Коледа 2025

• 89 381
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 1 095
Ако някой си мисли, че руло Павлова ми се е разминало за Коледа, не е познал Simple Smile
По спешност днес приготвях за приятели. Поради липса на пресни ягоди и малини експериментирах с наличното в нас. Направих сладко от домашни райски ябълки, захар и лимон, пасирах, прецедих и стана супер. За украса имах и домашно киви.

Основното за Коледа е агнешко с дроб сарма, но там майстора е баща ми. Ако знаете само в каква тава го приготвя, едва се събира във фурната, но го прави с голям мерак. Heart
За Нова година смятам да е пържоли с лук и гъби, всичко в херметическата тенджера. Любимо ни е на всички, а става сравнително бързо.

Салати правя млечна и руска. Мисля и една свежа да има, нещо като това:
https://www.facebook.com/share/r/1A4snDhwCv/

# 1 096
  • под тепетата
Vox, чаках търпеливо да видя каква красота си сътворила ! И този път се възхищавам на креативността ти!
 Tari, ти надмина сладкарница, момиче!
 У нас за Коледа е джолан с бира на Пепчо. Такава хрупкава коричкааа и гарнитура картофи, морков, пащърнак, гъби с прясна мащерка. За десерт имаме крем карамел, но с домашни яйца и мляко не можах да откажа на мъжа ми Kissing Heart

# 1 097
  • Euskal Herria
Честита Коледа!

# 1 098
bilqna_69, ако трябва да сме честни, рулото се получи малко с украса ала Балкантурист  Satisfied но в случая наблягам на това, че всичко е домашно. Нашите приятели са с големи възможности и единственото, с което мога да ги впечатля е нещо домашно приготвено.
А твоят крем карамел е толкова съблазнителен... Heart Eyes
Аз също събрах доста жълтъци и мисля да направя крем брюле.

# 1 099

Честита Коледа, драги удивителни сладкари! Да са ви пълни сърцата, домовете и кесиите! Живи и здрави 🍀🙏🤗
Кремът за Карпатка пренасочих в последния момент с медени блатове, напоени с мляко с Бейлис и заливка от бял шоколад. Притеснявах се да не стане суха, но стана много, ама много сочна.
А другото е по желание на ММ, шоколадова бабка с половин кило нутела.🙈

# 1 100
  • In transit
Честито Рождество Христово на всички!

От мен скромно, най-пухкава бриош питка оформена, като елха, че нямах време за плетки.

И една торта в последния момент, типично за мен Blush.  Зимна ябълкова торта. Сочни орехови блатове, карамелизирани ябълки с канела и шантили с маскарпоне. С украсата се изложих, ама залагаме на вкуса. Grinning

Весели празници! Nature Snowman

# 1 101
  • Бургас
Честито Рождество!
Прекрасни вкусотии!
За първа година не съм правила нищо сладко за коледа!
Но, тази содена питка я направих вчера и днес. Днес вече с двойна доза! Страхотна!

# 1 102
Честито Рождество Христово!
Питката тази година е по рецепта на Гери Николова.
Много се хареса и мисля,че все нея ще правя за в бъдеще.

Ябълково щрудел руло и Арменски канелени сладки.

# 1 103
Забавлявахме се с детето!

# 1 104
  • Варна
Честита Коледа, здраве и любов! Снощи открих ричарелите, вълшебни са, откога им се чудя. Ще влязат в редовния асортимент.

# 1 105
  • София
Честита Коледа на всички!

В понеделник изпратих аз кутийките за колегите на ММ и при мен се върна поръчка за 2 дози Кисинджър сладки. Айде цяла вечер от-до правих тези сладки.
Снощи след постната вечеря приготвих Банската капама за днес и тирамисуто. Днес след работа само я изпекох. Ами върхът е, една порция остана.
Коледа е, а синът ни е и рожденик днес, та винаги празникът е голям и софрата богата.
Живи и здрави да сме всички!

# 1 106
Весели празници и от мен!
Тази година за пръв път намерих темата, и останах възхитена от всичките рецепти и прекрасни творения, които създавате.
Аз никога не съм била сръчна в печенето и приготовленията най-вече на сладки, но тази година реших да се отчета скромно като се опитах да направя едни джинджифилови бисквити.
Бъдете здрави и усмихнати!

# 1 107
Честита Коледа на всички!

В понеделник изпратих аз кутийките за колегите на ММ и при мен се върна поръчка за 2 дози Кисинджър сладки. Айде цяла вечер от-до правих тези сладки.
Снощи след постната вечеря приготвих Банската капама за днес и тирамисуто. Днес след работа само я изпекох. Ами върхът е, една порция остана.
Коледа е, а синът ни е и рожденик днес, та винаги празникът е голям и софрата богата.
Живи и здрави да сме всички!
Би ли споделила твоята рецепта за банска капама?

# 1 108

Сиропиран тиквеник по рецепта на Готвене за начинаещи https://youtu.be/i5QqGnfuIe4?si=Zfu0bf4u6_XfmVpD
И друг път съм правила такъв, но в тази рецепта ми хареса, че тиквата не се задушава предварително и сокът И се използва за сироп. Лимонът в него също е много важен, само промених количеството захар - сложих 2 с.л кафява захар при тиквата и 2 в сиропа + лъжица мед като махнах от котлона. Така е само леко подсладен, но на нас така ни харесва. Още ме улесни и това, че не е нужно да се навиват корите.

# 1 109
axia, може ли рецептата на джинджифиловите бисквити?
Какви формички си използвала?
Прекрасно изглеждат, сякаш са купешки.
Синът иска някакви сладки с джинджифил , та все още търся нещо подходящо, а и да не изискват много усилия.

Общи условия

Активация на акаунт