Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 442

• 29 793
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Добро утро с два истанбулски и един варненски гларуси 🙂 спомен от лятотото в това мъгливо предколедно утро .

И коледна песен номер 1тази година и в моето сърце 💓

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 06:44 от araselia

# 691
  • Пловдив

Добро утро в ден вторник, успешен да е.
Щяло да има превалявания...

# 692

Добро утро момичета  Two Hearts
Време не остана - Коледа почти дойде!

До обяд имам време да захвана още нещо вкусничко и да си помогна както за утре, така и за вдругиден.
Кафе имаме, слагам нещото от снощи - видът е 50:50, утре ще се разбере и вкусът...

Скрит текст:

# 693
  • Пловдив

Предпразнична проверка... от Мустафа Булут.

# 694
  • Варна
Привет !

Мустафата и той им се нерви Stuck Out Tongue Closed Eyes

Марта, дай жокер за творението ти, сладко е, доколкото
се вижда Thinking

# 695
  • Пловдив

https://x.com/TvDunyasii/status/2003469521613422767

Сериалът "Казвам се Фара", с участието на Енгин Акюрек и Демет Йоздемир, се радва на голям успех в Италия. Вчерашният епизод в праймтайма постигна 2 135 000 гледания и 12,8% дял, докато следобедният епизод събра 1 994 000 гледания и 21,20% дял, което е значителен успех.
👏

# 696

Вечерен привет!
Днес отметнах още две празнични задачи /разбирайте меню/, защото цял ден утре и на Коледа в кухнята вече не ми отговарят на представата за празнично удоволствие.
 Аnista
Two Hearts
Скрит текст:
това е "тиквеник". по принцип не го правя за Бъдни вечер, но ми донесаха много материал. То пекох, поръсих с кафява захар за разкош отгоре, раздадох на съседки готова опечена тиква, хартиса ми. Викам си ще направя и малък тиквеник, направих и пак ми хартиса. Накрая артъкът с два-три картофа направих на пюре. Пюре от тиква не бях правила, но не е лошо на вкус, дори ще донесе "гурме" привкус към пържолата със сос. Няма да хвърлям тиква, Я! Всичко влезе в употреба!
Днес си направих сармите и сухите чушки с ориз, ходих на работа и сега пък сколасах и руската салата. За утре ми остава питката /за следобяд/ и едно печено бобче и съм готова. Като прибавя менюто от 25 - ще имам да дояждам таман до НГ.

Поздрав за хубава вечер!
Всички си мечтаем за бяла Коледа и тази година синоптиците обещават!

# 697
  • Варна
Марта, ехее, браво, ти си отличник Yellow Heart

Скрит текст:
аз току-що стъргах тиква за тиквеник, не знам как я правиш,
 аз я задушавам Simple Smile 

# 698

Вечеря от Тахир!

Аnista Two Hearts не съм много по точните рецепти, малко както дойде, но пък се получават нещата.
Но, масата за Бъдни вечер винаги я подреждам много стриктно.

# 699
  • Пловдив

Добро утро в ден сряда - последни приготовления за Бъдни вечер.
Не забравяме, чакаме и новини.

# 700

Добро утро момичета Two Hearts
Бъдни вечер - лично за мен най-хубавият празничен ден!
Забързаната подготовка за празничната трапеза довечера, нищо, че ще е постна, но за сметка на това невероятно вкусно ще е всичко. Забелязали ли сте, че всичко се получава - питката, сармичките и сухите чушки, дори обикновения бобец се хапва най-напред... Дали с годините, но днешният ден ми носи едно умиление, дали защото се сещам как сме празнували - традиционно, но "тайно"... Бяхме и много хора в къщата, а на официалния празник НГ се събирахме или по съседски - 2-3 къщи, или пък по роднински - всички у дома, че сме баш у центъра /гости от София и Бургас/... Това са детските и младежки спомени.
После пък в блока - пак няколко семейства, като обединявахме приготвените неща. И това са спомени...
Макар и останало малко семейство - винаги  приготвям масата за Бъдни вечер така, както имам вътрешна нагласа за този празник, като по този начин пазя връзката с онова минало от което имам прекрасни спомени. Дано след години, синът ми продължи традицията, дай Боже и с неговото семейство.
Тъй като днес имам само 2-3 неща да свърша, рано-рано ще направя и масата. Непременно ще я споделя и с вас. Така ще бъдем повече хора, макар и виртуално.

Спорен и вълнуващ ден преди Коледа!

# 701
  • Варна
Привет Simple Smile

Хайде едно кафе за тонус в днешния предпразничен и
бързо свършващ ден ! Да ви е спорна работата Two Hearts

# 702
  • Пловдив

https://x.com/CalinosEnt/status/2003624578736893981

От дистрибуторската компания на "Казвам се Фара", които са на върха на елхата.
Написаха: С наближаването на Новата година бихме искали да отправим нашите искрени пожелания към вас и вашия екип за година, белязана от добро здраве, мир, щастие и чувство за трайна удовлетвореност.

# 703

Момичета Two Hearts 
Как сте с времето и подготовката за довечера?
Аз съм почти готова, остава ми още мъничко.

# 704
Момичета, в навечерието на Коледа на всички от сърце пожелавам светли празници, бъдете здрави, обичайте и бъдете обичани!

Общи условия

Активация на акаунт