След настинка, вероятно вирус, носът ми остана запушен (от средата на август месец).
Правих си тест, беше отрицателен за всеки от гриповете + КОВИД. Посетих УНГ и ми каза, че положението в 2-те ноздри било коренно различно - в едната ноздра съм имала подута конха, която явно спира притока на въздух, а в другата ноздра съм имала възпалена лигавица. Има секреция, но е толкова гъста и толкова малко се стича, че е почти невъзможно да издухам нещо. Получават се като корички, които запушват ноздрата.
Никога в живота си не съм имала алергии, за по-сигурно минах през алерголог, който също потвърди, че нямам.
Лечението ми включваше впръскване на кортикостероид Avamys, антибиотични капки Тобрадекс (защото носния секрет показа наличието на Стафилококи, излекуваха се впоследствие), промивки с морска вода Sterimar, капки Низита за заздравяване на лигавицата и Цикатридина маз. Тъй като лечението не успя да отпуши носа ми, решиха да ми сложат и инжекция Дипрофос, от която почти не се усети ефект.
Казаха ми, че имам и леко изкривена носна преграда, която в момента допълнително пречи на ситуацията.
Никога не съм имала проблеми с дишането, дори не знаех че имам изкривена носна преграда, а думата "конха" не бях чувала преди да ми се случи това.
До момента никой не е открил дразнителя, който причинява подуването и секрецията... Струва ми се, че и всички операции на света да си направя, ако този дразнител продължи да съществува, няма да има значение дали имам изправена преграда и изрязани конхи, защото носът ще се запуши от секреция например и пак няма да мога да дишам.
Моля, ако някой е имал подобно преживяване и се е излекувал, да сподели мнение.

Ще се радвам, ако препоръчате УНГ в София, взех направление вчера и искам да ми направят някаква снимка на синусите, да видим дали ще излезе нещо от нея.