Как да постъпя дайте съвет

• 1 939
  • 68
  •   8
Отговори
# 15
  • София
Стигнах до момента, в който прочетох, че ти казал, че те мрази? И ти стоиш с него?
Моля?
Не мога да повярвам!
Отивам до дочета.
Едит: Дочетох. Безмълвна съм. Абе, ти разбираш, че създаваш грешен модел на дъщеря ти и тя ще си избере същото мекотело и психически насилник за мъж. Много вероятно и физически. И после, когато стане белята се вайкаме.. А всъщност всичко започва в детството и вината е много по-дълбока и всъщност е на родителят. И не, не на насилника. А на майката, защото тя трябва да защити детето/децата си и да им даде пример. Ами... на нея вече си ѝ дала грешен пример, въпросът е, че все още детето е малко и може да поеме правилния. За 2-рото дете съвсем пък има шанс. Ама... ти си стой!
Представяте ли си, той ѝ казва, че я мрази, тя стои?!?И после на това дете като му го кажат, то ще счете, че е нoрмално. Е, той и тате така правеше, нищо страшно...

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 13:12 от Светулчица

# 16
  • София
Авторке, изведнъж ли се обърнаха нещата или имаше признаци отдалеч? Нещо случвало ли се е преди да стане такъв? Интимностите кога и защо спряха?

За мен отношението му е недопустимо и в никакъв случай децата не трябва да живеят в такава среда. Струва ми се обаче, че има много неразказани неща и ми се ще да дадеш повече подробности.

# 17
  • София
Бил съм със жена ,която обичам,но да не правим достатъчно секс,заради обстоятелства ,които ще спестя. И въпреки ,че съм душичка съм се държал зле към нея и после съм се мразел за това . Като си хванах любовница всичко беше топ и я разбирах и подкрепях за всичко

# 18
  • sofia
Едно е да ти е малко секса, друго е да сипеш директни обиди....било то и под формата на скандал...и не само.

# 19
Това мислене " Ще стоя с него заради децата" е адски грешно! По-добре разделени родители, но щастливи и спокойни, вместо да живеят децата в постоянни скандали и агресия. Помисли какъв пример давате на тези деца..

# 20
Щом не иска да си майка на децата му и ти го е казал докато си бременна.... няма какво повече да се каже. Но някак не вярвам, че не е бил винаги така, или че няма и нещо друго.

# 21
  • София
Вероятно си направила класическата грешка да опиташ да закрепиш разпадащ се брак като родиш второ дете. Сега виждаш последствията. Не вярвам, че за 6 месеца от раждането всичко се е разпаднало толкова. Така си е било и преди да забременееш, а раждането на дете си е изпитание и за най-любовните връзки, пък при вече натрупано напрежение може само да се избиете.
Разделете се, не виждам какво друго можете да направите, но ти сама с бебе и малко дете не знам как ще се оправяш най-малкото финансово.

# 22
Голяма грешка е да се остава с такъв човек само заради децата , защото от това оставане страдат най-много децата.
Така че точно заради децата е време да предприемеш нещо.
Започвай да мислиш - има ли къде да живееш, жилището твое ли е, общо ли е. Търси варианти. Трябва да се спасяваш.
Мъжът ти е отвратителен и това не е от след раждането на второто дете, а още докато си била бременна те е обиждал. Сега обижда и децата. Нямам думи.
Как въобще си си въобразявала, че може да живееш с такъв човек.

И още нещо - ако дъщерята реве след това тати-тати-тати отиваш и му я връчваш. Не се страхувай, той много бързо ще ти я върне обратно.

# 23
Авторката даже ако потърси подобни теми, ще види че съветите, които се дават са същите като тук. Дет' се вика, тази тема си е направо безсмислена. Под същите съвети, имам предвид, че се припокриват мненията да бягаш надалеч. Кажи речи, всяка седмица има по някоя подобна тема. Жалко че си му родила второ дете на тоя. Не мога да разбера жените, които си мислят, че едно дете ще промени отношенията към по-добро. Отворете си очите, най-сетне! Хората току така не се променят. И да се променят, не се променят принудително.

# 24
Може жената да си е родила дете на себе си, аз поне така направих. Защо на него да е раждала? Детето е родено и обичано от майка си, както и първото, що за изказване?

# 25
  • София
Може жената да си е родила дете на себе си, аз поне така направих. Защо на него да е раждала? Детето е родено и обичано от майка си, както и първото, що за изказване?
Готино е ли е едно дете да има баща, който не го иска и е грубиян? Иначе ти няма да го имаш това дете, не е играчка, ще расте с проблемите от изборите на родителите. Като всички нас и децата ни. Затова като не върви един брак е тъпо да се ражда второ с идеята да се закрепи брака.

# 26
Благодаря ма абсолютно всички! Наистина ми давате кураж макар и да не се познаваме. Понякога на човек му е достатъчно да чуе ,че всичко ще е наред. Живеем при родителите ми тоест в един двор сме. Наистина ми олекна след като си споделих ,защото аз не споделям с абсолютно никой не искам да тревожа родителите си ,защото не са добре здравословно. Децата си ги гледам сама и се справям. Наистина осъзнавам ,че това за тях е токсична среда и с мисълта да отраснат със семейство си давам сметка ,че повече им вредя като се опитвам да спася така нареченият БРАК. Много трудно се живее с такъв човек. Любовница няма със сигурност ,защото той от работа се прибира вкъщи и от вкъщи на работа ,а и последно време се е занемарил той самия от към външен вид. И осъзнавам ,че хората се променят и не си заслужава повече да хабя нерви. Да трудно ще ми е признавам ,но живота продължава. Аз няколко пъти споменах ,че искам да се разделим ,но той не предприема никакви мерки. Както споменах в темата веднъж бяхме се разделили и тогава имаше грандиозен скандал ,в който направо бях превъртяла и бях му събрала дрехите в чували и му ги качих в колата. Изгоних го със шум и трясък ,но нашият вместо да се прибере в неговата къща (извън София) той решил ,че ще остане в София с предтекст ,че не искал да си напуска работата. И когато аз постъпих така всички ,които видяха ме обвиниха ,че не съм постъпила добре и това не е било начина. Но те не знаят какво се случва в отношенията ни абсолютно нищо не знаят и той се възползвал от това ,че аз не споделям какво се случва и се е жалвал как съм го била изгонила като куче и така се превърна в жертва. И понеже вече бях обвинена в това няколко пъти ми казах ,че се разделяме и той продължава да СЕДИ ТУК. И почвам да се досещам какво цели да може да избухна да постъпя по същият начин и аз да излезна виновна за всичко ,а той да излезне сух от водата!

# 27
Значи правиш същото още един път, но без скандали и без истерии. Тихо, мирно и кротко му събираш багажа, стоварваш го пред портата и му заявяваш, че си пуснала молба за развод.
За да си добричка му сложи в една торбичка храна за два дена.
И...край!

# 28
  • София
Ти винаги ще излезеш виновна, светът още не е дозрял за идеята, че жената не бива да търпи и може да е сама и официално. За родителите ти сигурно няма да е приятно, но едва ли ще те изгонят и ще ти помагат. Опитай да не правиш скандал този път, но му дай една-две седмици да се изнесе, пък ако иска в София, ако иска на Марс. Щом имаш собствено жилище и той не допринася особено ще ти е по-леко като приспиш бебето да си пуснеш сериалче, вместо да търпиш грубости и обиди.

# 29
Успокой се бре, жена, този хрантутеник поне пари носи ли вкъщи?
Иначе, вече те посъветваха, събираш му дрешките в пликове от била, и му ги оставаш пред вратата.

Общи условия

Активация на акаунт