🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 8 (06.11 - 13.11) 🎭

• 23 905
  • 602
  •   8
Отговори
# 555
Бачорски не е "свалил гарда", защото си му е нисък по принцип. От самото начало казвах, че не е никакъв голям играч, просто така ни го представят на синхроните и в монтажа. Винаги се е нагаждал според това, което се случва, а после изкарва нещата така, все едно той ги е предизвикал. Но като не виждаме другите, а само него, него, него - естествено, че ще му се създаде ореол на голямата работа. Просто е от типа хора, които от всяка ситуация изваждат дивиденти, дори да го изгонят, пак ще го опише като някакъв свръх-стратегически ход.
Като гледам статистиката на синхроните, и на Венци (най-безполезният според мен играч) да му бяха дали толкова време, и него щяхме да възприемаме като "човекът, който изнесе играта на гръб" Smiley

Владо оттук нататък или да си трае и да е по-тих от водата и по-нисък от тревата, или да направи нещо бравурно, с което да се самоизключи от финала. Иначе рискува да изгуби още от така скъпоценния му имидж.

Засега нямам фаворити за финала, но хич не искам да спечелят Венци, Ева и Дани Петканов - заради неактивност, неадекватност и скатаване. Другите - както си го направят.

# 556
Скрит текст:
Съвсем точно мнение на Adoralova, съгласен съм напълно. Бачорски вече е бита карта и той самият би трябвало да очаква, че ще го изгонят на следващата маса (би трябвало и да го е приел философски, но не изключвам и възможността да прави отчаяни ходове за стигане до финала). След като Бачорски вече не може да спечели, но държи на своя кръг хора, пред него сега има един верен и множество грешни възможности.
Верният е да вербува Венци, има минимум две солидни причини:
1. Категорично е от неговия доверен кръг.
2. Венци е единственият, чието име никога не е било на табелките, дори и за вербуване казаха че ще подозират Петкан и Глория, така че Венци много лесно може да се приплъзне до победата, особено ако на финала не разкриват ролите им.

Останалите варианти са все грешни:
- изключвам да вербува Ева, той не я харесва особено.
- ако вербува Глория, ще му е трудно да убеди другите да я изгонят, така че тя би спечелила, а не е от неговия кръг.
- ако вербува Коджабашев, същото, освен това Бачорски го намира за твърде опасен да му даде такава сила.
- ако вербува Петкан - обратното, те ще го очакват и е по-вероятно да изгонят Петкан на финала и пак да спечелят хора не от неговия кръг.
- най-мътно е ако вербува Владо, защото е трудно да се предвиди, но гледайки как Глория и Петкан му скочиха, едва ли ще иска да изгонят Владо на финала и пак да спечелят чужди нему хора.
Така че категорично верният ход е да вербува Венци - ако спечели Венци, печели негов човек. Ако загуби Венци - поне ще знае, че ще е изгонил дотогава жените, пък и Коджабашев, тоест пак остават праведни от неговия кръг.
Но мисля, че Бачорски няма да избере Венци. Изобщо, Бачорски доста свали гарда напоследък и се предовери на другите (особено на Владо), каквото и да говорим за него, явно все пак не заслужава да спечели.

Скрит текст:
Апропо, Владо даже не е и прецедент като играч. В ирландската версия имаше един образ, който нямаше идея каква е играта (реално нито бил гледал, нито чувал) и си мислеше, че трябва да търсят скрити улики за предателите около замъка. Така че Владо и за уникум не става.

Ние за Венци победител го обсъдихме назад, но има една пробойна - Венци е много близък с ВН, дори рева за него и ако е предател се чудя как би го убил?

Бачорски не е "свалил гарда", защото си му е нисък по принцип. От самото начало казвах, че не е никакъв голям играч, просто така ни го представят на синхроните и в монтажа. Винаги се е нагаждал според това, което се случва, а после изкарва нещата така, все едно той ги е предизвикал. Но като не виждаме другите, а само него, него, него - естествено, че ще му се създаде ореол на голямата работа. Просто е от типа хора, които от всяка ситуация изваждат дивиденти, дори да го изгонят, пак ще го опише като някакъв свръх-стратегически ход.
Като гледам статистиката на синхроните, и на Венци (най-безполезният според мен играч) да му бяха дали толкова време, и него щяхме да възприемаме като "човекът, който изнесе играта на гръб" Smiley

Владо оттук нататък или да си трае и да е по-тих от водата и по-нисък от тревата, или да направи нещо бравурно, с което да се самоизключи от финала. Иначе рискува да изгуби още от така скъпоценния му имидж.

Засега нямам фаворити за финала, но хич не искам да спечелят Венци, Ева и Дани Петканов - заради неактивност, неадекватност и скатаване. Другите - както си го направят.

Съгласна съм! Аз също смятам, че той си мишкуваше под плаща на ВН, но се изкара голям играч.
И аз нямам фаворити. Нека по-добрият(ите) победи.

# 557
  • София
Бачорски не е "свалил гарда", защото си му е нисък по принцип. От самото начало казвах, че не е никакъв голям играч, просто така ни го представят на синхроните и в монтажа. Винаги се е нагаждал според това, което се случва, а после изкарва нещата така, все едно той ги е предизвикал. Но като не виждаме другите, а само него, него, него - естествено, че ще му се създаде ореол на голямата работа.Просто е от типа хора, които от всяка ситуация изваждат дивидентидори да го изгонят, пак ще го опише като някакъв свръх-стратегически ход.

Точно това го прави голям играч 😊

# 558
Съгласявам се с всичко останало в мнението, но това няма как да стане, защото ако Владо откаже, тогава ще бъде отправен ултиматум към някой друг. Няма как Бачорски да остане сам.

Аз виждам вариант Бачо да остане сам, сега са 7, трябва да му откажат да кажем трима и тогава ще спрат защото финал 2х2 ще е зле. Даже и при два отказа може да спрат.
Очаквам да почне с Владо и да му откаже и после зависи кой е следващ.

Подкрепям Мери и останалите, на които, както и на мен, ни идва в повече плюенето по продукцията.
То нямат верен ход хората.
Това си е националният нарцисисъм, да сме най-зле винаги Simple Smile Simple Smile

От последния надкаст и аз съм разочарована, то хубаво Неделчо не е гледал нищо, за да е непредубен, ама тогава Туджарката трябваше поне да е изучил билблията, а не просто да е погледал US сезоните, дето са с известни, щото разбираш ли неизвестните, не са интересни. Да не говорим, че в маса държави го правят с известни.
За мен не е срериозно да се чудят по библия ли е нещо или не, ми проверете бе хора, трудно ли е? На място както сте проверете си на телефона.

Трейтърс няма да стане viral в България, докато са само известни, защото хората трябва да могат да си предствят, че са там и как биха играли, да ви кажа аз!

Моята мечта за финал е Глория, Жорката + whatever праведен, да спечелят като праведни.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 10:52 от Одри ♡

# 559
Ние за Венци победител го обсъдихме назад, но има една пробойна - Венци е много близък с ВН, дори рева за него и ако е предател се чудя как би го убил?

Няма нужда да го убива, достатъчно е да го докара на финал и там Владо би загубил непредполагайки, че Венци е предател.
Бачорски за него си трябва да извърти така, че сред победителите да са Венци, Владо и Петкан, а да не бъдат Глория, Ева и Коджабашев. Затова казвам, че Венци е правилният му ход, но не вярвам.

# 560
Бачорски не е "свалил гарда", защото си му е нисък по принцип. От самото начало казвах, че не е никакъв голям играч, просто така ни го представят на синхроните и в монтажа. Винаги се е нагаждал според това, което се случва, а после изкарва нещата така, все едно той ги е предизвикал. Но като не виждаме другите, а само него, него, него - естествено, че ще му се създаде ореол на голямата работа.Просто е от типа хора, които от всяка ситуация изваждат дивидентидори да го изгонят, пак ще го опише като някакъв свръх-стратегически ход.

Точно това го прави голям играч 😊

Прави го опортюнист. Голям играч е друго. За съжаление в този формат няма, та не мога да дам пример.

# 561
  • София
По принцип неделя ми е ден за +/-, желания и прогнози, но днес ще изпреваря малко събитията, докато всичко ми е прясно, прясно след снощния мега хаотичен епизод. Неделя си остава, това днес ще е мааалко по-различно. Simple Smile

Владо Николов за мен развали целия сезон. И го преобърна с краката нагоре. Няма значение дали е за добро или лошо. Така не се играе и нека Владо Николов служи за пример - как не се играе тази игра. И дано никога повече няма втори играч като него.
Всичко беше предначертано за победа на Праведните. Имаха нарисувана игра за победата, докато Капитана не опропасти всичко. Все още имат шансове и то не лоши, но нещата не зависят изцяло от тях.
Преди това пък Мая опропасти шансовете на Бачорски за победата с гласуването си на Кръглата маса. Преди нея Бачорски имаше добър шанс да спечели, след нея - НУЛЕВ. Разбира се Бачорски сам си я избра, така че и той си носи вина. Георги или Неве може би нямаше да го провалят, НО егото си е его и накрая се наигра. Както всъщност не малко хора в темата успешно прогнозираха.

Така, какви са вариантите?
След неадекватната игра на Владо Николов победата на Праведните вече не е толкова сигурна.
Представяте ли си финал, в който заради най-големия и велик Праведен (душманинът на Предателите, Владо Николов), играта се печели от врага?
Ирония на съдбата...

Всичко ще зависи от хода на Бачорски. От неговия избор зависи и изхода на сезона (приемам на доверие, че продукцията няма да се намесва с редактори и пр. ; изключвам го за финала и дано наистина).
Ако държи на всяка цена да спечели Предател, то той ще избере Венци и играта на 90% приключва.
Оставям едни малки 10% да се сетят, че все пак след Мая, Венци му беше най-близкия човек в играта.
Ако Бачорски избере Глория, шансът е 50 на 50. Ако Владо Николов не е в играта (примерно Бачорски го е вербувал и той е отказал и си е заминал), то шансовете и се увеличават драстично.
Ако избере Петканов (както аз си мисля), Праведните ще спечелят сезона със сигурност.
Гледаме Шоуто на Бачорски, Бачорски на всяка цена ще иска да присъства в последния ден - денят на големия финал! Шансовете му за такъв финал са малки (защото най-логичното нещо на този свят е на следващата кръгла маса да го изгонят, защото след нея повече вербувания няма да има), но те минават само и единствено ако избере Петканов и го хвърли на вълците. Срещу него има голямо недоверие (Коджабашев и Венци, Ева е лесна за манипулация ; а представете си и Владо да е в играта, направо е пътник Дани) и така и така знаят, че Бачорски е Предател, защо да не го оставят още един ден, за да им е ясен и спокоен финала...

Хора, сетих се най-великия геройски ход на Владо Николов.
Последен шанс малко от малко да спаси срама с който се посипа. Бачорски го изнудва за Предател с идеята Владо да откаже, един вид Вендета, че развали всичко на масата и изгони Мая, обаче Владо приема за шок и ужас на Бачо и на народа. Ама как така, великия капитан и герой, става Предател и си плюе на всичките принципи??? Нееее, Владо приема, обяснява на синхрон защо е приел (всъщност може и да не го обясни, просто действията след това ще са важни) и то е:
За да изгърмят Бачорски и след това той да се разкрие на останалите Праведни и да им спести мъките.
Така ще имаме геройска саможертва и цели 4 праведни ще спечелят формата. Всъщност ще са петима, което ще е прецедент в историята (ще останат Петканов, Глория, Коджабашев, Венци и Ева).
Ако ще има счупване на играта, то е това. Владо Николов е прекалено велик и явно и продукцията не може да го контролира. И ще се разкрие и ще останем без Предател и без истински финал! 😮
Ами не, в сезон 2 вкарайте Христо Стоичков, Григор Димитров или Димитър Бербатов и да ви видим тогава. Останалите участници няма да смеят гък да им кажат. А и редактори, пазители и пр. ще стъпват на пръсти покрай тях.

Друг вариант за счупване:
Бачорски предлага на Владо и Коджабашев и те отказват (Владо е ясен и явно не се сеща за моя вариант, а Коджабашев очевидно е влязъл за да чисти имидж), така ще останат общо с 5 човека при положение, че по библия трябва да има още 2 кръгли маси. Това също ще е счупване Ако има двама поредни с отказ, то продукцията според мен директно ще се намеси. Иначе рискуват положението направо да стане неспасяемо...

Изобщо лудницата ще е пълна в следващия епизод. 😀

И сега какво аз искам (искам, не е прогноза), за да съм емоционално удовлетворен поне от финала на сезона

1) На всяка цена искам Глория да спечели. Blue Heart
Без значение като каква, просто да е победител!
Но ако трябва да избирам между двете опции, по-добре да спечели като Предател и да им натрие носовете на всички вътре дето така я подценяваха, а някои дори и снизходително я подиграват (само дето те не познаха нищо и сега се правят на ''стратези'' когато вече е мнооооогоооо късно уважаеми), докато Глория винаги намираше начин и с нестандартни ходове се спасяваше. Реално всичко най-интересно този сезон извън Бачорски и идиотщините на Владо Николов го направи тя.

2) Ако Глория не спечели, то аз вече ще съм на минуса като емоция.
НО, все пак ще има малък минус ако Бачорски спечели като Предател (само дето е невъзможно) или ако Коджабашев спечели като Праведен (ама без Глория и с палма като Венци и евентуално Владо и Ева ще е много зле), ама все пак малък минус. Аз си го харесвам Лицата, въпреки че тук е малкия Владо Николов.

3) Всякакъв друг изход ще ми е голям минус като емоция.
Т.е. вариант в който Глория, Коджабашев и Бачорски не печелят.

4) Най-лошия възможен изход - слагам два тежки минуса!
Венци Венц печели като Предател. Това ще е по-малоумен и несправедлив финал и от Островът на 100-те гривни.
Направо да се закриват ако това се случи. За съжаление това не е никак малък вариант и дано, дано Бачорски не го избере... 🤢🤮

# 562
Моята прогноза:
Бачорски дърпа Владо, защото знае настроенията срещу него. Пуска го по пързалката на последната маса, а на финала самият Бачорски се оставя да бъде изхвърлен и печелят праведните.
Май трябва да има едно убийство дотогава - Коджабашев. Така "моралистите" ще дадат наградата на заслужилите "бедняци", а Жорката наскоро прибра печалба от 100-те гривни и "не са му нужни".

# 563
Няма несправедлив финал в тази игра. Венци ако спечели като предател, то ще е защото е играл по такъв начин, че за 11 епизода 25 участници нито веднъж да не му напишат името на табелката и евентуално след вербуването се е скрил сравнително добре. Аз не се сещам в чуждите сезони участник на финала да не е бил дори веднъж написан. Всичко разбирам, но май позволяваме на симпатиите да ни влияят твърде необективно.

Не разбрах как точно Мая е закопала Бачорски. С това, че не гласува за Оля ли? Според мен това няма отношение.

# 564
  • София
С теб не споря, защото знаеш какъв мисля, че си, а в момента даваш спойлери. Дано да са фалшиви.
И да, ще е несправедливо - защото Венци е най-голямата палма в сезона. И делулу.
Само чакай да видиш какви ще са реакциите тук и във Фейсбук.
Никакъв шанс за 'намаляване на щетите' както се опитваш тънко да посяваш зрънцето.
Да, точно така за Оля, защото щеше да е директно изгонена и Глория нямаше да ги види и чуе и да каже на останалите.

Кло,
Да, това също ми е вариант, но няма да е никакъв ход, защото Бачорски отдавна е разкрит, особено след като и Мая се оказа Предател. НО, както писах преди месец то това може да му е минавало през главата, да стигне финала и там да се разкрие и да излезе популист, но сега вече няма да има никаква тежест.

Тук хода на Бачорски е следния:
Дърпа лесен за гонене Предател (не вярвам да успее да събере гласове да изгонят Владо на масата, абсурд, освен ако директно не им каже, че е Предател, но това е забранено по договор) и чак тогава се разкрива на финалната маса. Ама и да се разкрие и да не се разкрие, те така или иначе ще го изгонят Бачонката.

# 565
  • София
Почти всички участници споделихе, че са били под голямо психическо напрежение. Особено подробно го описаха Оля и АМ дори след излизане от играта
Скрит текст:
Ана Мария каза веднъж, че приятелят йѝ казвал, че се будела с крясъци и търсела камери в къщата. Друг път спомена, че живее с Косара
Пълна шизофрения...
Така, че при новия каст трябва по-добре да анализират кандидатите за устойчивост на психическо напрежение Stuck Out Tongue Winking Eye

И да си призная - аз, след тази серия се бях разтреперяла и до късно през нощта ми се въртяха всевъзможни сценарии... А съм само един зрител Joy

# 566
С теб не споря, защото знаеш какъв мисля, че си, а в момента даваш спойлери. Дано да са фалшиви.
И да, ще е несправедливо - защото Венци е най-голямата палма в сезона. И делулу.
Само чакай да видиш какви ще са реакциите тук и във Фейсбук.
Никакъв шанс за 'намаляване на щетите' както се опитваш тънко да посяваш зрънцето.
Да, точно така за Оля, защото щеше да е директно изгонена и Глория нямаше да ги види и чуе и да каже на останалите.

Какъв спойлер съм дал?? Че съм написал 11 епизода никой не гласува за Венци вместо 10 ли? Това не е спойлер, а хипотеза, аз не очаквам и в 11-ия епизод да гласува някой за него.
Ясно ми е какви ще са реакциите, но то няколко сезона ще е така, докато не се разбере, че в тази игра не печели непременно любимецът на зрителите. Това не е Биг Брадър, нито Сървайвър. Извинявай, ама ако рейтингите ще се влияят от това кой печели, по-добре е да няма други сезони, аудиторията не е узряла достатъчно.
Стига вече с тези глупости за зрънца и прочие. Знам само толкова, колкото се писа в темата за спойлери.
Ако Оля беше изгонена как Глория нямаше да ги хване при положение, че пак щяха да им дадат за задача да целунат някого и пак щяха да сплетничат на билярда?

# 567
Фактите са, че Бачорски изнесе сезона. Шансовете му да спечели- много малки, предвид ситуацията. Но той е предател от ден 1, напълно нормално е да допусне някоя грешка. Към останалите нямам някакви симпатии, единствено не искам да печелят хора като Глория, Ева и Венци. Но, хайде, Венци бих го прежалил.

# 568
  • София
Виж,
Окей,
Ако няма разкриване на ролите/профилите на финала и ако Венци не спечели като Предател, публично ще ти се извиня, а и знаеш, че те чета и ти лайквам постове от време на време.
Имаш си правото на мнение, както и аз на моето си съмнение. Лошо няма. Simple Smile

Иначе виж за Венци не е точно дали е симпатичен или не.
Въпросът е, че Венци не е направил нищо. Нищичко. Това че е под радарите не значи нищо, защото има и други участници 100% сигурни Праведни (Мирела, Глория, Владо Николов, Тино, Коджабашев, като първите трима са 100%-ви праведни).
Венци е палма. Фикус. Дух. Нищо не прави цял сезон освен да се пули все неразбрал. И това не е тактика ако не е казана на синхрон.
Делулу с изцяло погрешни хипотези. Вярва на този, вярва на онзи. Воден за носа от Бачорски. Послушкото на Владо. Супер неадекватна игра относно щитовете. Един криворазбран популизъм и т.н. и т.н.
И ако сега Бачорски го избере и той спечели, това ще е поднесена на тепсия победа, а не плод на някакви заслуги. Абсолютен късмет, но в случая незаслужен и непровокиран с някаква игра късмет. Това е разликата.

# 569
И от мен няма лошо, но ние не сме в играта, аз не съм предател и не те лъжа.
Да отбележим все пак, че далеч по-голяма е вероятността Венци да спечели като праведен заедно с други (не вярвам Бачорски да го вербува). Когато праведни печелят, почти винаги сред тях има фикуси, просто играта е така направена че да се случва.
Много добре те разбирам, на мен като типаж също не ми е особено симпатичен, но не е само до късмет. Другите прекрасно знаят, че има нов предател - да предположим, че гонят Бачорски на следващата маса, след нея има още цели три възможни гласувания докато останат двама. Ако на три пъти от общо 5 души не го свалят, не е само късмет, а е и въпрос на изградено доверие. За сравнение също толкова заблуденият Петкан биха го изгонили още на първото въртене.

Общи условия

Активация на акаунт