🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 8 (06.11 - 13.11) 🎭

• 16 759
  • 498
  •   75
Отговори
# 480
  • Другата България
Анна-Мария като ви каза какъв е Владо Николов, правехте анкети дали една Ергенка може да говори така на Колоса. Еми на̀ ви го.

Честита победа на хората, които нищо не правиха цял сезон благодарение на Великана.
Същото си помислих, колко възмутени имаше от отношението на Анна-Мария към Великана тогава, само защото е Ергенка. Обаче сега почти същото отношение към него, ама от Глория, се радва на завидно одобрение.
А и в двете нямаше нищо лично, всичко беше за играта.
Какво нещо е пристрастността! И аз съм потърпевша от нея, ама си признавам грешките.

# 481
Поне Владо се извини на Глория, а тя се тръшна като дете дето са му взели близалката.

# 482
LIVE пост пиша сега, докато гледам, че чак сега имам възможност.

Добре, как е възможно Ева и Жорката да не разбират какво им обяснява Владо и да искат да стрелят по Мая. Толкова е елементарно, ако отстранят сега предател, то след това ще бъде вербуван още един предател и те няма да го знаят кой е.

Тази игра с клоуните е на тотален късмет, никакъв шанс някой да запомни къде са парите.

Глория познава по нещо балоните? Хм, ще е тъпо ако наистина по нещо си личат.

Тоя Жорката нали уж му трябва щит. Защо не играе за щит? Или да, той играе морална игра!

Хаххахахахахаха, втората игра е брутален абсурд. Някакъв глас им съобщава колко печелят, а не е нещо в куклата!? Това тотално може да бъде манипулирано.

Да, накрая е нямало никакво значение, ясно.

Пак искат да стрелят по Мая, ужасно.

Хаххахахахахаха, какво е това на Владо Николов, какво по дяволите, обяснява пред всички, включително пред Бачорски и Мая, че всичи знаят, че са те. Много, много зле. Къде му отиде цялата стратегия?

Тук Глория е права да му се развика, ебати тъпотиите от Владо.

Аз не знам вече какъв е смисълът от тази маса, при положение, че всички знаят кои са предателите.

Много, много, много зле. Изгониха Предател и сега пак ще се вербува, ужасно, ужасно, ужасно. И останалите, които искаха тази стратегия, са виновни. Владо също е виновен. Нивото на геймплея в този сезон е зле. Вместо да се лъжат в очите брутално, те ми играят някаква странна игра, която наистина аз не мога да разбера. Буквално след като разкриха Бачорски и Мая, на тях не трябваше да им се казва абсолютно нищо, трябваше да бъдат държани в пълно неведение, като на тази маса да бъде изгонен праведен, който не в коалиция, просто и ясно.

И този скандално слаб играч Венци Венц се радва в момента. Какво се радваш бе? Сега ще знаеш ли кой ще бъде вербуван?

Много се надявам във втори сезон хората да знаят вече как да играят, защото това е голямо разочарование.

# 483
Съгласна съм с всичко, което сте писали за ВН и Глория, и все пак тя каза накрая - "моят план пропадна". Ами не е нейният план. ВН първи я насочи към идеята да чакат предатели в засада. Тя беше готова още веднага да изгласува предателите.

А защо ВН си промени тактиката да чакат в засада???
Това ми е мноооого странно....

# 484
Поне Владо се извини на Глория, а тя се тръшна като дете дето са му взели близалката.
Едно "извинявай", не връща времето назад. Мисли се преди да се действа.

Балоните дори на камера си личаха - тези с черния прах бяха по-тъмнички.

# 485
Много як епизод вчера, върнаха ми се надеждите за предаването! Ще се изкефя моите любимци Глория и Бачо да се обединят и им разкажат играта на останалите!!!!!

# 486
Да си повторя твърдението, че се изгуби докато коментирахме вчера. За първия компонент с балоните беше достатъчно всеки от участниците да си набележи по един клоун с череп и да следи него, докато се разместваха. После преди някой да спука балон се съветва с останалите дали някой от тях е следял този клоун. Така накрая на рунда прибират максималната печалба, като всички приключват наравно с по 2 спукани балона и надпреварата е във втория и третия компонент.

# 487
А защо ВН си промени тактиката да чакат в засада???
Това ми е мноооого странно....
Всичко тръгна от това, че Коджабашев го засегна на тема чест и си спаси задника. Оттам взеха да се чудят кой праведен да махнат, Глория с щитовете за всички съвсем ги подтикна да махат Мая, цялата им стратегия отиде на кино и той тръгна с глупостта да сваля картите пред предателите.
Ако толкова му е важна честта, трябваше да държи на намерението си да си замине той на масата и другите праведните да изиграят играта.
Иначе правилно някои отбелязаха, че Глория първоначално се беше засилила да махат Мая (даже мислеше, че тя е мозъка, а не Бачорски), а Владо беше с точния план да ги пазят до финала. Но Коджабашев го удари по тънката струна и всичко отиде по дяволите. В което няма лошо. Стана по-интересно за нас. Иначе баш последните епизоди ставаха тотално предвидими.

# 488
Промениха си плановете да стрелят по Мая, защото това е смисълът на тази игра - да хващат предателите и не искаха да чакат в засада, за да се промъкнат до финала. Те си го и казаха, че това са им мотивите. И за мен са не по-малко логични. Все пак има значение и КАК ще стигнеш до финала, поне за някои от тях.

Глория се "тръшна", защото Владо директно й уби играта и я метна на заколение пред всички. Това може да й струва главата, дни преди финала, въпреки добрата й игра. Еми не е ОК, меко казано.

# 489
  • Другата България
“Точния план“ на Владо беше точен за него и обкръжението му.
За мен като зрител е/беше абсолютна скука дон Корлеоне да издава заповеди от диванчето кой да бъде “отстрелян“, кой от останалите извън това същото обкръжение, те да гласуват анблок, и всеки, попаднал по някаква причина извън обсега МУ, да си хваща пътя. Не само защото сега Жорката беше на прицел, това го коментирахме и преди снощния епизод, мотивите, които изтъкна пред Владо /изключвам услугата, това си беше удар под кръста/ си бяха съвсем логични, надали някой влиза в такъв формат, за да бъде жертвено агне на нечия друга коалиция, целта е да се ловят предатели. /Някой адекватен имам предвид/. Просто Жорката намери правилния подход, удари го там, където Владо е най-уязвим - ЕГО. Не знам дали беше умишлено, но точно това спаси Коджабашев - егото на Николов.

# 490
Иначе баш последните епизоди ставаха тотално предвидими.

Да и от това можеше да се сетя, че нещо се обърква, защото, ако гонеха Мая на масата, когата са 6 и Бачо на последната маса, щяха да ни изрежат доста неща от монтажа.

# 491
  • София
Дочаках, седмица-две преди свършека, да видя епизод, в който имаше всичко за да остави драгия зрител без дъх (но не и без коментари). Изчетох всичко, този път няма да повтарям нищо, освен - че разни гледаме, разни неща виждаме, ама гледащите друго предаване не се предават. Simple Smile
За онези, които са пропуснали и нямат време за цял екранен епизод, хубав репортаж днес в "актуално", чете се за няма 4 мин.
Отпадането на Мирела от "Traitors: Игра на предатели" запали война в имението
https://www.actualno.com/showbusiness/otpadaneto-na-mirela-ot-tr … news_2519238.html

Дяволо, а и всички: тук в скрития текст, че е по-дълъг; имам предложение за анкета нейде из дните между "Осъзнат Владо неосъзнато се провали" (дали?) и "Кой заслужава да се смее последен" (моето пожелание е Бъч, Гло, Жоро - някой от тях).
Скрит текст:
--- Кой беше идеалният истински Предател този сезон? (1 отговор)
--- А кой измежду останалите можеше да го Предаде и пребори? (2 отговора)
--- Кой от всички участници боравеше най-много с наличното в главата му? (2 отговора)
--- А кой от тях бе оставил само свой аватар в играта - без, от видяното, зрителите да са сигурни, че има жив индивид на терен? (ако не ви стига мястото, само напишете цифра)
--- Титлата "натурална неостра цивилка" (само, ако сте забелязали, че играе там) отива при? (2 отг.)
--- "Твоите си камъни по твоята глава", според зрителите падат върху главата на? (1 отг.)
--- Измежду всички участници, подредете вашия национален отбор за Балканския шампионат по "Шах с фикуси" (петима души, първият посочен е играещ треньор).
--- Цял ден снимки на терен - и 2 часа ефир седмично. Какво, според вас, монтажът не ни показа:
? още/други  един/двама  участници, които камерите не успяха да хванат в кадър в сезона;
? когато в някои сцени "звездите им го говореха" на играчите - всъщност, лицето на отговорния деж. редактор, зад микрофона на пулта;
? сформирането на поне една ОПГ за "другарство или пакост" в играта - понеже се случва още преди да започнат снимките на сезона;
? тактико-психологическите тренировки за отборна игра - извън самата пред камери, които приетия като мениджър провежда където и когато може (напр. в коридорите на хотела, на чаша в лобито или в купе на мерцедес);
--- Ако приемем, че какъвто си в играта, такъв си и в живота, в кои области на реалността би се отразило участието - или собственото им впечатление, че са участвали - на някои персонажи:
? следващия голям форум на волейболните ни национали;
? кризата с боклука в София или чистенето на бизнес обекти;
? поп музиката и хип хопа в платената ротация на БГ радио;
? танците на пилон, практикувани от инфлуенсъри, без съучастие на ИИ в живо излъчване;
? журналисти, актьори и ТВ-водещи ще се появят и в хладилника ни;
--- Какво искате от Продукцията за следващия 2-ри сезон?
? да изберат същите участници и да повторят формАта с тях (защото: повторението е майка на... а и стомничката се чупи едва на третия път - не на Балканите, а в поговорката);
? да проведат изборен кастинг само с кандидати (до 5 човека), които са свързани доказуемо по професионална или семейна линия;
? ако обявяването на кастинга съвпадне с поредните извънредни избори в "д"ържавата, да се поканят кандидат-депутати и парламентарно представени; снимките да са в стария Партиен дом; първите предатели да са индивидите с най-висока партийна позиция; сезонът да бъде обявен като безпрецедентно социологическо шоу-проучване;
? епизодите да се излъчват ежеделнично по 15 мин. всеки (с рекл.блок) и неделен от 30 мин. (само от синхрони на неуловени от камерата през седмицата) и обзорен "Каските падат" с водещ Цв.Ризова;
? нищо не искате от тази Продукция; желаете Тушев и Ко да правят Предателите (с/без варели)

# 492
Промениха си плановете да стрелят по Мая, защото това е смисълът на тази игра - да хващат предателите и не искаха да чакат в засада, за да се промъкнат до финала.

Не е това смисълът на играта, явно гледаме различни игри или не разбираш какъв е реалният смисъл на играта. Смисълът на играта е единствено да спечелиш, а не генерално да хващаш предатели. Правиш алианс, разбираш кои са предателите, но не ги гониш, а накрая ги гониш на финала, това е смисълът на играта.

# 493
  • София
Аз след като изгледах снощния епизода съм в потрес. Каква беше тази идиотия на кръглата маса? След играта всичко просто беше нарисувано: няма да има убийство вечерта (което си беше огромен подарък от продукцията), предателите са разкрити (поне двама от тях, като дори и безумното действие на ВН да го обърне на покер със свалени карти пак нямаше да попречи на довеждането на мисията "да спечелят праведните" до успешен край).
И изведнъж нашите юнаци решават да рестарират играта, като гонят един от двамата вече разкрити предатели и така отвориха възможност на втория да вербува с ултиматум. За мен единственото логическо обяснение за това е намеса от страна на продукцията за да "объркат" вече ясния финал и няма как някой да ме убеди в противното. Че праведните са обратното на остри го знаем всички, но чак толкова, айде няма нужда.
Все пак да се върна стъпка назад: след играта и махането на убийството вечерта, една от необходимите "жертви" на праведните беше спестена (вместо един от маса и един убит остана само този от масата). Т.е снощи на масата се маха праведен (един, който след това ще пречи на финалното гласуване, като най-подходящ за мен тук беше Петканов, защото за него имаше някакво съмнение че е евентуален трети предател, та махането му дава цялата необходима информация дали предателите са били трима или двама) и след масата предателите са със вързани ръце: не могат да убиват, нито да вербуват с ултиматум (защото са двама и всеки опит за стандартно вербуване може да бъде отхвърлен без последствие). На следващия епизод имаме последната "редовна" кръгла маса, на която се стреля (няма значение по кой от двамата предатели) и остава само един, който обаче повече не може да вербува (снощи водещия каза че това било последния шанс за това), нито сам да убива (но дори и да може да извърши едно последно убийство) пак накрая ще останат на финала минимум 4 праведни и само един предател. На финала едно гласуване да се маха последния предател и след това дали ще продължат да гласуват или не с нищо не променя края.
В заключение се съгласявам с другите мнения, че махането на Мая върна някаква интрига в самия край (Бачорски ясно е разкрит вече, обаче може да избере някой друг който да остане скрит в края), но цялостното отиграване на обръщането на палачинката изобщо не ме убеди че се е случило "естествено".

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 12:41 от dido2k

# 494
Промениха си плановете да стрелят по Мая, защото това е смисълът на тази игра - да хващат предателите и не искаха да чакат в засада, за да се промъкнат до финала. Те си го и казаха, че това са им мотивите. И за мен са не по-малко логични. Все пак има значение и КАК ще стигнеш до финала, поне за някои от тях.
Тотално нелогични са. Предател/и на финала така или иначе ще има. По-добре старите и вече разкрити, отколкото някой нов, където ще е изтрел в тъмното.
Планът на Владо беше перфектен, но сам си го осра. Както казах, ако толкова му е важен имиджа, да беше ги натиснал да гласуват за него и да си се изкарва там герой. Прояви малодушие, но хора сме, какво да се прави...

Общи условия

Активация на акаунт