Бебе отказва храненето заради болезнени венци

• 692
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте. Писах и в друга тема. Моето бебе на 12 месеца изведнъж отказа да се храни с биберон, а нямаше ни едно заместено хранене, защото изяжда малки количества с лъжичката. Вчера едва успях да и дам 2 пъти с биберон и нито веднъж днес.

Преди час се сетих, че имам силиконова лъжичка, на която дръжката и се пълни. С нейна помощ успях да дам почти цяло бурканче плодово пюре и сега малката спи сладко-сладко.

Въпроса ми е, ако някоя препатила мама чете, колко време отнема пробиването на зъбките. Диагнозата ни е възпалени венци според педиатърката, която ни видя. Сега очакваме страничните горни резци, а първите много бавно се показват навън.

Благодаря предварително и ви пожелавам хубав ден Flowers Hibiscus

# 1
Между ден-два и няколко седмици. Моето живееше на таратор цяло лято заради венци. Няма как да се прогнозира.

# 2
  • София
Ами много зависи... При някой е за ден два цялата мъка при някой за по-дълго време. Не Ви ли дадоха нещо да успокоява венците? Калгел съм слагала на децата, защото има вътре лидокаин. Също има гризалки, които се охлаждат.

# 3
Изписаха ни гелче Генгигел. Вие само с пръст ли сте го нанасяли. Дали става с биберон-залагалката. Май моята госпожица ще изкара този период на кисело мляко и пюрета. Ще пробвам пак пюретата от локалната дец. кухня.

# 4
  • София
Да с накрайник, който се слага на пръста, но може и с пръст само. Не се слага по залагалки, защото детето го изсмувка и няма смисъл от него. затова е и препоръчително 15-20 мин без биберон да е след намазване

# 5
Пробвайте с Дентокинд. Мажа венците 30 минути преди хранене. Също, таткото изстудява малка кърпа и и дава да дъвче, за да се успокои. Камилия Денто Бейби - давахме преди, но като че ли засилва симптомите и нямаше ефект при нас.
Както са написали вече, при всяко дете е различно, но обикновено около седмица е големият зор и след това се успокояват.

# 6
  • UK
Не можете да чакате 2-3 години да избият всички зъби на детето, за да му предложите твърда храна. На 1 година децата не е нужно да ядат пюрета, а да се научат да дъвчат всякакви текстури, независимо колко зъба имат в устата. Предлагайте храна от общата и не се връзвайте на незнайно защо върлуващия мит, че никненето на зъбите причинява толкова огромен дискомфорт - не е вярно. Някаква болка евентуално има в дните непосредствено преди избиването на зъбите. За нея подходящ е парацетамол.
Бих се заела с това да свикне детето да опитва нормална храна, с която да се учи да се храни само. Силиконовите лъжички са за бебета.

# 7
Ибупрофен е най-добре за тези болки

# 8
Давах Нурофен, който има ибунофрен, но не помогна.

Дали след този период ще мога да върна моята госпожица към АМ поне сутрин и вечер да и давам. Питам майките, които са минали такъв период като мен.

Днес ще пробвам да и дам каша, която по-рано беше отказвана.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 13:08 от Фрида

# 9
Не знам дали от зъби, но моето понякога също не иска да яде. В такъв случай давам от онези паучове, в които има плодове/зеленчуци/зърнени. Поне да приеме нещо.

Общи условия

Активация на акаунт