Коледа 2025

• 89 200
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 1 215
Вдъхновена от предложенията за морковен кейк на Mikkey. Кейкът от първата рецепта и кремът от втората. Фантастичен!

# 1 216
  • София
Новогодишната ни мус тортичка (слабо въглехидратна 😀)
tani_sz, много апетитно изглежда, може ли рецептата?

# 1 217
Аз съм готова с предястията
Скрит текст:

сладък картоф, песто, червено цвекло и овче сирене

тиро салата

По-късно ще "фламбирам" Аляската, че тя трябва да се извади от фризера малко преди сервиране. Основното не е мой ангажимент, така че вече съм на бàра!

Наздраве и успешна Нова година!

п.п. На bilqna_69, хляба, който ни показа, втори ден е в мислите ми! Yum

# 1 218
  • под тепетата
Ооо, vox! Тъкмо хълцах от кеф по менюто ти и креативните идеи! Бутилката ме развесели ! Това с цвеклото ще го открадна за предстоящите дни на следващата година! Хлябът наистина стана много пухкав и вкусен!
 Да не е само празен пост - с последните доматки и песто от дядовата градинка. Извара със сушени домати и мащерка.

Весело посрещане и здрава , успешна Нова година!

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 20:18 от bilqna_69

# 1 219
  • Стара Загора
Новогодишната ни мус тортичка (слабо въглехидратна 😀)
tani_sz, много апетитно изглежда, може ли рецептата?
Рецептата е тази, но заместих захарта със стевия на пудра и направих още един мус като ягодовия, но с боровинки, а блата направих от смлени орехи и масло, с какао (като основа за чийзкейк).
https://www.bonapeti.bg/recepti/tritsvetna-torta/

# 1 220
Честита Нова година, дружина!
Здраве, късмет и вкусни красоти на масата! Като гледам снимките ви, както съм преситена, така огладнях Simple Smile
Аз да се отчета за Медовика - напразни са били притесненията ми, блатовете се напоиха добре, беше много вкусна (според сътрапезниците), аз сякаш имах по-големи очаквания, но до този момент (странно, нали?) нито бях яла, нито правила тази торта. Ще продължа експериментите и с други кремове, че тя има доста вариации.
Слагам снимка с разреза. Не сварих да снимам парченце, не ми оставиха време Simple Smile, но съм запазила за окъснели гости и по-късно ще снимам.

# 1 221
За много щастливи години, колеги вкуснотворци! Хубаво да ви втасват тестата, равномерно да ви бухват блатовете, лесно да ви се разточват сладките и хубаво да ви стягат сочните торти!😁🎊❤️🍀
Кубратова , по коя рецепта прави медовика, че пропуснах?
Много им се чудех на моите медени блатове, не ми се правеше със заквасена сметана, а за версията с Варёная сгущёнка не се реших да рискувам, че пишеше, че по идея медовика става по-суха торта, а вкъщи хич не обичат такива и само като си представих погледите на баща ми и свекъра като боцнат с вилиците, и се отказах😆🙏

# 1 222
  • София
Аз я правя по тази рецепта и става перфектна: Медена торта (Торт *Пчелкин дом*). Yum

# 1 223
  • Русе
За много години!
Нека Новата година да влезе при Вас с добро и да си тръгне с благодарност. Да има хляб на трапезата, топлина между хората и късмет във всяко начинание. Здравето да не Ви напуска, а радостта да намира място и в делника, и в празника!
Някои неща които успях да снимам в празничната вечер.

Питка

Скара

Баница

Сплитска торта

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 12:54 от peych

# 1 224
  • софия
Правя френската селска по тази рецепта. Помня, че преди години Канея бяха едни от първите, които я пуснаха и си бяха публикували рецептата в сайта. Правила съм крема като към сметаната съм добавяла цедено кисело мляко. Много хубава торта е и не е трудна

Кардинал ни става любима торта. Точно нашата е - много крем, пресни плодове, бишкотено-целувчен блат. И не е трудна за правене.Не знам как е само със сметанов крем, но с маскарпоне и сметана е страхотна. Ще я правя пак.

# 1 225
  • София
Честита Нова Година!
Здраве, мир, благословения и спокойствие!🌟
Следих тази прекрасна тема през цялото време и се възхищавах на красотите, които създавате!
За Коледа успях да направя само меденки, гръцка курабия и като нова за мен рецепта - бисквити спекулос, станаха много хубави.
За Нова година - тортата на Mики Шарлота тирамису. Получи се страхотна.

Основното беше руло от контра филе с плънка гъби, кромид и топено сирене, с картофено пюре и сос (от печенето, прецеден и сгъстен с малко сметана)

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 18:44 от sofyia

# 1 226
Честита нова 2026г на всички!
Здраве и хубави моменти пожелавам на всички.
Peych, тази торта изглежда много интересна и вкусна.
Може ли рецепта?

# 1 227
Честита Нова Година!
Да са ни вкусни сладостите (и не само) и дори несъвършени, да има с кого да бъдат споделяни! Hug
Живи и здрави до година, до Амина!

Тирамису-то ми стана като по учебник. Правя го по оригиналната рецепта с крем от жълтъци и Маскарпоне, но в кафето вместо с Марасала го предпочитаме с ром или коняк. В случая щедро го почерпих с Хенеси. Не казвайте на ММ, че ще ме гръмне. Satisfied

Казах ви, че сте вълшебници, сега го потвърждавам! Прекрасни чудеса сте сътворили! Heart Eyes

mimi0585, давай рецептата на тая баклава, че очите ми изтекоха по нея! Ще се прежаля за такава.

От мен една питка.
Скрит текст:
Бърза и некачествена снимка в работна среда. Не съм се и старала де, щракнах в движение.
Снимка на Тирамисуто по-късно.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 05:50 от Sysly

# 1 228
  • Бургас
ЧНГ 2026 !
Здрава, мирна и щастлива година да бъде!
От мен това!

Кокосов чийзкейк

Питки Пиде

# 1 229
MayGodBless, блатовете са тези:
https://www.tanitaang.com/2014/02/blog-post_12.html
Кремът е от рецепта на Мария Митева Христу:
https://www.mycookingbookblog.com/torta-medovik-ili-medena-torta/
Първоначално мислех да следвам изцяло първата рецепта, включително с първия даден крем, но пък имам само едно готово бурканче домашно дулсе де лече и не знаех дали ще успея да направя втора доза, че снахата пак ще си чака бисквитките Алфахорес. Затова компилирах крема на Христу с блатовете на Танита.
Следващата ще е с двата вида сметана и дулсе де лече.
Успях да снимам и парченце. Днес пак я опитах,  сякаш ми хареса повече от първия път.
Мики, покрай обсъждането на желатина в крема, да кажа вече и след дегустация, че не се усеща въобще - явно количеството е колкото да държи сметаната, текстурата на самия крем е точно кремообразна, средно гъста.   

Общи условия

Активация на акаунт