Коледа 2025

• 88 051
  • 1 439
  •   2
Отговори
# 30
Препоръчвам коледните звезди на бабата на Мишел - трайни, лесни, излизат много сладки от една доза и ухаят на Коледа! Тестото е много приятно и винаги "стават". Също така, можеш да добавяш или отнемаш аромати и сушени плодове по собствен вкус. Любими са у нас.

# 31
В Лидъл има масло Пилос на добра цена.  Дали става за коледните сладки или да не рискувам?

# 32
Аз пък много ви се равдам на всички. Надявам се да ме зарази коледното настроение тук.
Скрит текст:
Обичах Рождество, НГ, зимните празници. Имам много мили спомени с децата. Продължихме в същия дух и когато пораснаха и вече не бяха деца, макар, че едното замина по белия свят и рядко се прибираше, но пък се чувахме и виждахме на Бъдни вечер и Коледа. Не беше същото, но пак беше хубаво, докато трагедия в семейството не наруши ритъма ни. От тогава за мен няма празник, гледам да съм на работа или заета с нещо. Дори да се съберем остатъка от семейството пак е тягостно. Такъв е живота, приели сме го, но от това не става по-леко на никого от нас.
Задържително по Коледа имаше капама или свинско с кисело зеле, руска салата, баница, руло със сладко или кекс, а може и двете, за да са доволни и двете деца. На Бъдни вечер задължителните постни сърми с праз и стафиди, пълнени чушки с боб или картофи, тиквеник, питка с паричка и сурова туршия.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 08:23 от morskibriz

# 33
morskibriz , 🤗
bobb, аз правя коледните сладки най-често с лидълското масло.
Само обърни внимание какъв е грамажа на пакетчето, че напоследък по-често намаляват това от 200гр и дали е изгодно.

# 34
Няма да намеря достатъчно думи за утеха, морски бриз, но те разбирам и подкрепям. Сигурно до края на пътя си няма да го разберем този живот (поне аз), но трябва да се държим за него, за душите си, нямаме нищо друго.
Зарадвай душата си с нещо - без значение дали празнично или не, каквото и да е... Yellow Heart

# 35
Душата ми стопли една снаха, която приех като родно дете, но болката си е болка и ще реже сърцето и душата докато дишам.

Маслото на Родна стряха е отвратително, Пилос беше добро, но не съм го купувала скоро.

# 36
Много хубава тема. Радвам се, че я открих, макар и едва тази година, защото виждам че съществува вече от доста.
Ще се включа най - вече за наблюдение и вдъхновение.
Възхищавам се на всички, които така старателно и последователно се приготвят за най - прекрасното време от годината.
Лично аз в последните години отделям време за меденки, питка, торта. На Бъдни вечер задължително си правя содена питка. След многократни неуспешни опити бях напипала сполучлива рецепта, но всяка година я забравям и започвам да я търся в нета. На нова година задължително руска салата.
Тази година съм и с малко бебе и времето съвсем ще е кът, но ще се опитам заради големия ми син да отделя време да прекараме заедно в кухнята.
Така че....ще хвърлям по едно око, особено ще дебна за по - бързи и практични рецепти.
Морски бриз....просто прегръдка Hug Човек не знае какво му е приготвила съдбата.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 08:52 от rozi4ka222

# 37
  • In transit
morskibriz, Hug Имаш голяма прегръдка и от мен. Силно се надявам хубавото настроение в темата, което витае всяка година да успее да те зарази и теб и да намали мъката ти.
Благодаря ти за темата. Чаках я с нетърпение, както и предстоящите празници. Kissing Heart

Вкъщи правя сладки, защото синът и снахата ги чакат с по-голям ентисиазъм и нетърпение от малки деца. Joy
И не само те ги чакат, раздавам на приятели и родители. Сами няма как да изядем всичко, но обичам да нося радост на близките си.

Като гледам, основните сладки тази зима ще са Сахерчетата, линцерите (копчетата) с шамфъстък, които са фаворите на младежите, класическите линцери, шоколадовите полумесеци и може би хърватските розички, че са ми любими на мен. Имам идея и за още, но не знам дали ще ми стигнат силите и желанието.

Аз вече отворих фабриката за сладки още миналата седмица. Купих си шприц пистолет, само такъв нямах Joy и направих една доза, половината с кафе, другата с лимон. Голям зор видях, с някои от формите, една идея по-гъсто стана, но успях. Вече са в историята. Всички дегустатори ги одобриха.

След тях още една доза, само, че шоколадови, с редуцирано брашно. Много добре се получиха. Малко рошави от захарта. Grinning

# 38
  • София
Влизам и аз тук, за да ви следя, че тази Коледа ще съм повече вкъщи. Ако някой види ванилия на шушулки, много ще се радвам да даде знак.

# 39
  • В светлината на слънцето
морскибриз, HeartHug

# 40
  • In transit
yellow_girl, в ДМ има в момента. В Лидл също пуснаха от Deluxe, но дали има налични не знам.
В ДМ са заредили пак сушени портокалови и лимонови корички. Портокаловите им ги харесвам.

Маслото "Краварката", което бяха пуснали миналата седмица в Лидл не е много добро за сладки,.  Според мен е по-голямо водно съдържание, такива са ми наблюденията от пакетчето, което купих. Полско е по произход.

# 41
май ще забия и аз един гараш... обикновено правя коледното пънче, което също е много шоколадово... Simple SmileSimple Smile

джема и други, може ли да споделите бисквитки с по-малко брашно и захар, но пак да се усещат коледни... аз хем ползвам само типово и нерафинирана захар и въпреки това става един твърде калоричен декември - щото при мен пък почвам да ги правя от началото на декември и си ги ядем през цялото време, като оставям десетина бройки от вид за коледните дни.

споделяйте за масло, ако видите, аз нямам запаси...

# 42
  • София
morskibriz, прегръдки и от мен. Надявам се, че темата поне малко ще облекчи болката в душата ти, тъй като е много позитивна, красива и ароматна.

Маслото в Лидл, което сега е намалено, е 200 гр. Другата седмица ще е намалено ирландското масло и мисля да си заредя от него.

# 43
  • софия
Тази година сигурно ще добавя мадлени и ореховки.

# 44
Здравейте! Благодаря за хубавата тема! Аз съм от тези, които си пеят през цялата година коледни песни. Всички си знаят, че се започва още от първи Декември с всичко. 🤣💕🤣

Общи условия

Активация на акаунт