🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 8 (06.11 - 13.11) 🎭

• 23 785
  • 602
  •   8
Отговори
# 570
Е, не, ако победител стани Венци, независимо като какъв, ще счупя телевизора...
За мен той и Петканов, ще бъди най- несправедливо да победят. Най-големите нищо правещи, фикуси, палми, борчета, не дадоха нищо логично и умно в тази игра!

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 14:35 от monii

# 571
Аз също не мисля, че Бачорски ще покани Венци. Той иска да играе с нестандартни ходове и да го запомнят с "уникална" игра. Очаквам, също така, и популистки ход от него на финала, още повече, че е наясно, че е разкрит от всички.

Също така, както вече писах, не мисля, че Владо искаше реално да се жертва. Не това му е играта. Той иска да е на финал, на който да заведе доверените хора и да им даде парите в ръцете. Ето това е геройски облик - големият победител и рицар.

# 572
  • София
Нямам търпение да видим какво ще измисли Бачорски. Владо Карамазов е пуснал стори с промото за следващия епизод и пише, че тази нощ всички не са спали и са треперили, защото всичко е било в ръцете на Бачорски. И реално е така, защото ако започне да привиква за вербуване хора, които отказват, рязко ще намалеят участниците и ще счупят играта.
Залагам, че ще вербува Глория ( макар, че е твърде очевидно) и ще я хвърли под влака още на следващата кръгла маса - само ще даде тон на Владо Н., който и без това не я харесва. Всички знаят, че той е предател, той каза, че иска финал, а не да спечели, както и че иска финал с най-близките си хора - така ще си получи каквото иска и популистки ще "остави" да спечелят праведните.

# 573
Adoralova, присъединявам се към твоето мнение.

Глория почти винаги реагира като обидено 3 годишно като не стане на нейното. Цупене, фасони, гримаси, грозното имитиране на Владо Николов, псуване , средни пръсти ...

Много хора тук и в социалните медии адмирират това , била му "затворила устата" ,само тя имала кураж и тн. ..  не знам различно предаване ли гледаме ?!

Да не говорим че великото разкриване на предателите не беше на база на някакви стратегии, а просто имаше шанс да го подслуша, защото обикаляше по коридорите с неизменната чаша вино.

Много ще ме е яд, ако е в отбора на спечелилите, защото не допринасяше с почти нищо към играта, освен с крещене и мнения на 1000 процента (ама грешни)

Kaкво ще рече НЕТОЧНИ анализи?
Момчетата от Надкаст коментират епизодите спрямо това,което те са видяли и разбрали. Същото както тук с нас.

Много й е лесно на нея да казва кое е правилно,грешно и неточно,когато е пряк свидетел на ситуацията и знае кое и как се случва занапред.
Глория я намирам за неуравновесена,груба и първична. Като недорасла,което избухва за всяко нещо,което не й харесва.

Знаете ми мнението за Владо Николов. Снощи обаче човека просто се изпусна (с глас съм се смяла). Къде от умора,къде от няколко чашки вино. Не го направи съзнателно да я злепостави или да я хвърли на вълците.
Онова като се разбесня,като започна да крещи,мята ръце и истерясва.
Майка на 33г с поведение на гаменка.

Вече въобще не я харесвам и не искам тя да печели пари,независимо в каква роля е поставена.

# 574
Между другото това да седиш, да чакаш финала, знаейки кои са предателите изисква да имаш 100 % доверие в добрите намерения на другите праведни, с които уж, си се разбрал. Не спойлвам, защото аз самата не се сещам в коя от всичките чуждестранни версии беше, но в един от сезоните, които гледах накрая имаше трима праведни и един предател. Тримата праведни бяха силно убедени кой е предателят и по всичко личеше, че тримата ще си поделят наградата, докато двама от праведните изведнъж не изкараха от 100 кладенеца вода, да изфабрикуват псевдо съмнение в третия праведен. Изгониха си него, изгониха си предателя, и така си поделиха наградата на две, вместо на три. Разбира се, че в началото се опитваха да твърдят, че искали да бъдат сигурни и съмненията им били искрени, но после единият направо си призна, че са чувствали, че са по-заслужили победата от третия праведен и съответно по-голямо парче от пая.
Ами тези двамата са постипили по възможно най- умния начин. Защо да делиш на 3, като може да делиш на 2? Целта на играта е да спечелиш, а с колкото по- малко човека делиш, толкова повече пари вземаш. Защо да даваш пари, които можеш да вземеш, на някой напълно непознат (приемам, че не са се познавали преди играта)? Също така, този, когото са изгонили си има своята вина, че е допуснал да е на дъното от тях тримата.

# 575
Ева е абсолютна въртиопашка. За са се спаси, се умилкваше около когото трябва и той я защити и пренасочи вота. Владо Николов реши да се откаже от играта, за да не си отиде тя и заради думата си към Коджабашев. Ева си оправда името. Шапки долу за капитана и Жорката!

# 576
Аз също не мисля, че Бачорски ще покани Венци. Той иска да играе с нестандартни ходове и да го запомнят с "уникална" игра. Очаквам, също така, и популистки ход от него на финала, още повече, че е наясно, че е разкрит от всички.

Също така, както вече писах, не мисля, че Владо искаше реално да се жертва. Не това му е играта. Той иска да е на финал, на който да заведе доверените хора и да им даде парите в ръцете. Ето това е геройски облик - големият победител и рицар.

Така си е. Той затова хвърли Глория на вълците, щото не я харесва и не я иска за финал.
Нямам никакви предубеждения, просто колкото повече седя и мисля защо ВН се изтропа толкова публично и си развали имиджа, толкова повече ми изкристализира идеята му, че просто иска да се отърве от Глория, чрез нейното убийство от предателите. Хитър ход, мен ако ме питате, който обаче му коства имиджа.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 18:02 от Janelle

# 577
  • Другата България
Скрит текст:
По принцип неделя ми е ден за +/-, желания и прогнози, но днес ще изпреваря малко събитията, докато всичко ми е прясно, прясно след снощния мега хаотичен епизод. Неделя си остава, това днес ще е мааалко по-различно. Simple Smile

Владо Николов за мен развали целия сезон. И го преобърна с краката нагоре. Няма значение дали е за добро или лошо. Така не се играе и нека Владо Николов служи за пример - как не се играе тази игра. И дано никога повече няма втори играч като него.
Всичко беше предначертано за победа на Праведните. Имаха нарисувана игра за победата, докато Капитана не опропасти всичко. Все още имат шансове и то не лоши, но нещата не зависят изцяло от тях.
Преди това пък Мая опропасти шансовете на Бачорски за победата с гласуването си на Кръглата маса. Преди нея Бачорски имаше добър шанс да спечели, след нея - НУЛЕВ. Разбира се Бачорски сам си я избра, така че и той си носи вина. Георги или Неве може би нямаше да го провалят, НО егото си е его и накрая се наигра. Както всъщност не малко хора в темата успешно прогнозираха.

Така, какви са вариантите?
След неадекватната игра на Владо Николов победата на Праведните вече не е толкова сигурна.
Представяте ли си финал, в който заради най-големия и велик Праведен (душманинът на Предателите, Владо Николов), играта се печели от врага?
Ирония на съдбата...

Всичко ще зависи от хода на Бачорски. От неговия избор зависи и изхода на сезона (приемам на доверие, че продукцията няма да се намесва с редактори и пр. ; изключвам го за финала и дано наистина).
Ако държи на всяка цена да спечели Предател, то той ще избере Венци и играта на 90% приключва.
Оставям едни малки 10% да се сетят, че все пак след Мая, Венци му беше най-близкия човек в играта.
Ако Бачорски избере Глория, шансът е 50 на 50. Ако Владо Николов не е в играта (примерно Бачорски го е вербувал и той е отказал и си е заминал), то шансовете и се увеличават драстично.
Ако избере Петканов (както аз си мисля), Праведните ще спечелят сезона със сигурност.
Гледаме Шоуто на Бачорски, Бачорски на всяка цена ще иска да присъства в последния ден - денят на големия финал! Шансовете му за такъв финал са малки (защото най-логичното нещо на този свят е на следващата кръгла маса да го изгонят, защото след нея повече вербувания няма да има), но те минават само и единствено ако избере Петканов и го хвърли на вълците. Срещу него има голямо недоверие (Коджабашев и Венци, Ева е лесна за манипулация ; а представете си и Владо да е в играта, направо е пътник Дани) и така и така знаят, че Бачорски е Предател, защо да не го оставят още един ден, за да им е ясен и спокоен финала...

Хора, сетих се най-великия геройски ход на Владо Николов.
Последен шанс малко от малко да спаси срама с който се посипа. Бачорски го изнудва за Предател с идеята Владо да откаже, един вид Вендета, че развали всичко на масата и изгони Мая, обаче Владо приема за шок и ужас на Бачо и на народа. Ама как така, великия капитан и герой, става Предател и си плюе на всичките принципи??? Нееее, Владо приема, обяснява на синхрон защо е приел (всъщност може и да не го обясни, просто действията след това ще са важни) и то е:
За да изгърмят Бачорски и след това той да се разкрие на останалите Праведни и да им спести мъките.
Така ще имаме геройска саможертва и цели 4 праведни ще спечелят формата. Всъщност ще са петима, което ще е прецедент в историята (ще останат Петканов, Глория, Коджабашев, Венци и Ева).
Ако ще има счупване на играта, то е това. Владо Николов е прекалено велик и явно и продукцията не може да го контролира. И ще се разкрие и ще останем без Предател и без истински финал! 😮
Скрит текст:
Ами не, в сезон 2 вкарайте Христо Стоичков, Григор Димитров или Димитър Бербатов и да ви видим тогава. Останалите участници няма да смеят гък да им кажат. А и редактори, пазители и пр. ще стъпват на пръсти покрай тях.

Друг вариант за счупване:
Бачорски предлага на Владо и Коджабашев и те отказват (Владо е ясен и явно не се сеща за моя вариант, а Коджабашев очевидно е влязъл за да чисти имидж), така ще останат общо с 5 човека при положение, че по библия трябва да има още 2 кръгли маси. Това също ще е счупване Ако има двама поредни с отказ, то продукцията според мен директно ще се намеси. Иначе рискуват положението направо да стане неспасяемо...

Изобщо лудницата ще е пълна в следващия епизод. 😀

И сега какво аз искам (искам, не е прогноза), за да съм емоционално удовлетворен поне от финала на сезона

1) На всяка цена искам Глория да спечели. Blue Heart
Без значение като каква, просто да е победител!
Но ако трябва да избирам между двете опции, по-добре да спечели като Предател и да им натрие носовете на всички вътре дето така я подценяваха, а някои дори и снизходително я подиграват (само дето те не познаха нищо и сега се правят на ''стратези'' когато вече е мнооооогоооо късно уважаеми), докато Глория винаги намираше начин и с нестандартни ходове се спасяваше. Реално всичко най-интересно този сезон извън Бачорски и идиотщините на Владо Николов го направи тя.

2) Ако Глория не спечели, то аз вече ще съм на минуса като емоция.
НО, все пак ще има малък минус ако Бачорски спечели като Предател (само дето е невъзможно) или ако Коджабашев спечели като Праведен (ама без Глория и с палма като Венци и евентуално Владо и Ева ще е много зле), ама все пак малък минус. Аз си го харесвам Лицата, въпреки че тук е малкия Владо Николов.

3) Всякакъв друг изход ще ми е голям минус като емоция.
Т.е. вариант в който Глория, Коджабашев и Бачорски не печелят.

4) Най-лошия възможен изход - слагам два тежки минуса!
Венци Венц печели като Предател. Това ще е по-малоумен и несправедлив финал и от Островът на 100-те гривни.
Направо да се закриват ако това се случи. За съжаление това не е никак малък вариант и дано, дано Бачорски не го избере... 🤢🤮
Никакъв шанс няма това да се случи. Ни-ка-къв! И точно ти, който от самото начало беше фен на Владо, а и го “познава“ извън този формат би трябвало да си наясно, че това е единственото нещо, което е сигурно във формата. Тоест - второто, първото е ЕГО-то на кептънА. А второто е следствие от първото.
Бъдете последователни, хора. Blush Особено за участници, които са “прочетена книга“.
Що се отнася до Коджабашев - не мисля, че има причина “да чисти имидж“. Напротив, това е един от харесваните участници в ТВ формат/и/, който не се е компрометирал с нищо, че да му се налага да се “чисти“. А “приликата“ с Владо Николов е толкова изсмукана от пръстите, че няма накъде повече. Ама няма да споря, за пореден път се убеждавам колко пристрастността пречи на това човек да е обективен.
А пък и като смениш обектите на пристрастност съвсем става карамбол....Blush

# 578
  • София
Е, изкарахте Капитана голям глупак - толкова да мрази Глория, че да се изложи, само и само да я натопи. Аз не сакам на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле 😂 Тук от много, много мислене…
Сега всичко е в ръцете на Бачорски 😉. От това как ще играе той, ще зависи как ще играят другите. 😊 Докато е в играта, той ще дирижира 😉
Хайде, да го надиграе, който може ! 😂

# 579
  • Другата България
Форумът пак ми се подиграва, че последното мнение било мое, та ще копирам ето това мнение на Алкор,
с което съм напълно съгласна. Доживях за нещо да съм съгласна с него, въпреки че не ме разочарова - май няма пост в темата, в който да не е споменат чужд сезон. Joy
Цитат
Няма несправедлив финал в тази игра. Венци ако спечели като предател, то ще е защото е играл по такъв начин, че за 11 епизода 25 участници нито веднъж да не му напишат името на табелката и евентуално след вербуването се е скрил сравнително добре. Аз не се сещам в чуждите сезони участник на финала да не е бил дори веднъж написан. Всичко разбирам, но май позволяваме на симпатиите да ни влияят твърде необективно.
Не разбрах как точно Мая е закопала Бачорски. С това, че не гласува за Оля ли? Според мен това няма отношение.
Е, аз не съм гледала нито един чужд сезон, всичките ми мнения са на база прочетено за регламента и видяно по ТВ, “храсти“ не гледам, та личното ми мнение е точно това - щом си на финала, независимо как си се озовал там, значи по някакъв начин си го заслужил. И това не се отнася само за този формат, по принцип говоря. Аз също съм на мнение, че Венци мишкуваше през целия си престой на брега на реката, че беше “патерица“ на Бачо и сигурен глас на Владо, и още, и още. Ама историята помни много такива победители, тъй че това няма да е прецедент.

На мен ми е трудно да прогнозирам какво ще се случи, още във вторник на прима виста реших, че Петканов ще е втори предател, но вероятно наистина ще има повече от един отказал, или един поне, и залагам на Владо или Ева. Според мен Коджабашев не би отказал, но Бачо не би го поканил. Blush

# 580
  • София
Искам да кажа на Outcast, че Владо Карамазов е качил на стори част от неговия подкаст и го препоръчва, браво:)

# 581
Е, изкарахте Капитана голям глупак - толкова да мрази Глория, че да се изложи, само и само да я натопи. Аз не сакам на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле 😂 Тук от много, много мислене…
Сега всичко е в ръцете на Бачорски 😉. От това как ще играе той, ще зависи как ще играят другите. 😊 Докато е в играта, той ще дирижира 😉
Хайде, да го надиграе, който може ! 😂

Според мен е по-голям глупак ако просто се е "изтропал" без нищо. Няма да е чак толкова голям глупак, ако го е направил по "игрови" причини, а именно да я махне и неговите хора да са на финал. За себе си, че може да го отстрелят му е все едно, сто пъти го каза, но иска неговите праведни хора на финал.
Нямаше как да я предложи за махане вместо Коджабашев, защото точно тя му снесе информацията за предателите, но пък като я освети пред предателите, това е абсолютно лазерен подход да я отстрани, в смисъл Бъч да свърши мръсната работа вместо него.

# 582
Каквито и да са били подбудите му, все излиза като глупак.
Самият той си призна, че не е подозирал кои са предателите, докато Глория не го е светнала. Толкова за дълбокомислените стратегии на капитана.

# 583
Някой знае ли коя е песента, която им пускат преди началото на кръглата маса?

# 584
  • София
Мери,
Много добре знам кой е Владо Николов и винаги съм бил последователен. Това е хипотеза за нещо, което ще се запомни и ще счупи играта, а и ако стане Предател точно с тази мисия, то това няма да е Предателство спрямо хората вътре, а ще е спрямо самата игра. Той последното едва ли го осъзнава, защото вече отдавна прекали...

Коджабашев тук го хвалихме, но във Фейсбук доста критики отнесе, аз тогава следях всичко, защото яко се зарибих за формата, а той основно там е следял.
Не случайно играта му няма нищо общо с Острова и си е верен последовател на Владо. Но това няма значение, аз си го харесвам и си му стискам палци да спечели. А и се защити отлични на масата срещу Владо и спаси кожата.

Общи условия

Активация на акаунт