Име за момиче с А

• 738
  • 42
  •   2
Отговори
# 30
Адриана, Аделин/а, Алис, Амелия, Амалия

# 31
  • SF
Къде е написано, че са избрани имена, авторката е споменала, че има три фаворита?

Там, в същия пост.
Окей.
Вече има три фаворита и ни благодарят за предложенията.
А аз благодаря на редакторката си.

# 32
  • Варна
Язък, не остана ред за моята Аглая.

# 33
Язък, не остана ред за моята Аглая.
Остава, остава 😁 Даже много ми харесва 😍

# 34
Тогава добавям Агнес, познавам много красиво момиче с това име, българка е. Някъде горе беше предложена Аурора, на мен повече ми харесва Аврора, галено Рори или Ава/и, но на английски ще се произнася Орора.

# 35
Сега се сетих и за едно по-непопулярно предложение - Астрид. Не знам доколко би се връзвало с фамилното име на семейството, понеже е характерно повече за Скандинавието, но в моите уши е красиво име.

# 36
Астрид е прекрасно име 😍 Аника, героиня на Астрид, също много ми харесва, но нали не може да е Анна/Ани 🥹 В нашия парк има Аника. Има и Ерма, което пък ме подсеща за друга река - Арда, на галено Ари.

# 37
Познавам Алида, любопитствала съм дали не е съкратено от Аделаида, оказа се, че не е.
Харесват ми и двете😊

# 38
Албена
И няколко, които лично на мен не ми допадат, но:
Ася
Алисия
Аглика
Аксиния
Алена

# 39
Антония е толкова красиво име. Галено може да е Тони, Ния. Но иначе други с А, които харесвам: Александра, Аделина, Алиса, Алина.

# 40
Предлагам едно мое любимо име с А – Агата. Името е гръцко, среща се в много страни. Означава „добра". Има имен ден на 5 февруари – св. Агата. На галено може Ати.

Имената: Анжелика, Аниела, Анита, Алис/а, Адела, Антония, Антонина също ми харесват. Както и Анабел, Атина и Аврора от вече предложените.

Успех!

# 41
Много харесвам Агата и аз, макар да не познавам нито една в България.

# 42
Преди време гледах по телевизията преподавателка с името Агата Манолова, както и една малка Агата Хаджиева – водеща на детско предаване преди много години.

В България е рядко срещано име, да.

Общи условия

Активация на акаунт