🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 8 (06.11 - 13.11) 🎭

• 29 424
  • 601
  •   1
Отговори
# 60
Гонят Мая, Бачорски вербува Глория, на финала се гласува, че няма предатели и така и двамата печелят 😂
На теория е така ама на практика не виждам как ще стане. Ако изгонят Мая ще са още по-уверени че хипотезата на Глория е вярна и едва ли ще оставят Бачора. Единствено ако у Владо пак задухат други ветрове, реши отново да е тандем с Бачо докрая но тогава ще изгонят Глория

# 61
Практически е абсолютно невъзможно, но някой попита възможно ли е и Глория, и Бачорски да спечелят, и според мен единственият вариант е да я вербува.

# 62
Нямат грам полза да вербуват, защото пропускат убийство, а и е доста вероятно да им откажат.

# 63
  • Другата България
СаркасТ има много “еретични” мисли относно продукцията 😉 . Но и на мен ми беше странна реакцията на ВН на споделеното от Ева - не се шокира, не спори с нея и веднага извади една много адекватна стратегия 🤔
От друга страна, продукцията можеше да се намеси по-елегантно, не така грубо, като например да каже, че предателите са извършили явно убийство с Целувката на Юда
Ако е прав, Коджабашев е аут следващите два дни / дори може и на кръгла маса / 🙁
Blush СаркасТ не е открил топлата вода, това аз го написах още когато свърши миналия епизод, и не спирам да го пиша, и ако това стане ще е не защото продукцията подпира Владо, а защото просто няма кой друг, от гледна точка на това Бачо и Мая да се измъкнат “сухи“ от гнева Владов. Тоест, заслугата /според мен/ ще е на Бачо, не на Владо, дори не изключвам някак за пореден път Владо да му повярва, че е праведен и да “стреля“ и той по Георги. Говоря за кръгла маса, така или иначе и самия Владо си вярва, че и той е открил топлата вода и ще “разкрива“ предатели на финала, не и по-рано. А Георги има различна стратегия, кой е Георги да противоречи на Владо, веднага да се отстреля групово!!!

В случая Мая ще трябва да отстъпи /предполагам/, ако иска и тя самата да остане - да се съгласи да жертва Коджабашев вместо Глория. Защото според мен ако зависи от Мая, тя би хвърлила на праведните именно Глория, не Георги. Това от една стана, от друга - това вече са лични спекулации - предвид любовната авантюра между Дани Петканов /който играе с Бачо от самото начало/ и Глория Дани също е ударил едно.....рамо Blush Гло да е спасена.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 15:40 от Merri_An

# 64
  • София
Имам инфо, че следващият сезон няма да е с известни. Дишайте по-спокойно 🙂
От твоите уста - в Божиите уши.😂 Амен 🙏

# 65
Има резон продукцията да е дала едно рамо на ВН и той изведнъж от балъка на сезона да се преобрази в топ стратег. То съвсем да му се отгледа на човек.

# 66
  • София
Всъщност тази теория за продукцията - колкото и да е еретично и изобщо не искам да го вярвам - ми звучи като единственото логично обяснение на промяната във Владо. Аз написах, че се събуди, ама той не се събуди, той направо се преобрази. Като прочетох тази теория и много ми кликна, много. Дано не е вярна де.

# 67
  • Другата България
Blush Това с продукцията изобщо не кореспондира на манталитета на Владо Николов, ама изобщо. Нито пък с поведението му и линията, която следва от самото начало на формата. Егото и “АЗ-ът“, отборната игра и личната неприязън към всеки, който се осмели да не е съгласен с негово решение, независимо от какво естество - никакъв резон няма 9 епизода това да е водещото при него, и изведнъж някой да му “подшушне“, тоест, да му каже как да играе в рамките на оставащите три, и кептъна да стане друг човек. Blush Вярно е, че за него е важно да е харесван от публиката, но видно част от нея го харесва и с това му поведение, апелиращо за чест и достойнство, няма как да го промени само защото друг е решил така.
Да не говорим, че стратегията му за мен изобщо не е печеливша, що се отнася до формата, печеливша е за него самия, лично и поединично, и /ще/ работи само ако и той присъства на финала.
А и освен всичко останало, Владо не е глупав човек, останаха малко хора, надали е трудно да събере 2+2, до 8 всеки може да брои. Далеч по-трудно беше, когато бяха в пълен състав.
Това, че поиска щит също според мен е свързано с предходната част от мнението ми, той се усети, че все пак може и да го убият в даден момент, и тогава няма да може да е на финала и да посочи - ТОЙ да посочи предателите. Затова проработиха двойните стандарти.
Може и да вървя в грешна посока, разбира се, но така мисля.

# 68
Каква е теорията за продукцията и Владо Николов? Подкасти отказвам да гледам, особено на големи разбирачи.
Аз не виждам нещо кой знае колко странно, защото не съм възприемал Владо като чак толкова заспал и неадекватен, колкото го писахте тук в продължение на седмици. Беше си и преди съвсем адекватен, просто с друг тип геймплей. Винаги е знаел, че е лидер и се е възползвал от това.

Също не можах да бъда убеден и за Мая, въпреки че любезно ми беше обяснено каква е била в другото риалити. Но нито я виждам като подмолна, нито като особено хитра и умна, напротив, страшно е инертна, даже безгласна, а и ако убие Коджабашев, както имам съмнения, съвсем се доказва и като наивна.

# 69
  • Stockholm
Ще си отворя Moët, когато Капитан Планета напусне шоуто Champagne За пръв път викам за Бачо да успее да го елиминира или победи.

# 70
Аз мисля че Владо претърпя съвсем естествено една еволюция подобна на тази през която  повечто хора преминаваме през живота си - от идеализъм към реализъм и прагматизъм. В началото се изживяваше като лидер на група ентусиазирани хора мечтаещи да променят света, да победи доброто, справедливостта, морала, индивидуалната победа беше далечна, абстрактна, беше готов да падне в първите редици  като герой. После като един Робеспиер почувствал силата на властта в ръцете си, идеалите постепенно започнаха да избледняват, избуя параноята, бившите съратници ставаха подозрителни, саботиращи великата цел и заплашващи личната му власт и пращането им на гилотината  без никакви обвинения става целесъобразно и правилно. Победата добиваше все по-реални очертания и той като Наполеон застана на безопасен хълм обграден от верни гвардейци, да наблюдава с далекоглед осеяното с трупове бойно поле и планира решителния удар със скритата в гората кавалерия.

Не се сещам за подобна система във волейбола но във футбола стратегията му е като италианското катеначо -  - глуха отбрана, брани нулевото равенство с всички средства и чака последните минути за смъртоносна контраатака. Скучна и неатрактивна игра за безпристрастния зрител бурно освиркващ от трибуните,  но често ефективна за прилагащия я и феновете му

# 71
  • Другата България
Аз мисля че Владо претърпя съвсем естествено една еволюция подобна на тази през която  повечто хора преминаваме през живота си - от идеализъм към реализъм и прагматизъм. В началото се изживяваше като лидер на група ентусиазирани хора мечтаещи да променят света, да победи доброто, справедливостта, морала, индивидуалната победа беше далечна, абстрактна, беше готов да падне в първите редици  като герой. После като един Робеспиер почувствал силата на властта в ръцете си, идеалите постепенно започнаха да избледняват, избуя параноята, бившите съратници ставаха подозрителни, саботиращи великата цел и заплашващи личната му власт и пращането им на гилотината  без никакви обвинения става целесъобразно и правилно. Победата добиваше все по-реални очертания и той като Наполеон застана на безопасен хълм обграден от верни гвардейци, да наблюдава с далекоглед осеяното с трупове бойно поле и планира решителния удар със скритата в гората кавалерия.

Не се сещам за подобна система във волейбола но във футбола стратегията му е като италианското катеначо -  - глуха отбрана, брани нулевото равенство с всички средства и чака последните минути за смъртоносна контраатака. Скучна и неатрактивна игра за безпристрастния зрител бурно освиркващ от трибуните,  но често ефективна за прилагащия я и феновете му
Цитирам го съвсем целенасочено, за да си го запазя като мнение - а с катеначото ме прободе в серДцето - ТОП мнение и описание на поведението на кептънА, нищо общо няма продукцията.
Браво!

# 72
  • София
Рязко спадна интересът, аз си водя статистики и те са показателни...
НО, не ние сме виновни, а продукцията и каста.
Жалко.

+/- ; прогнози

Няма смисъл и от моите плюс/минус, общо взето всички ме разочароваха в някаква степен.
Но продължавам да стискам палци на Глория да спечели. Реално само нейна победа (като част от отбор Праведни) би ме задоволила в някаква степен. Просто защото е интересен, пъстър образ.
Разбира се, че и Бачорски заслужава победата, той изнесе този сезон и го заслужава, но никакъв шанс няма, за това и тук не се надявам на нищо.
Та да, кака Гло си ми е на върха на листата, Бачорски след нея, а всички останали са или на равното или на минуса.
Кой повече, кой по-малко. Твърдо на дъното ми е Венци. И понеже съм сигурен, че ще спечели се изприщвам, колко несправедлив е света...

прогнози
Топ 5: Бачорски, Владо Николов, Венци, Глория (Петканов) и Ева
Топ 4: без Бачорски

Мирела ще е убитата. Очаквам интересна кръгла маса този път. Един измежду Петканов, Глория, Коджабашев и Мая ще са АУТ. Трудно ми е да прогнозирам, има твърде много неизвестни и всеки един от тях може да излети по различни причини, но сякаш най-застрашени са Коджабашев и Глория. Защото те двамата са единствените, които не пеят в общия хор и си играят своя игра. Все пак залагам на Лицата. Кръгът на доверие ще иска да го шитне, особено след атаката му към Петканов, а няма как и Бачорски да не му е вдигнал мерника.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 01:15 от Diavolo

# 73
  • София
Интересно е кой ще сложат първи на масата… И кой ще вземе първи думата 😉… От това ще зависи как ще тръгне - дали с конфронтация или с конформизъм 🤔

# 74
  • Stockholm
Действително спадна интересът, включително и у силно запалени като мен. Излиза, че болшинството от нас стискат палци за кака Гло, но аз не вярвам тя да стигне до финал.
Изгледах сезон 2 Австралия обстойно, славещ се като сезонът на най-тъпите цивилки. Еми ние буквално го копираме. Та там, всяка цивилка, която се осмеляваше да сложи името на предател на масата, директно хвърчеше или на същата маса, или беше убита през нощта. Така че кака Гло, с информацията, която има, е абсурд да бъде допусната напред. И както вече писах  единственото, което ще ме зарадва, е Капитана да бъде отстранен преди финала. Стана така, че Бачо успя да постави ВН в позиция на недолюбван глупак, който зрителите предпочитат да  падне от предателите.
 Няма значение как е прогледнал стратегически, с помощта на продукцията или сам, но това се случи твърде късно и не може да му измие образа на лесно манипулируем егоцентрик, нещо което го отдалечава от Дон Корлеоне, понеже онзи не беше глупак.

Общи условия

Активация на акаунт