🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 8 (06.11 - 13.11) 🎭

• 29 464
  • 601
  •   1
Отговори
# 480
Поне Владо се извини на Глория, а тя се тръшна като дете дето са му взели близалката.

# 481
LIVE пост пиша сега, докато гледам, че чак сега имам възможност.

Добре, как е възможно Ева и Жорката да не разбират какво им обяснява Владо и да искат да стрелят по Мая. Толкова е елементарно, ако отстранят сега предател, то след това ще бъде вербуван още един предател и те няма да го знаят кой е.

Тази игра с клоуните е на тотален късмет, никакъв шанс някой да запомни къде са парите.

Глория познава по нещо балоните? Хм, ще е тъпо ако наистина по нещо си личат.

Тоя Жорката нали уж му трябва щит. Защо не играе за щит? Или да, той играе морална игра!

Хаххахахахахаха, втората игра е брутален абсурд. Някакъв глас им съобщава колко печелят, а не е нещо в куклата!? Това тотално може да бъде манипулирано.

Да, накрая е нямало никакво значение, ясно.

Пак искат да стрелят по Мая, ужасно.

Хаххахахахахаха, какво е това на Владо Николов, какво по дяволите, обяснява пред всички, включително пред Бачорски и Мая, че всичи знаят, че са те. Много, много зле. Къде му отиде цялата стратегия?

Тук Глория е права да му се развика, ебати тъпотиите от Владо.

Аз не знам вече какъв е смисълът от тази маса, при положение, че всички знаят кои са предателите.

Много, много, много зле. Изгониха Предател и сега пак ще се вербува, ужасно, ужасно, ужасно. И останалите, които искаха тази стратегия, са виновни. Владо също е виновен. Нивото на геймплея в този сезон е зле. Вместо да се лъжат в очите брутално, те ми играят някаква странна игра, която наистина аз не мога да разбера. Буквално след като разкриха Бачорски и Мая, на тях не трябваше да им се казва абсолютно нищо, трябваше да бъдат държани в пълно неведение, като на тази маса да бъде изгонен праведен, който не в коалиция, просто и ясно.

И този скандално слаб играч Венци Венц се радва в момента. Какво се радваш бе? Сега ще знаеш ли кой ще бъде вербуван?

Много се надявам във втори сезон хората да знаят вече как да играят, защото това е голямо разочарование.

# 482
Съгласна съм с всичко, което сте писали за ВН и Глория, и все пак тя каза накрая - "моят план пропадна". Ами не е нейният план. ВН първи я насочи към идеята да чакат предатели в засада. Тя беше готова още веднага да изгласува предателите.

А защо ВН си промени тактиката да чакат в засада???
Това ми е мноооого странно....

# 483
Поне Владо се извини на Глория, а тя се тръшна като дете дето са му взели близалката.
Едно "извинявай", не връща времето назад. Мисли се преди да се действа.

Балоните дори на камера си личаха - тези с черния прах бяха по-тъмнички.

# 484
Много як епизод вчера, върнаха ми се надеждите за предаването! Ще се изкефя моите любимци Глория и Бачо да се обединят и им разкажат играта на останалите!!!!!

# 485
Да си повторя твърдението, че се изгуби докато коментирахме вчера. За първия компонент с балоните беше достатъчно всеки от участниците да си набележи по един клоун с череп и да следи него, докато се разместваха. После преди някой да спука балон се съветва с останалите дали някой от тях е следял този клоун. Така накрая на рунда прибират максималната печалба, като всички приключват наравно с по 2 спукани балона и надпреварата е във втория и третия компонент.

# 486
А защо ВН си промени тактиката да чакат в засада???
Това ми е мноооого странно....
Всичко тръгна от това, че Коджабашев го засегна на тема чест и си спаси задника. Оттам взеха да се чудят кой праведен да махнат, Глория с щитовете за всички съвсем ги подтикна да махат Мая, цялата им стратегия отиде на кино и той тръгна с глупостта да сваля картите пред предателите.
Ако толкова му е важна честта, трябваше да държи на намерението си да си замине той на масата и другите праведните да изиграят играта.
Иначе правилно някои отбелязаха, че Глория първоначално се беше засилила да махат Мая (даже мислеше, че тя е мозъка, а не Бачорски), а Владо беше с точния план да ги пазят до финала. Но Коджабашев го удари по тънката струна и всичко отиде по дяволите. В което няма лошо. Стана по-интересно за нас. Иначе баш последните епизоди ставаха тотално предвидими.

# 487
Промениха си плановете да стрелят по Мая, защото това е смисълът на тази игра - да хващат предателите и не искаха да чакат в засада, за да се промъкнат до финала. Те си го и казаха, че това са им мотивите. И за мен са не по-малко логични. Все пак има значение и КАК ще стигнеш до финала, поне за някои от тях.

Глория се "тръшна", защото Владо директно й уби играта и я метна на заколение пред всички. Това може да й струва главата, дни преди финала, въпреки добрата й игра. Еми не е ОК, меко казано.

# 488
  • Другата България
“Точния план“ на Владо беше точен за него и обкръжението му.
За мен като зрител е/беше абсолютна скука дон Корлеоне да издава заповеди от диванчето кой да бъде “отстрелян“, кой от останалите извън това същото обкръжение, те да гласуват анблок, и всеки, попаднал по някаква причина извън обсега МУ, да си хваща пътя. Не само защото сега Жорката беше на прицел, това го коментирахме и преди снощния епизод, мотивите, които изтъкна пред Владо /изключвам услугата, това си беше удар под кръста/ си бяха съвсем логични, надали някой влиза в такъв формат, за да бъде жертвено агне на нечия друга коалиция, целта е да се ловят предатели. /Някой адекватен имам предвид/. Просто Жорката намери правилния подход, удари го там, където Владо е най-уязвим - ЕГО. Не знам дали беше умишлено, но точно това спаси Коджабашев - егото на Николов.

# 489
Иначе баш последните епизоди ставаха тотално предвидими.

Да и от това можеше да се сетя, че нещо се обърква, защото, ако гонеха Мая на масата, когата са 6 и Бачо на последната маса, щяха да ни изрежат доста неща от монтажа.

# 490
  • София
Дочаках, седмица-две преди свършека, да видя епизод, в който имаше всичко за да остави драгия зрител без дъх (но не и без коментари). Изчетох всичко, този път няма да повтарям нищо, освен - че разни гледаме, разни неща виждаме, ама гледащите друго предаване не се предават. Simple Smile
За онези, които са пропуснали и нямат време за цял екранен епизод, хубав репортаж днес в "актуално", чете се за няма 4 мин.
Отпадането на Мирела от "Traitors: Игра на предатели" запали война в имението
https://www.actualno.com/showbusiness/otpadaneto-na-mirela-ot-tr … news_2519238.html

Дяволо, а и всички: тук в скрития текст, че е по-дълъг; имам предложение за анкета нейде из дните между "Осъзнат Владо неосъзнато се провали" (дали?) и "Кой заслужава да се смее последен" (моето пожелание е Бъч, Гло, Жоро - някой от тях).
Скрит текст:
--- Кой беше идеалният истински Предател този сезон? (1 отговор)
--- А кой измежду останалите можеше да го Предаде и пребори? (2 отговора)
--- Кой от всички участници боравеше най-много с наличното в главата му? (2 отговора)
--- А кой от тях бе оставил само свой аватар в играта - без, от видяното, зрителите да са сигурни, че има жив индивид на терен? (ако не ви стига мястото, само напишете цифра)
--- Титлата "натурална неостра цивилка" (само, ако сте забелязали, че играе там) отива при? (2 отг.)
--- "Твоите си камъни по твоята глава", според зрителите падат върху главата на? (1 отг.)
--- Измежду всички участници, подредете вашия национален отбор за Балканския шампионат по "Шах с фикуси" (петима души, първият посочен е играещ треньор).
--- Цял ден снимки на терен - и 2 часа ефир седмично. Какво, според вас, монтажът не ни показа:
? още/други  един/двама  участници, които камерите не успяха да хванат в кадър в сезона;
? когато в някои сцени "звездите им го говореха" на играчите - всъщност, лицето на отговорния деж. редактор, зад микрофона на пулта;
? сформирането на поне една ОПГ за "другарство или пакост" в играта - понеже се случва още преди да започнат снимките на сезона;
? тактико-психологическите тренировки за отборна игра - извън самата пред камери, които приетия като мениджър провежда където и когато може (напр. в коридорите на хотела, на чаша в лобито или в купе на мерцедес);
--- Ако приемем, че какъвто си в играта, такъв си и в живота, в кои области на реалността би се отразило участието - или собственото им впечатление, че са участвали - на някои персонажи:
? следващия голям форум на волейболните ни национали;
? кризата с боклука в София или чистенето на бизнес обекти;
? поп музиката и хип хопа в платената ротация на БГ радио;
? танците на пилон, практикувани от инфлуенсъри, без съучастие на ИИ в живо излъчване;
? журналисти, актьори и ТВ-водещи ще се появят и в хладилника ни;
--- Какво искате от Продукцията за следващия 2-ри сезон?
? да изберат същите участници и да повторят формАта с тях (защото: повторението е майка на... а и стомничката се чупи едва на третия път - не на Балканите, а в поговорката);
? да проведат изборен кастинг само с кандидати (до 5 човека), които са свързани доказуемо по професионална или семейна линия;
? ако обявяването на кастинга съвпадне с поредните извънредни избори в "д"ържавата, да се поканят кандидат-депутати и парламентарно представени; снимките да са в стария Партиен дом; първите предатели да са индивидите с най-висока партийна позиция; сезонът да бъде обявен като безпрецедентно социологическо шоу-проучване;
? епизодите да се излъчват ежеделнично по 15 мин. всеки (с рекл.блок) и неделен от 30 мин. (само от синхрони на неуловени от камерата през седмицата) и обзорен "Каските падат" с водещ Цв.Ризова;
? нищо не искате от тази Продукция; желаете Тушев и Ко да правят Предателите (с/без варели)

# 491
Промениха си плановете да стрелят по Мая, защото това е смисълът на тази игра - да хващат предателите и не искаха да чакат в засада, за да се промъкнат до финала.

Не е това смисълът на играта, явно гледаме различни игри или не разбираш какъв е реалният смисъл на играта. Смисълът на играта е единствено да спечелиш, а не генерално да хващаш предатели. Правиш алианс, разбираш кои са предателите, но не ги гониш, а накрая ги гониш на финала, това е смисълът на играта.

# 492
  • София
Аз след като изгледах снощния епизода съм в потрес. Каква беше тази идиотия на кръглата маса? След играта всичко просто беше нарисувано: няма да има убийство вечерта (което си беше огромен подарък от продукцията), предателите са разкрити (поне двама от тях, като дори и безумното действие на ВН да го обърне на покер със свалени карти пак нямаше да попречи на довеждането на мисията "да спечелят праведните" до успешен край).
И изведнъж нашите юнаци решават да рестарират играта, като гонят един от двамата вече разкрити предатели и така отвориха възможност на втория да вербува с ултиматум. За мен единственото логическо обяснение за това е намеса от страна на продукцията за да "объркат" вече ясния финал и няма как някой да ме убеди в противното. Че праведните са обратното на остри го знаем всички, но чак толкова, айде няма нужда.
Все пак да се върна стъпка назад: след играта и махането на убийството вечерта, една от необходимите "жертви" на праведните беше спестена (вместо един от маса и един убит остана само този от масата). Т.е снощи на масата се маха праведен (един, който след това ще пречи на финалното гласуване, като най-подходящ за мен тук беше Петканов, защото за него имаше някакво съмнение че е евентуален трети предател, та махането му дава цялата необходима информация дали предателите са били трима или двама) и след масата предателите са със вързани ръце: не могат да убиват, нито да вербуват с ултиматум (защото са двама и всеки опит за стандартно вербуване може да бъде отхвърлен без последствие). На следващия епизод имаме последната "редовна" кръгла маса, на която се стреля (няма значение по кой от двамата предатели) и остава само един, който обаче повече не може да вербува (снощи водещия каза че това било последния шанс за това), нито сам да убива (но дори и да може да извърши едно последно убийство) пак накрая ще останат на финала минимум 4 праведни и само един предател. На финала едно гласуване да се маха последния предател и след това дали ще продължат да гласуват или не с нищо не променя края.
В заключение се съгласявам с другите мнения, че махането на Мая върна някаква интрига в самия край (Бачорски ясно е разкрит вече, обаче може да избере някой друг който да остане скрит в края), но цялостното отиграване на обръщането на палачинката изобщо не ме убеди че се е случило "естествено".

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 12:41 от dido2k

# 493
Промениха си плановете да стрелят по Мая, защото това е смисълът на тази игра - да хващат предателите и не искаха да чакат в засада, за да се промъкнат до финала. Те си го и казаха, че това са им мотивите. И за мен са не по-малко логични. Все пак има значение и КАК ще стигнеш до финала, поне за някои от тях.
Тотално нелогични са. Предател/и на финала така или иначе ще има. По-добре старите и вече разкрити, отколкото някой нов, където ще е изтрел в тъмното.
Планът на Владо беше перфектен, но сам си го осра. Както казах, ако толкова му е важен имиджа, да беше ги натиснал да гласуват за него и да си се изкарва там герой. Прояви малодушие, но хора сме, какво да се прави...

# 494
  • Другата България
И защо разбирането на някой за играта трябва да е най-правилно и релевантно за всички останали?
Че чак пък да го налага като такова?
Можеш да спечелиш и без “алианс“ като този, който гледахме повече от половината формат, да не говорим и че това не беше алианс, това си беше еднолично управление на човек, който просто беше объркал мястото и времето.
Алиансът предполага равнопоставеност, каквато тук не видяхме. Или поне аз не видях.
Затова и моето мнение е, че гледаме една и съща игра, просто имаме различни разбирания за нея.

Ех, тази продукция, лоша продукция, ако е скучно - продукцията виновна, ако е интересно - пак тя, ако има обрат или някакъв блинд сайд - пак продукцията. Някак свикнахме за всичко да е виновна продукцията....на както казах, разни хора, разни разбирания.
И да се допълня.
Това да се сочи продукцията като “виновник“ за раздвижването на играта за мен означава да се омаловажи тази на Глория и Коджабашев - основните “виновници“ за случилото се снощи. Глория още когато разбра, че предателите са Мая и Бачо искаше да ги гонят, Владо я спря, макар и задочно, разбиранията на Жорката са сходни на нейните.
За мен те двамата са най-адекватните праведни и категорично не смятам, че продукцията им е подшушнала какво да правят и как да играят, най-вече на Глория - да вземе щитове за всички.

Преди снощния епизод пак продукцията беше виновна, ама за Владо, и за неговите проблясъци. Blush
И тогава смятах, че това не е така - ето, снощи той го доказа с пълна сила.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 13:19 от Merri_An

Общи условия

Активация на акаунт