🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 8 (06.11 - 13.11) 🎭

• 14 507
  • 454
  •   14
Отговори
# 420
Записвам се в темата за първи път, но след този епизод няма как да не споделя някои впечатления. Пиша от позицията на зрител и наблюдател, а не на участник.
Мая
За мен тя имаше потенциал да бъде страхотен предател, но няколко неща ѝ попречиха.
Първо — още от самото начало беше възприемана като студена, дистанцирана и хладнокръвна. Това я направи идеална за ролята на предател, но и твърде подозрителна за останалите.
Второ — стана предател твърде късно, когато Бачорски вече контролираше играта. Така тя остана в сянката му — доброто момиче, което просто изпълнява нарежданията.
Трето — в мисията с „отровната целувка“ можеше да покаже характер и да откаже да върши „мръсната работа“. Ако беше постъпила така, може би и двамата щяха да избегнат разкриването си.
И все пак, в днешния епизод видяхме, че Мая имаше капацитета да се обоснове добре на кръглата маса – аргументира защо е гласувала за Анна-Мария и за Георги, и макар че вече беше твърде късно, се видя, че може да защитава позицията си логично и уверено. Ако беше получила този шанс по-рано, вероятно щеше да се утвърди като един от най-силните стратегически играчи.
Бачорски
След елиминацията на Мая реакцията му беше показателна. Той отлично знае, че в един момент ще трябва да жертва съюзници, за да стигне до финала.
Праведните, които днес празнуват победата си, не разбират, че Мая беше по-малкото зло. Сега срещу тях се подготвя нещо по-сериозно.
Надявам се следващият му избор на предател да е стратегически силен и да им покаже, че твърде рано са се успокоили.
Владо Николов
С желанието си да се докаже като честен и миролюбив мъж Владо сам подкопа играта си. Даде „мъжка дума“ на почти всички, но стратегията му да елиминира праведни, докато знае кои са предателите, беше напълно погрешна. Така си тръгнаха хора, които искаха да играят, а останаха тези, които му осигуряват комфорт.
 Венци
След тази маса се затвърди усещането ми, че просто участва, без реално да играе. Остана дотук основно заради близостта си с Бачорски и Владо. Репликата на Мая „пръч парти“ беше точна и на място.
Сега идва най-интересната фаза. Групата, която целеше „сигурна победа на праведните“, вече се разпада.
• Глория ще играе самостоятелно.
• Владо вероятно съжалява за днешното си представяне.
• Георги се радва, но му предстои сблъсък и ще бъде поставен в капан, защото според мен Бачорски вижда именно най-голяма заплаха от Коджабашев в този момент.
• Венци и Ева ще се опитат да минат „между капките“ и отново ще гледат да се нагодят спрямо ситуацията.
Всички навлизат в нова фаза — озлобяване и хаос, вместо отборна стратегия.
И отново — искрено се надявам Бачорски да обърка играта и да я направи непредсказуема. За мен той и Глория са единствените, които заслужават да спечелят! Бачорски играе от самото начало, Глория се включва на по-късен етап, но само как го прави!!

# 421
  • Варна
Здравейте, да се запиша и аз, че от години не съм писала.
Относно регламента: трябва ли да има убийство, ако сега 1-2 човека откажат на Бачо да станат предатели? Реално бройката праведни ще намалее така.
Промото: Според мен Бачо е предложил на Владо и той е отказал. В промото Владо го има само с дрехите от предният ден, не и от следващия.
Глория - много е интелигентна, харесва ми как разсъждава. Не е мой тип човек, прекалено ми е експресивна, особено в по-късните часове на деня, когато пийне повече, но много ще се изкефя, ако спечели. Ако успее малко да си управлява бурята от емоции и мисли в главата, ще е топ.
Кодажабашев - не си поиска връщане на услугата според мен, влезна му отдолу на Владо, че “има нужда от помощ” и Владо просто няма как да не се притече.
Едит: Евала на Жоро, измисли си ход как да се измъкне.

# 422
  • София
Не е шизофренично, Мери, стратегия е. Simple Smile Много си е умна Глория, абсолютно е наясно кой е предател и дори му каза, че му е "навита" Wink

# 423
От цялото безсъние  и размисли на ВН излезе една ненормална и нелогична  бъркотия.По-добре да си беше спал...Дано се е усетил вече и спре със стратегиите.Не му се получават в тоя формат.

# 424
  • Другата България
Сега Бачо ако е играч, а той е, не следва да се води от отмъщението, а от логиката .
Той си каза - иска финал. За да е там, а и за да го спечели, следва да си вземе партньор, с кого това да е постижимо. Това от една страна, но от друга - той вече е наясно, че повечето от хората там /с изключение на Петканов, го подозират/. На него следва да му трябва поредната пионка, която да му се подчини за последното убийство, и накрая да “изгори“ на кръгла маса при необходимост.
И ако е разчел правилно Глория, не следва да я кани точно нея.
А именно Петканов, той така или иначе беше споменаван като вероятен предател, беше му се завъртяло името.
Не е шизофренично, Мери, стратегия е. Simple Smile Много си е умна Глория, абсолютно е наясно кой е предател и дори му каза, че му е "навита" Wink
За мен е шизофренично гласуването ѝ за Жорката. Аз обяснение за него нямам, не виждам каква стратегия е това и за какво би бил полезен този вот. Ако Мая беше останала, да я запазят с Бачо? Някак не ми се вписва в представите за идеалната стратегия.

# 425
Влизам със скандиране "Глория президент" и с ехидна широка усмивка по повод "стратега" Владо Николов. Връщам се да чета с удоволствие 😄

# 426
Владо е голям тъпанар, много е прост. Как можа да изпорти Глория толкова грозно. Може да е добър  спортист, ама това не значи, че е интигентпен и възпитан.
Падна ми в очите, язък за нова тупане по гърдите.

# 427
Владо да не би да има проблем с алкохола? В предния епизод говори логично и последователно, в този тотална излагация.

# 428
  • На морето!
И Ева и тя, че и на масата вечерта я довърши. Страшно куха парче.

# 429
Бачо дали е такъв лицемер и нагаждач и в живота? С този мефистофелски с

# 430
На Глория пиянските изцепки са супер смешни, особено когато говори на Владо.

# 431
Нищо пиянско не видях аз.Много добре вижда нещата и се държи като пич, за разлика от ВН, Ева и Венци с апострофа.

# 432
Само да кажа, че съм тук заради коментарите за Владо Николов  Joy
След като ми изгониха Майчето друг интерес нямам

# 433
Гонят Мая, Бачорски вербува Глория, на финала се гласува, че няма предатели и така и двамата печелят 😂
Това дори аз не го вярвах, като го написах, но се надявам да стане.

# 434
  • На морето!
На финала ще гласуват за Даниеловците, че са предатели и Глория печели.
Това е моята прогноза (или поне така ми се иска, не искам да дели с марионетки като Ева и Венци).

Общи условия

Активация на акаунт