много ограничени. От България има директни автобуси основно до Солун, Кавала и Атина. Солун и Кавала очевидно са в най-северната част на страна, а около Атина плажовете са претоварени, някои са и кофти. Ще трябва да се прекачват на местен КТел автобус, за да стигнат другаде.

Благодаря ви, Параход, yovanka, ще разгледам предложените варианти.

Общи условия

Активация на акаунт