Между майка ми и приятеля ми

• 3 114
  • 114
  •   7
Отговори
# 45
Аз също смятам, че свекъра си се държи така дебелашки по принцип, и тази обида само пример от репертоара му.

# 46
  • Пловдив
Баща му е простак. Абе, май всички се държат идиотски според описаното. Не знам колко точно наставнически му е давала акъл майка ти (може да бъде много дразнещо), но и истериите в отговор звучат стряскащо. Може и ти да ги виждаш изкривено нещата. Нищо не ми стана ясно, освен че баща му е простак.
Като че ли засега най-добре само протоколни отношения на всеки с чуждите родители, а после времето ще покаже.

# 47
Родителите му да идиоти.
Комуникация с тях нулева трябва да имаш авторке.
Въпрос имам.

Като те обиди баща му, той беше ли там и каква му беше реакцията?
Е, как да реагира? Никак! Той е свикнал, да не мислите, че е за първи път. То това му е обичайното поведение на "бащата". По-скоро "приятелят" се е изненадал неприятно, че в семейството на момичето цари уважение и толерантност. Уплашил се е, че и от него ще се изисква смирение и се е скарал с майката. Тя жената може и наистина да е досадна и да има професионално изкривяване, но това може да се оправи с изясняване на граници, ако се налага. И то не е работа на зетя да се разправя и копира баща си. Момичето, за да избяга от опеката на мама се е нахендрило на простако-скандалджии, които си избиват комплексите. Абсолютно клише.

Ами клишето не е точно клише, защото не съм била под ничия опека…последните 10+ години живях сама в чужбина, учих, работех, купих си жилище тук с идеята един ден да се върна рано или късно. Върнах се заради него…така че от никого не съм бягала.

Първият път след обидата го отдадох на алкохол и може би наистина на шега, въпреки че не ми стана приятно. Не го обсъдих, тогава приятелят ми не беше на масата, беше излязъл да пуши. Вторият път беше там. Не реагира. Говорихме след това и каза, че е говорил с баща си насаме. Не знам дали излъга или е нямало ефект, защото се повториха и потретиха такива коментари и след това. Пак говорихме, отговорът беше : ами той няма емоционална интелигентност.

# 48
О, не онова клише, в което мама ви храни и чисти и бягате при мъж.
Мама може да обича да опекунства от разстояние, но защо се оправдавате. Значи няма проблем.с нея, още по-добре.
На него казахте ли му да се държи прилично и с уважение.

# 49

Ами клишето не е точно клише, защото не съм била под ничия опека…последните 10+ години живях сама в чужбина, учих, работех, купих си жилище тук с идеята един ден да се върна рано или късно. Върнах се заради него…така че от никого не съм бягала.

Живя в чужбина, но се върна да се вземеш, о пардон вие нямате брак, със типичен балкански субект.
Това ако не е клише, здраве му кажи.

# 50
  • София
Това не е истина , нали? Защо търпите и мълчите, като ви обиждат? Dizzy Face

# 51
Не съм изчела всички коментари. Няма и нужда.
Свекърът ти е пълен простак - не знам колко е бил успял в живота и за колко хора е отговарял, но е пълен простак да обсъжда на маса тялото на снаха си и всички му мълчат.
Аз бих си тръгнала и нямаше да стъпя там повече.
Лошото е , че мъжът ти е тръгнал по пътя на баща си - не те защитава, мълчи като комунист на разпит, но пък е много смел, че чак леко агресивен към майка ти - аз лично не одобрявам такъв тип поведение към жена, пък каквото и да е казала. Днес е към майка ти, утре ще е към тебе агресията.
Мъже, които мълчат пред бащите си, дори бащите им да говорят пълни глупости и да се излагат, мъж, който не умее да защити жена си, но пък е много смел и избухлив пред друга жена НЕ СТРУВА 5 стотинки.
Съжалявам, но ми е мъчно, че си забременяла от такъв и мислиш, че трябва да търпиш родителите му и си мълчиш за всичко.
Вие нямате брак дори, долколкото разбирам.
Защо търпиш всичко това?

# 52
Знаех си аз, че е пияница.

# 53
Родителите му да идиоти.
Комуникация с тях нулева трябва да имаш авторке.
Въпрос имам.

Като те обиди баща му, той беше ли там и каква му беше реакцията?
Е, как да реагира? Никак! Той е свикнал, да не мислите, че е за първи път. То това му е обичайното поведение на "бащата". По-скоро "приятелят" се е изненадал неприятно, че в семейството на момичето цари уважение и толерантност. Уплашил се е, че и от него ще се изисква смирение и се е скарал с майката. Тя жената може и наистина да е досадна и да има професионално изкривяване, но това може да се оправи с изясняване на граници, ако се налага. И то не е работа на зетя да се разправя и копира баща си. Момичето, за да избяга от опеката на мама се е нахендрило на простако-скандалджии, които си избиват комплексите. Абсолютно клише.

Първият път след обидата го отдадох на алкохол и може би наистина на шега, въпреки че не ми стана приятно. Не го обсъдих, тогава приятелят ми не беше на масата, беше излязъл да пуши. Вторият път беше там. Не реагира. Говорихме след това и каза, че е говорил с баща си насаме. Не знам дали излъга или е нямало ефект, защото се повториха и потретиха такива коментари и след това. Пак говорихме, отговорът беше : ами той няма емоционална интелигентност.

Как така баща му няма емоционална интелигентност и за това не те защитава, но не може да изтърпи майка ти, която също няма емоционална интелигентност?

Неговата реакция не е адекватна и не показва уважение към теб, ако е вярно предадено.

Може да не ходиш при техните и той да не ходи при вашите, но е още едно нещо, което ви е разделно.

Странни отношения.
В този случай е хубаво, че имаш собствено жилище и финанси. Леко раждане! То в момента това е най-важното.

# 54
Следващия път реагирай остро и моментално, като те обидят! Не си агресивна, не си била и подготвена! Вече си подготвена - реагирай, защото бая нещо те чака да чуеш.
Мъжа ти е мухльо, след като мълчи след като обиждат жена му пред него! Най-вече баща му!
Нищо не е говорил сина му с него! Той крещи на майка ти, после ще е проблем като те идват, но неговите простакесести родители са ОК.

За съжаление - ако той каже "не искам да виждам майка ти" отвръщаш "тогава няма да виждаме и твоята" - ще е "каквото за вашите, това и за нашите". Не иска съвети за бебето от майка ти - не искаш дрехи от майка му и МУ ги връчваш да и ги върне. Ще отнеме време, докато един млад и див петел осъзнае, че не си е взел булче дето ще бъде сдъвкано от неговите хора, а нейното семейство наритано. Не раздаваш по заслуги и отношение, а по "нашите" и "вашите".  Започва битката по отстояване на родовете!
Тъпа, мнго тъпа битка! Но такъв ти е избора на мъж.

# 55
  • София
Е, тука вече пресоли с няколкото пъти. Не вярвам на историята

# 56
Авторке, явно си много комплексирана, щом те обиждат и мълчиш.
Нормален човек няма да го допусне.
Нормален човек ще се замисли много и ще разбере, че човекът, който е избрал за партньор е лайно.
Бил говорил уж после...
Алоуууу, момиче, истински мъж на място ще скочи и ще те защити.
Сори, боклук си избрала. Твой съзнателен избор.

# 57
Има доста голяма разлика между хора, които се държат добронамерено даскалски, и хора, които целенасочено обиждат. Не знам темата пързалка ли е, но аз, ако съм заобиколена от втория тип, със сигурност няма да живея спокойно, камо ли да карам спокойна бременност.

# 58
Аз не мисля, че авторката изобщо може да се отпусне и да кара спокойна и щастлива бременност.
На майка и крещи, а пред баща си не смее нищо.
А самата тя между чука и наковалнята.

Радвам се, че са избрали име, но мисля, че като се роди детето този негов баща и майка ще започнат да натискат за буква, за име и т.н.
Няма и това да е без проблеми.

# 59
Много се надявам историята да е измислена. Ако не е, то поне има и светлинка, не е толкова лошо всичко - авторката е финансово независима и няма брак с този.

Общи условия

Активация на акаунт