На море в Гърция 2026

• 25 377
  • 365
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Точно това търся, за жалост в хотела не уцелвам свободни дати. Благодаря за предложенията!
Виж тук дали ще си харесаш нещо https://www.facebook.com/groups/314782563338215/?ref=share

# 361
Да, всички плажове на Коринтския залив - както от страната на Пелопонес, така и на континента, са с камъни и то не от най-приятните. Аз не съм от феновете на акваобувките и ги избягвам, но за там са задължителни. Също за Акрата внимавайте къде резервирате, защото самото село е малко навътре, а за Паралия Акрата се минава през пътен възел на магистралата. Но предполагам, сте се сетили да се насочите към паралията.
Не мога да кажа колко точно ще е спокойно, защото тези малки курорти са активно посещавани от гърци от Атина и другите близки градове. Но със сигурност няма да е мазало като Толо. Миналото лято спряхме за една нощувка в Ксилокастро, на същия бряг по-близо до Коринт, и си беше прилично оживено дори през юни. На мен за кратко това ми харесва, но зависи какво търсите от почивката си. Между другото, може да го погледнете. Там зад плажа има страхотна борова гора (Пефкиас), оформена с алеи за разходка.

# 362
Благодаря, Параход! Надявах се, че ще се включиш Heart
Да, резервирала съм апартамент на плажа, просторен, с голяма тераса към морето.
Общо взето заради него се насочих към това място, ще седим 10-тина дни. Видях че в района има места за разходки, та дори и железница Simple Smile
Търсим да е по-спокойно, повечето време прекарваме на плажа. Точно заради това ме притеснява дали ще е ок с две годишния
Иначе има доста бийч барове, доколкото видях - с консумация, което става все по-голяма рядкост

# 363
Здравейте ! Тази година за пръв път обмисляме да посетим Гърция с дете на 4 години. Спрели сме на Офринио. Обмисляме да е от 21.06, но не знам дали ще става за плажуване и водата дали ще се е стоплила вече. Другия вариант е от 28.06 натам и първата седмица на юли. Може ли да споделите мнения, ще ми бъдат полезни. Благодаря предварително !

# 364
Водата може да става на 21.06, а може и да не. Много зависи какво е времето преди това,     валяло ли е, било ли е необичайно по-студено за този период и т.н. Ако искате да заложите на сигурно, последната седмица на юни е за предпочитане.

Офринио е обсъждано доста тук и няма много възхитени от него. Ако не сте запазили вече, препоръчвам да погледнете други места в района, например Неа Ираклица, Неа Перамос и околията, плажовете там са по-добре.

# 365
  • София
Благодаря, Параход! Надявах се, че ще се включиш Heart
Да, резервирала съм апартамент на плажа, просторен, с голяма тераса към морето.
Общо взето заради него се насочих към това място, ще седим 10-тина дни. Видях че в района има места за разходки, та дори и железница Simple Smile
Търсим да е по-спокойно, повечето време прекарваме на плажа. Точно заради това ме притеснява дали ще е ок с две годишния
Иначе има доста бийч барове, доколкото видях - с консумация, което става все по-голяма рядкост

Потвърждавам описанието на Параход, имам и снимка от типичен плаж от Пелопонес на Коринтския залив за нагледно представяне Simple Smile Това е от Συκιά, но те в района всичките са подобни май.

На мен много ми хареса там, но ние бяхме през април и само за една нощувка. Не знам как е в сезона, но през април си имаше хора и работещи заведения.

Общи условия

Активация на акаунт