🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 8 (06.11 - 13.11) 🎭

• 18 506
  • 531
  •   78
Отговори
# 495
  • Другата България
И защо разбирането на някой за играта трябва да е най-правилно и релевантно за всички останали?
Че чак пък да го налага като такова?
Можеш да спечелиш и без “алианс“ като този, който гледахме повече от половината формат, да не говорим и че това не беше алианс, това си беше еднолично управление на човек, който просто беше объркал мястото и времето.
Алиансът предполага равнопоставеност, каквато тук не видяхме. Или поне аз не видях.
Затова и моето мнение е, че гледаме една и съща игра, просто имаме различни разбирания за нея.

Ех, тази продукция, лоша продукция, ако е скучно - продукцията виновна, ако е интересно - пак тя, ако има обрат или някакъв блинд сайд - пак продукцията. Някак свикнахме за всичко да е виновна продукцията....на както казах, разни хора, разни разбирания.
И да се допълня.
Това да се сочи продукцията като “виновник“ за раздвижването на играта за мен означава да се омаловажи тази на Глория и Коджабашев - основните “виновници“ за случилото се снощи. Глория още когато разбра, че предателите са Мая и Бачо искаше да ги гонят, Владо я спря, макар и задочно, разбиранията на Жорката са сходни на нейните.
За мен те двамата са най-адекватните праведни и категорично не смятам, че продукцията им е подшушнала какво да правят и как да играят, най-вече на Глория - да вземе щитове за всички.

Преди снощния епизод пак продукцията беше виновна, ама за Владо, и за неговите проблясъци. Blush
И тогава смятах, че това не е така - ето, снощи той го доказа с пълна сила.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 13:19 от Merri_An

# 496
Но пък този алианс помогна на Бачорски да стигне дотук, да стане звездата на сезона и да направи шоуто интересно.
Едно от яките неща през сезона беше как Владо беше параван на предателя и толкова дълго никой не се усещаше.

# 497
Не съм убедена, че Глория стреля по Георги от обида и на инат. По-скоро се включи в посоката, зададена от Бачорски и Мая да се стреля по Коджабашев. Доста умно, и интуитивно играе и мисля, че и това бе знак към Бъчо също.

# 498
Е, тя просто продължи да следва първоначалния план Коджабашев да е следващия изгонен праведен и да не се пипат вече известните предатели.

# 499
  • Разпиляна във въображението
Страхотен епизод! Когато Владо разопча на разкрива на малката маса кои са предателите и да топи Глория помислих, че това е някакво промо към следващ епизод. Не можех да повярвам какво се случва!

За промото за следващия епизод мисля, че видях само Ева и Глория в нови дрехи. Венци и Владо бяха с тези от вечерта.

# 500
Много се коментира целта на играта и за мен тя е една: да спечелиш. Има много пътища към победата: може да целиш да станеш предател и да не си разкрит, може да изловиш предателите и да ги закараш на финал, може да ги гониш и по логика да отгатваш кои ще са новите вербувани, после да гониш и тях. Със всяка стратегия съм съгласна, стига да е осъзната стратегия, а не да се носиш по течението като безгласна буква. За съжаление точно в този формат много често безгласните букви ги закарват до финала, защото са сигурни праведни.

# 501
  • София
За мен те двамата са най-адекватните праведни и категорично не смятам, че продукцията им е подшушнала какво да правят и как да играят, най-вече на Глория - да вземе щитове за всички.
Защо всичко говорят, че е имало щитове за всички? Аз слушах много внимателно точно тази част (дори си я върнах): водещия каза, че "ако Глория се откаже от щита си и допълнителните 4хил, ще има спасение за всички и няма да има убийство тази нощ."  Никъде не се каза "печелиш щит за всички". Аз лично го интерпретирам това: никой няма щит, защото няма нужда от щитове тъй като няма да има и убийство (и предвид напредналостта на играта ефективно до нейния финал няма повече убийства). Което по моето скромно мнение си беше огромен гаф от страна на продукцията и нечуван подарък за праведните и последвалия "обрат" на масата го виждам само като опит (при това нескопосан) да се замаже тази недомислица от по-рано. Всеки има право да хареса или не този финален "туист", за мен всичко беше твърде неестествено и режисирано.
Все пак докато по рано се възмущавах от постановката забравих да отбележа нещо от кръглата маса което много ме расмя, казано от Мая (която инак аз много се радвам че отпадна и не ми се налага да я гледам последните два епизода) и Ева. Та чухме от тях претоплената манджа от всички реалити формати "как мъжете махали жените". Ей, няма оттърване от този криворазбран феминизъм Joy

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 14:41 от dido2k

# 502
Планът на Владо беше логичен само за него и няколкото човека около него. Не беше логичен за Георги и той си изигра ситуацията в своя полза.

# 503
Е, разбира се. Не виждам някой да обвинява Георги.
Иначе, това развитие би могло да е отличен шанс за този от праведните, който ще бъде вербуван. Много голям е шансът той да бъде единствен победител в края. Т. е. би имала смисъл една стратегическа игра да натягаш сега да гониш предател, с надеждата да те изберат теб за вербуване.

# 504
Да, и аз така мисля. Интересно ще е в последните епизоди и ще видим кой какво може Simple Smile

# 505
Между другото това да седиш, да чакаш финала, знаейки кои са предателите изисква да имаш 100 % доверие в добрите намерения на другите праведни, с които уж, си се разбрал. Не спойлвам, защото аз самата не се сещам в коя от всичките чуждестранни версии беше, но в един от сезоните, които гледах накрая имаше трима праведни и един предател. Тримата праведни бяха силно убедени кой е предателят и по всичко личеше, че тримата ще си поделят наградата, докато двама от праведните изведнъж не изкараха от 100 кладенеца вода, да изфабрикуват псевдо съмнение в третия праведен. Изгониха си него, изгониха си предателя, и така си поделиха наградата на две, вместо на три. Разбира се, че в началото се опитваха да твърдят, че искали да бъдат сигурни и съмненията им били искрени, но после единият направо си призна, че са чувствали, че са по-заслужили победата от третия праведен и съответно по-голямо парче от пая.

# 506
И защо разбирането на някой за играта трябва да е най-правилно и релевантно за всички останали?
Че чак пък да го налага като такова?
Можеш да спечелиш и без “алианс“ като този, който гледахме повече от половината формат, да не говорим и че това не беше алианс, това си беше еднолично управление на човек, който просто беше объркал мястото и времето.
Алиансът предполага равнопоставеност, каквато тук не видяхме. Или поне аз не видях.
Затова и моето мнение е, че гледаме една и съща игра, просто имаме различни разбирания за нея.

Няма такова нещо като "равнопоставеност". Разбира се, че има лидер/лидери на алианса. Винаги пък ще има и хора, които са на дъното на алианса. Владо може да не ми харесва като играч и да обърка тотално стратегията накрая, но лидерските му качества не могат да се открекат. Вече се изкефих и на Глория, която му се опълчи. Ами да, опълчваш се ако си на дъното на алианса и искаш да отстраниш лидера му.

# 507
Между другото това да седиш, да чакаш финала, знаейки кои са предателите изисква да имаш 100 % доверие в добрите намерения на другите праведни, с които уж, си се разбрал. Не спойлвам, защото аз самата не се сещам в коя от всичките чуждестранни версии беше, но в един от сезоните, които гледах накрая имаше трима праведни и един предател. Тримата праведни бяха силно убедени кой е предателят и по всичко личеше, че тримата ще си поделят наградата, докато двама от праведните изведнъж не изкараха от 100 кладенеца вода, да изфабрикуват псевдо съмнение в третия праведен. Изгониха си него, изгониха си предателя, и така си поделиха наградата на две, вместо на три. Разбира се, че в началото се опитваха да твърдят, че искали да бъдат сигурни и съмненията им били искрени, но после единият направо си призна, че са чувствали, че са по-заслужили победата от третия праведен и съответно по-голямо парче от пая.

Ето в такъв случай предпочитам играчите да си кажат честно "не искам да деля парите с теб", вместо да изсмукват аргументи от пръстите си. Да, ще излязат като злодеи, но поне ще са искрени.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 16:04 от Vaflichka81

# 508
Промениха си плановете да стрелят по Мая, защото това е смисълът на тази игра - да хващат предателите и не искаха да чакат в засада, за да се промъкнат до финала. Те си го и казаха, че това са им мотивите. И за мен са не по-малко логични. Все пак има значение и КАК ще стигнеш до финала, поне за някои от тях.
Тотално нелогични са. Предател/и на финала така или иначе ще има. По-добре старите и вече разкрити, отколкото някой нов, където ще е изтрел в тъмното.
Планът на Владо беше перфектен, но сам си го осра. Както казах, ако толкова му е важен имиджа, да беше ги натиснал да гласуват за него и да си се изкарва там герой. Прояви малодушие, но хора сме, какво да се прави...

Ужасно, ужано ме е яд, планът на Владо беше префектен и осигуряваше сигурна победа на праведните..................защо този човек изведнъж така прецака играта....ей не успях да разбера.
Бачорски няма да дръпне Глория, много ще е явно.

# 509
Относно алиансите: златното правило в игри като Сървайвър е, че във всяка коалиция има някой, който е на дъното й.

Общи условия

Активация на акаунт