🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 8 (06.11 - 13.11) 🎭

• 19 735
  • 547
  •   60
Отговори
# 465
# 466
В еуфорията вчера забравих да ръкопляскам на играта на Коджабашев. Тъкмо го бях отписала, но той направи страхотен ход и се спаси.

Много искам да видя Глория като предател. Трудно ми е да повярвам, че Бачорски ще се спре на толкова емоционален партньор освен ако не иска да я хвърли като жертвено агне на масата, което си е напълно вероятно.

И все пак, въпреки чутовната глупост на ВН, играта стана интересна за зрителите. Ще се попържат още малко играчите. Много ми е интересно какъв ход ще предприеме Бачо, не вярвам да се остави да го хванат така лесно. 

# 467
  • До морето
Леле, как си вдигнах кръвното снощи, чак ги сънувах всичките и тази сутрин се събудих стресната, бях в имението и тъкмо отивах да говоря с предателите 😃

Стисках, стисках, обаче не мога вече. Дойде време за АЗ КАЗАХ ЛИ ВИ!
И за ВН, че е тъп, но опасен играч, защото е авторитет и може да бутне всеки, когото си поиска.....
И за Ева, че е дива селска пръчка, която вижда само черно и бяло, няма грам собствено мнение и е толкова щастлива, че е станала от приближените на ВН, че стига й тая награда. Толкова сляпо го следва, че е повече от смешна. Залагам бъбрек, че ако днес някой пита Ева кое е най-хубавото нещо от Трейтърс, тя ще посочи дружбата си с Капитан Планета...
И най-вече за моята любимка Глория. Казах ви, че е умница и й щрака компютърчето. Една от малкото дето е влязла да играе и знае как се прави. Вотът й вчера беше абсолютно логичен, опита си да си спаси кожата, след като Капитан обратното на острото я хвърли пред товарния влак. Плюс това може да си го позволи, защото на последните две-три маси тя е единствената, която не гласува със стадото и не се притеснява да се заяви, така че и вчера направи същото.

П.П. Бъчорски откакто не ползва "коте" като обръщение, даже ми е симпатичен.

# 468
Колкото и да не исках Неве да си тръгва преди 4 епизода, сега като гледам как се развиха нещата след това - добре че си тръгна. Първата половина на епизодите беше предвидима и линейна, от тогава е страшно. Всеки епизод е по-силен от предишните. Това вчера беше УАУ, чак гледах и не вярвах какво гледам.
Няма, не е имало и няма да има герой в това предаването като Владо Николов. Единствен и незаменим. Няма такъв образ просто. Тъкмо си решиш, че има някаква мисъл и логика там и с 2 действия, всичко приключва.
Това да изпляска цялата тактика на масата и да насочи погледите към Глория беше ТЪПОТИЯТА НА СЕЗОНА.
Той открадна отрицателната роля на Бачорски и вече официално е антагониста на сезона - обаче облечен в дрехите на протагонист. Радвам се, че Георги обърна играта. Вече съм само и единствено за него и Глория да победят. Не ме интересува дали като праведни или предатели - заслужиха си го. Дори Бачорски бих преживяла, защото изнесе сезона. Твърдо НЕ искам да побеждават Владо, Венци и Дани. Ева също, въпреки че не е лош играч, но олекна много с това че се прекрепи към Кралят Слънце. Та моя топ три са 1.Глория 2.Георги 3. Бачорски, в този ред. Другите не само са ми слаби като играчи, но и много незаслужили.  
Колкото и да искам да разгранича предаването от живота, вече по друг начин ще гледам на Владо.
Харесвала съм го, подкрепяла съм го, била съм на бенефиса и съм му чела книгата. Той беше голям авторитет в моите очи, но след тези излагации видях една демагогия и лицемерие, които крайно ме отвратиха.
Анна-Мария го каза много добре - в тови предаване не трябва да влизаш за имидж, защото най-много да си го сринеш. Той много се притесняваше как ще изглежда отвън, много се стара да гради един фалшив образ и се получи пълна катастрофа. Дано няма повече такива недоразумения в това предаване.

# 469
Може ли Бачорски да покани двама предатели за една нощ?

# 470
Добро напомняне да изпратя малко хейт по адрес на Петканов - наистина чак дразнещо и противно безличен е. Ева, Владо, Венци, може да са всякакви, но поне има някакви опити да направят нещо, доколкото капацитетът им позволява. Може да са дразнещи, но са нещо в играта, а Петканов може наистина да бъде заменен от кактус и нищо няма да се промени. Разбирам да беше влязъл с голяма репутация, с успешна кариера, с нещо голямо за губене, а той е някакъв анонимник, който ако някой го знае е, заради цирковете, които спретна на бившата си жена, та не би трябвало да има прегради да разгърне себе си. Явно просто няма какво да разгръща. И още 50 епизода да има, тоя човек пак ще намери начин да се скрие.

И моля, не ми го продавайте с романса с Глория. Не искам да коментирам чак толкова личните им дела, но щях да падна от смях като гледах Глория в "Кой да знае", или там както се казваше това предаване с въпросите, където между другото тя отново се представи супер и през цялото време водещият се опитваше да изкопчи как Глория е спечелила сърцето на Петканов, как е впечатлила Петканов, как едва ли не е притурката на Петканов. Ще кажеш говорим за най-желания ерген в страната, а не за някакъв пълен льольо. Grinning

Във всеки сезон си има кактуси, фикуси и понякога цялата флора, та и фауна, но чак такова екстремно мишкуване аз не съм виждала.

# 471
Анна-Мария като ви каза какъв е Владо Николов, правехте анкети дали една Ергенка може да говори така на Колоса. Еми на̀ ви го.

Честита победа на хората, които нищо не правиха цял сезон благодарение на Великана.

# 472
Снощният епизод ми е най-любимият досега!
Аз толкова емоции в предаване не съм хвърляла никога.
Когато Владо Николов избълва всичко на масата, така подскочих и извиках, че стреснах и мъж, и котка, и деца. И до момента не мога да повярвам каква липса на мисъл и усет има в тоя човек. Големият спортист, пък три дена безсъние го бутнаха. Оправдания. Направо опропасти играта. Даже лека беше реакцията на Глория, аз не знам как щях да се овладея. Тя все пак успя много бързо да излезе от положение, но сигурно кръвта ѝ е завря от яд. На кръглата маса логично продължи да поддържа стратегията си, че е свалила подозрения от Бачорски и сякаш добре ѝ се получи.

Радвам се, че изхвърлиха Мая. Тя също развали играта с ходовете си, изобщо не я биваше за ролята и заради нея в последствие ги разкриха. Затвърждавам си нехаресването ѝ от ОСГ. На анкетата бях предположила, че ще я ударят на масата, но след подкаста на Ана-Мария вчера се разубедих. Тя каза други неща, но явно и тя толкова знае какво е ставало след като е излязла.

Сега остава да видим на кого ще се спре баш Предателя. Глория се предложи сама, но е твърде емоционална и може да ѝ проличи. Все пак е логичен избор, защото е толкова отявлена праведна, че кой би я заподозрял? Дори на последната маса Бачорски да изхвърчи, тя би оцеляла за финала. Освен ако не промени тотално поведението си. Струва ми се обаче, че би се справила с ролята, след като днес видях как отигра на Владо Николов атаката. Надявам се единствено безличните Венци и Петканов да не бъдат поканени за предатели. Достатъчно ми е, че добутаха до тук без никакви качества и че ще помиришат и финал.

В развитието на епизода снощи ме осени идеята, че наличието на щитове за всички и необходимостта от изнудване може би ще доведат до така нашумелия прецедент. Но щом щит не те спасява от убийство при изнудване, какво е счупването тогава? Ако е било в този епизод, както се говореше, изпуснала съм го.

Знам, че Бачорски няма да спечели /макар че си го заслужава отвсякъде/. Затова от останалите вътре стискам палци най-вече на Коджабашев и след него - на Глория.

# 473
Много динамичен епизод, много ми хареса!
До последно не исках да се разочаровам толкова много от Владо Н., но той така упорито работи в нази посока, че не мога да не му уважа труда. Разочарова ме безкрайно! Склонна съм да мисля, че егото му беше силно наранено от факта, че точно Бачорски, на когото той имаше голямо доверие, го е ползвал и пазил и от яд му беше съвсем замъглена преценката как да действа. Но може и от обикновена глупост да издаде, че знае кои са предателите и че точно Глория му е казала кои са.
Интересен образ е Глория - непредсказуема, емоционална, дори невротична, умна и с гъвкава мисъл, за бонус - хубава. Може би за нея най-много бих се радвала, ако спечели. Вече ми е любимка. Само не знам защо е с Дани П., който определено ми е леко глуповат.
Коджабашев също ми хареса как успя да се защити пред Владо, ама от него имах и още имам очаквания, имайки предвид играта му в Гривните.
Петканов и Венци са ми абсолютно безинтересни. Не знам какви са извън формата, но "артистичния" вид на Венци ме кара да измествам поглед от екрана всеки път, когато той е в кадър.

# 474
Първо - общият щит беше глупав популизъм (неосъзнат навярно) който и създаде цялата тази каша. .. Тя фактически не спечели щит за всички - отказа се от своя защото в противен случай тази нощ  щеше да бъде убит последния праведен, сега отвори място за още едно убийство срещу което щит тя няма да има (освен ако стане предател).
Няма какво друго да направи, ако не даде щит на всички изпраща съобщението "предпочитам да гръмнат някой от вас, отколкото да ви пазя", а предстоят към този момент още 3 маси.

И все пак, въпреки чутовната глупост на ВН, играта стана интересна за зрителите. Ще се попържат още малко играчите.
+1
ВН, наистина прави сезона уникален със своята анти-игра.
Чак Венци'Венц взе да ми става симпатичен ма фона на ВН, Ева и Петканов.

Опитвам се да помисля като Бачо и ми изглежда, че той ще иска, ако не спечели той да спечели неговият кръг на доверие, така че не бих искала да вербува Глория, защото ако я вербува ще я бутне под влака.

Този път по случайност, съм познала 2/2
За убит гласувам за Мирела.

Очаквам неочакваното  - т.е. да опукат предател на масата, демек Мая.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 11:10 от Одри ♡

# 475
Здравейте! Нов съм във форума и се радвам, че Игра на предатели предизвиква толкова голям интерес тук. Надявам се да имат още сезони и играта да се утвърди с времето.

Видях, че човек от друг форум преди време ви беше поканил да играете форумен вариант на Игра на предатели и бих желал и аз да ви отправя покана за една игра с иновативни правила, която ще ви изненада и хареса, ако сте фенове на Трейтърс. За да не нарушавам форумни правила, нека всеки потребител, желаещ да опита, се свърже с мен на лични.

# 476
  • Другата България
Скрит текст:
Много динамичен и турболентен епизод.
Владо при мен премина от разпни го през осанна и отново до разпни го. Саможертвата му според мен беше атентична, искрена, но после опропасти всичко сменяйки плана, изпявайки всичко на Бачо и за капак малката кръгла маса.
Глория я харесвам много, интелигентна е, колоритна, но в този епизод не ми харесаха поне 3 нейни изяви. Първо - общият щит беше глупав популизъм (неосъзнат навярно) който и създаде цялата тази каша. Никога не се знае в присъствиетието на Владо а и на нея самата, но поне щеше да трябва друг повод.  Тя фактически не спечели щит за всички - отказа се от своя защото в противен случай тази нощ  щеше да бъде убит последния праведен, сега отвори място за още едно убийство срещу което щит тя няма да има (освен ако стане предател). Второ добре се изрепчи на Владо, но прекали с цупенето и фасоните преминаващи на моменти в истеричност. Оттам и третото- гласуването и' - не мисля че е за да се обезопаси срещу предателите (да си беше взела щита) по-скоро го направи на инат, напук като сърдито дете, че не е станало когато тя е искала, че Владо налага дневния ред, затова и иска да стане предател. Докато гледах как се предлагаше исках Бачо да я вербува и тя да спечели като предател, но сега изобщо не съм убеден че тя ще се справи с тази си роля - прекалено емоционална и екзалтирана е.  Със сигурност ще иска да отреже главата на Владо дори това да коства и нейната собствена.
Скрит текст:
Мая не я харесвам от предния формат, а тук беше умряла лисица, така че съм доволен, че все пак я изгониха. А Бачо ако пак се измъкне наистина ще е ако не гений поне цар на манипулацията (или предопределен победител). Но наистина най-кошмарния финал ще е той да вербува Венци който да спечели еднолично накрая
Същото мисля за Глория. Затова и снощи коментирах това с вота - за мен той си беше наистина на инат, никой, включително и Бачо не ѝ повярва, че ВЕЧЕ не смята, че той е предател, а Владо и другите, които са я излъгали. Обидата на Глория беше водеща при този вот, и нейната емоционалност, която би ѝ попречила ако е предател, и на Бачорски това му е ясно, затова и надали тя ще е избора му. Ако иска да си “връща“ за Мая и да ги маха един по един, то първи избор следва да му е някой, който със сигурност би му отказал, а това е само Владо от останалите, аз друг не виждам, не съм сигурна за Ева, която няколко пъти подметна, че е праведна и такава ще си остане докрай. Не смятам обаче, че Бачо ще покани Владо за предател, тъй че най-естествения му избор според мен ще е Петканов. Само се чудя какво ще е “счупването“ и какво би могло да се обърка.

# 477
За мен най-оптимистичният и все пак до някаква степен реалистичен край е Глория и Коджабашев да спечелят като праведни. Да, ясно е, че в такъв сценарий ще се промъкне поне един фикус с тях, предполагам Венци, който може да е тъп, но мисля, че като е примамен от победата, ще гласува разумно.

Би било готино Глория да стане предател и да избута до победата индивидуално, но не го виждам като реалистичен вариант и по-скоро се притеснявам, че нейно избиране за предател, ще я остави без нищо, така че ще се задоволя с гореописания вариант.

Най-страшните два сценария за мен са Глория, Коджабашев биват разкарани, накрая някак групичката идиоти успяват да триумфират. Ще блъсна телевизора Grinning или Бачорски вика Петканов за предател, всички забравят за неговото съществуване, гонят Бачорски, прекратяват играта и Петканов печели като сам предател. Дори не искам да пускам тази опция във вселената.

# 478
  • Другата България
За мен най-оптимистичният и все пак до някаква степен реалистичен край е Глория и Коджабашев да спечелят като праведни. Да, ясно е, че в такъв сценарий ще се промъкне поне един фикус с тях, предполагам Венци, който може да е тъп, но мисля, че като е примамен от победата, ще гласува разумно.
Би било готино Глория да стане предател и да избута до победата индивидуално, но не го виждам като реалистичен вариант и по-скоро се притеснявам, че нейно избиране за предател, ще я остави без нищо, така че ще се задоволя с гореописания вариант.
Най-страшните два сценария за мен са Глория, Коджабашев биват разкарани, накрая някак групичката идиоти успяват да триумфират. Ще блъсна телевизора Grinning или Бачорски вика Петканов за предател, всички забравят за неговото съществуване, гонят Бачорски, прекратяват играта и Петканов печели като сам предател. Дори не искам да пускам тази опция във вселената.
За мен също това е най-оптимистичния вариант, който следва да видим.
Но съм малко притеснена за реализацията му.
А що се отнася до варианта, който искам да видя във формат като Трейтърс, е следния: Бачо вика Жорката за предател, останалите го гонят /Бачо/, прекратяват играта и Жорката печели. Знам, че надали ще се получи, но надеждата умира последна. Blush
Продължавам да съм ЗА предател да спечели, предвид последователността на Бачо и това, че той им изнесе формата 2/3 от продължителността му. И ако праведните наистина направят това “Бачорски вика Петканов за предател, всички забравят за неговото съществуване, гонят Бачорски, прекратяват играта и Петканов печели като сам предател“, то напълно ще са си заслужили победата му. На предател имам предвид. Същото се отнася ако на мястото на Петканов е Венци.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 12:08 от Merri_An

# 479
Съгласна съм с всичко, което сте писали за ВН и Глория, и все пак тя каза накрая - "моят план пропадна". Ами не е нейният план. ВН първи я насочи към идеята да чакат предатели в засада. Тя беше готова още веднага да изгласува предателите.

И друго - може да се каже, че с доста голям процент сигурност в момента Бачорски с избора си ще реши кой ще спечели играта.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 11:42 от Nightshade

Общи условия

Активация на акаунт