Работа в НАП

• 585
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Като човек, който е работил немалко години в 5 различни публични институции без връзки, винаги са ми интересни подобни теми, и особено това с какъв хъс разни хора с малък или никакъв релевантен опит разубеждават авторите да пробват, макар тях самите това да не ги касае. 🙂

# 16
  • София
Че кой ги разубеждава? Винаги има нужда от пълнеж, иначе е много постна манджата...

# 17
  • Далечният изток
Ако авторката кандидатства за Пловдив, виждам, че има обявени 4 места. Първият е нагласен, вторият да кажем и той е нагласен. Още двама едва ли. Всеки има напълно реален шанс да го назначат.

# 18
Никой не разубеждава. Всичко е опит, и човек се учи докато е жив.

# 19
Преди 20-тина години участвах в конкурс, на който ме изпратиха от бюрото по труда. Кандидатствах за друг сектор на НАП обаче. Конкурсът си  беше пародия. В последствие, по неочакван начин, както се случва в живота, научих кой е "спечелил" конкурса . Персона, на която пишехме вкупом домашни и проекти в университета, която влачеше година след година и която едвам завърши и която е била дадена  пълна информация за това какво ще се изисква на "теста". Смятам, че до сега нищо не се е променило в тези процедури на назначаване на специални хора на специални места. Все пак живеем е БГ.Не съжалявам че се явих тогава, за мен беше някаква проверка, както и не разубеждавам никого да не се явява. Но ако конкурса не се случи, не трябва да има силно разочарование в собствените възможности.

# 20
  • Пловдив
И аз така от 2000 г. насам слушам за работите, които съм работила, еле сегашната (но и публичен изпълнител съм била), как са достъпни само за наши хора. Разбира се, на тези длъжности работят само некадърници, което също доказва, че са нечии хора.
_____

Актуално инфо нямам. Старите ми колежки, които още са в НАП (едната е още публичен, две станаха юрисконсулти), в последните години се оплакваха от заплатите и от липса на увеличения, няма как да питам за точни суми. Със сигурност обаче далеч не е от най-лошите работни места, а и получаваш опит, приложим донякъде и извън НАП, в частния бизнес може би дори също.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 02:09 от Магдена

# 21
И аз като бивш публичен изпълнител мога да кажа, че работата е много. Никога не свършва. Ако е за Пловдив, по спомени е хубава дирекция. Работи се с кленти както фирми, така и физически лица. Системите вече са доста на ниво, документите излизат в готов вид. Комуникацията е по мейли с електронен подпис. Работата е разнообразна, отношението в структурата зависи от самия екип, в който ще попаднеш. Изпитът не е лек.

# 22
В Нап тези т. Нар.  конкурси са предварително решени. Вие сте само пълнеж и фон.

# 23
Вземането на теста, не ти гарантира, че ще почнеш работа в НАП дори и да си направила максималния брой точки на теста. Необходимо е да си вземеш теста, за да може комисията, да проведе интервю с теб. Ако не си вземеш теста отпадаш от конкурса и не се явяваш на интервю.
От опит ти казвам, че ако учиш, то ще си вземеш теста.
На интервюто комисията ти дава цифрова оценка, която се умножава по по-голям коефициент отколкото оценката от теста и това дали ще те изберат зависи изцяло от оценката ти на интервюто.
Ако си от среден по население град е напълно възможно, да се бориш за едно място с още около 28 кандидата. Напълно възможно е и конкурса да се нагласи с цел, да назначат някой на дадената позиция.
На интервюто се облечи с офис облекло. 

Участвал съм и в конкурс на инспекцията по труда. Там интервютата бяха бързи и накрая избраха друг кандидат.

Най-добре е да участваш. Може конкурса да е нагласен, но може и да не е. Поне, като участваш имаш шанс да почнеш работа в някоя държавна институция макар и минимален.

# 24
Връзките като начин на обществена подредба не са отминали изобщо. Всеки решава зажсебе си какво да прави.

Общи условия

Активация на акаунт