Между майка ми и приятеля ми

• 3 799
  • 139
  •   5
Отговори
# 120
Сещате се, че подобаващ отговор означава раздяла с малкия златен, нали?

# 121
Звучи ми като поносима загуба на мен такава раздяла.

# 122
Много бързо давате присъда "развод".
А малко дистанциране с роднините ще охлади ситуацията. И не е толкова трудно да се случи.

# 123
  • София
Звучи ми като поносима загуба на мен такава раздяла.

Как поносима загуба? Ако за такова нещо следва раздяла, то това не е е поносима загубата, а билет от лотарията! Ама мисля, че точно, защото е в началото и се обичат би довело до уважение и защита от него. След това вече не става. Тя е показала, че е о.к. с това поведение

# 124
Абуто, ако дистанция със семейството ще реши проблема с простия баща, какво ще разреши проблема със сина, който позволява по подобен грозен начин да бъде обиждана жена му?

# 125
Щом за него родителите му са по-важни от достойнството на жената до него, няма смисъл да са заедно. А тя сама подценява себе си, щом отново сяда на една маса с човек, който я е унизил.

# 126
Аз я разбирам героинята защо мълчи - ако си възпитан човек, срещата с подобни индивиди е като челен удар в стена - хем се нараняваш, хем си замаян, хем няма смисъл да реагираш. Повече ми е чудно с какво такава като нея може да бъде омаяна от човек като младия герой, произведен от такива като старите герои.
Надява се, че той е по различен от тях. Или, че ще го промени.
Ама за мен мъжът си е замълчал, когато баща му е обиждал публично бременната му жена, щото и той споделя същото мнение за задника й, ама не смее той да го артикулира ..
Как беше лафа - мълчанието е знак на съгласие.
Ама айде стига сте наливали масло в огъня, жената е бременна, и то в осми месец.
Авторке, гледай си спокойствието. Кажи на мъжа си, че не желаеш да виждаш неговите родители от Сега до минимум 40 дни след раждането, а може и повече. Само майка ти ще ти помага, ако се наложи, и той, естествено. Заради твоето и на детето здраве. Тъкмо ще прецениш за това време на него доколко му е зор за самата теб, и си му важна, или те е взел само щото е видял изгодна партия, време му е за дете и т.н.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 21:36 от Прекрасная Василиса

# 127
Много бързо давате присъда "развод".
А малко дистанциране с роднините ще охлади ситуацията. И не е толкова трудно да се случи.
Подкрепям Абуто. Дистанция, срещите между снаха-свекър и зет-тъща се свеждат до поносимия минимум, който разбира се може да е нула.
Абуто, ако дистанция със семейството ще реши проблема с простия баща, какво ще разреши проблема със сина, който позволява по подобен грозен начин да бъде обиждана жена му?

По принцип е възможно. Това че синът търпи обиди от баща си към жена си, не означава  автоматично, че ще позволи друг човек да я обижда. На родителите си позволяваме повече. Не знам дали скучаят е такъв, но има и такива случаи.
И авторката го прави с майка си - в първия си пост пише "ние сме свикнали". И приятелят е свикнал с баща си. Тук равенството е на плоскостта "лошо държане, но безобидно". Изобщо не слагам знак на равенството между даскалското говорене на тъщата и просташките обиди на свекъра.
Напоследък наблюдавам криворазбрано "уважение" към родителите на другия - не обръщай внимание, да не ти пука, по-умният отстъпва, той/тя само така си говори и т.н. Това е най-лошият съвет, който съм получавала, изпълнявала, а даже и давала за леки случаи (досадна майка).
Вече мисля друго. Снаха/зет общува с родителите на половинката, само ако са си взаимно приятни. Никой не е длъжен да търпи не само обиди, но дори и неприятна комуникация. А собственото дете да си се вижда насаме с родителите. Спокойствието на всички е най-важно.

Дистанцията е първата крачка. Ако и синът е простак като баща си, ясно е - раздяла и с него.

# 128
Хората затова сме различни - за мен това е червен картон.

# 129
И аз мисля, че решението е дистанция от родителите за дълго, не развод. Имах период от брака ми, отдавна, в който живеехме с моите родители и баща ми се държеше кофти с мъжа ми понякога. Не просташки, но кофти. Казах на мъжа ми: "махаме се оттук". Взехме си багажа, детето и отидохме при свекърите, доста по- натясно (нямахме тогава възможност за собствено жилище, или под наем.) Така и не простих на баща ми. Ходехме при родителите ми на гости след това, не сме прекратявали отношения, баща ми вече си траеше (майка също му беше много сърдита), но обидата у мен си остана. Даже мъж ми по-лежерно от мен го приемаше. Но си запазих семейството. И моите и неговите родители вече не са живи, но ако мъжът ми беше ме зарязал заради баща ми....аз вина нямах, че е груб към него.

# 130
Ама, Нели, разликата е, че ти си реагирала в защита на семейството и мъжа си.

# 131
Ама, Нели, разликата е, че ти си реагирала в защита на семейството и мъжа си.

Да. Но пък те не живеят при родителите му и ако се дистанцират, може да са си добре. То и аз нищо не казах на баща ми (какво да му кажа, че е гадняр ли?, той си обичаше много мен и майка), просто се махнах, да не живея с него, защото щеше да ми развали семейството. А те си имат свой дом, тя просто може да откаже да ходи у техните.

# 132
Ама пак давате еднолични съвети. Дистанция от кого точно да стане? Тя ще се дистанцира от свекърите, но това обикновено води и до дистанция от половинката. Защото ябълката не изкарва круши. Форумните изключения са точно това - форумни изключения.
По-добре, вместо да минава И през етапа нежелано, но неизбежно дистанциране от половинката, направо да не се мъчат и да се разделят отсега.

# 133
Жена бременна в осмия месец да скъса с приятеля си, с когото са заедно от три години, живеят нормално, имат добри отношения помежду си, разбират се, когато са далеч от всякакви родители... И изведнъж да се разделят щото пет или десет анонимни участници в някакъв форум прожектират собствените си демони върху другите.
Минимизиране на контактите с родителите ще се отрази идеално.
И аз като отида на гости, и аз очаквам баща ми да изтърси някоя глупост като е на две три ракии. На другия ден - "ееееей, снощи малко съм пийнал и май ви обидих...". Е, сега сме на майната си. Виждам родителите си рядко, но кръвното ми е нормално, жена ми е спокойна, не се обясняваме що този или онзи родител изтърсил нещо, не скачаме да правим вътрешносемейни борби в защита на жена ми или мен. Супер е.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 23:14 от Абуто

# 134
Абуто, аз бих си тръгнала в момента на системните обиди. Бременна в осмия месец съм съгласна, че влакът леко е потеглил…

Общи условия

Активация на акаунт