Телефон лизинг заключен

• 538
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте! Знаете ли място в София, където отключват неизплатени лизингови телефони? Измамиха ме и закупих телефон, който се оказа, че е на лизинг и ще бъде заключен. Казаха ми, че имало места, където ги отключват. Съответно не мога да намеря човека, закупил телефона, не е в София, а от някакво село (от документите, които имам за телефона има данните на лизингоискателя)...

# 1
Здравейте! Знаете ли място в София, където отключват неизплатени лизингови телефони? Измамиха ме и закупих телефон, който се оказа, че е на лизинг и ще бъде заключен. Казаха ми, че имало места, където ги отключват. Съответно не мога да намеря човека, закупил телефона, не е в София, а от някакво село (от документите, които имам за телефона има данните на лизингоискателя)...

Ако е I phone няма как да стане. Този, който ви е казал, че има такива места да ви каже едно такова място.
 По пинцип може да разберете колко струва да се изплати лизинга, ако са останали няколко вноски, ако са много ГРЕДА. Евтиното излиза скъпо. Просто са те врътнали.

НЯМА законен начин да се случи това "отключване". Може пак да пробваш при сенчести майстори, но резултатът има вероятност да е като горния.
Оператора заключва телефона с уникалния му идентификатор. Много е неприятно, но пък добре че сподели, други да не се подмамват на такива оферти.

# 2
КЗП и полицията с жалба за измама.

# 3
Зависи кой модел е, за по-старите айфони вече ги разкодират в сервизите вкл и от оператор, когато са заключени. Но новите модели е трудна работа. Плюс това не се знае, колко ще ви искат.
И аз мисля, че трябва да подадете жалба в полицията. Телефонът може и да е краден!
И друг път си проверявайте пратките още в офиса в присъствие на служител. Много главоболия ще си спестите.

# 4
  • София
Samsung z fold 7 е телефонът. Не е крадени. Проверих ме в оператора, обвързан е с договор и месечните такси. Не може да се плати само телефона.

# 5
Това е стара схема. Някой взима на лизинг, плаща една-две фактури, спира да плаща и продава телефона. Знам, че самсунзиге на лизинг са заключени. За Iphone-и не съм чувала. В интернет е пълно с телефони,взети от оператор. Видите ли телефон със сертификат и гаранционна от мобилен оператор, искайте фактура. Ако няма такава, значи е на лизинг-там няма фактура, защото лизинговата вноска се начислява във фактурата всеки месец към таксата на плана. Фактура има или когато е платен от бюджет изцяло /частично с доплащане или в брой.
А за лизинга-той се закача към мобилен номер, който се преподписва на определена такса, най-често 24 месеца. Т.е. не можеш да изплатиш само лизинга, ще ти търсят и оставащите такси до края на договора.
Сега, не е коректно, но единствения ти ход е да го продадеш възможно най-скоро. Или да платиш на някой да ти го отключи.

# 6
Да го продаде на сервиз за ЧАСТИ - да! Да мами друг човек - Не!

Трябва да имаш доблестта да си признаеш пред себе си, че си сгрешил и да си научиш урока. Горчива хапка спор няма, но да прехвърляш проблема на друг е лош съвет, поне в моята книга.

# 7
  • София
Няма да го продавам. Но не мога да намеря, къде отключват телефони.... Някой знае ли в София такъв сервиз?

Общи условия

Активация на акаунт