Име за момиче с А

• 732
  • 42
  •   3
Отговори
# 15
  • Варна
Здравейте, започнахме вече да обмисляме име за втората ни дъщеря, като искаме името да започва с А. Обаче ударихме на сериозен камък, защото мъжът ми държи да не е Анна (моят фаворит), Анастасия, Антония, Анелия и като цяло галеното име да не е Ани. Искаме да се произнася лесно и на английски, да има по възможност галено и да не е от новите тип Амая, Алекса и тн. Ще съм много благодарна на предложения 🙏🏻
На Анастасия галеното е Стаси. На Антония - Тони. На Анелия - Нели...

# 16
# 17
Вече са изброени, но на мен ми допадат
Анелия (галено Нели)
Ася
Антоанета
Аделина

# 18
  • Down south
Анабел/а
Абигейл
Атина
Аурора

# 19
На Анелия далеч по-приятно галено е Нели. За съжаление не е лесно за чужденците.
Анастасия е много любимо мое, но М му сложи вето. Галени са Ана, Стаси, Стейси в чуждите земи.
Познавам само една Антония, която е Ани, всичко друго е Тони и Ния.
Алина - Али

# 20
  • SF
Аделина е толкова нежно и мелодично. Много по-звучно е от Адела, което звучи твърдо.
Ако трябва да избирам име с буквата А, много ще се затрудня, защото има поне 5 имена, които много харесвам.

# 21
Много благодаря за всички предложения! Вече си имаме три фаворита 😍 Иначе Анелия, Антоанета, Антоана, Антония сме ги изключили, не само защото могат да се съкратят на Ани и мъжът ми не го харесва, но и защото се срещат различни варианти на галени. Имаме познати с тези имена и една Антония предпочита да е Ани, другата предпочита да е Тони, не си харесват другото галено и искаме да избегнем такива проблеми.

# 22
Няма никакъв шанс да се прогнозира как ще се казва на едно дете Simple Smile И то какво ще харесва като обръщение.
Една позната беше избрала Димитър и се радваше, че всичките опции за галено ѝ звучат добре докато някой не подхвърли "Митьо" Wink

# 23
Александрина
Албена
Адриана
Аделина
Амелия
Алиса
Аделия

# 24
  • SF
Вече са избрани имена и ни благодариха за участието в темата.

# 25
Няма никакъв шанс да се прогнозира как ще се казва на едно дете Simple Smile И то какво ще харесва като обръщение.
Една позната беше избрала Димитър и се радваше, че всичките опции за галено ѝ звучат добре докато някой не подхвърли "Митьо" Wink
Така е, просто при някои имена е по-естествено умалителното и хората не се впускат в големи дилеми как да казват на детето.

# 26
  • SF
В началото родителите избират. Често хубави имена са заменени с Бебка, Шушка, Зайче (така моя приятелка нарича дъщеря си Катерина), Мини (така моя приятелка нарича дъщеря си Радост).
Сисоната, Сисонката е Сияна, дъщеря на други мои близки приятели.

# 27
Всъщност, най-много ми харесва Ана.
Но ако то се изключва, тогава Албена.

# 28
  • Пловдив
Да е с А, да има галено, да е международно и да не е от изброените от вас ми идва на ум Александра. Галено има поне няколко варианта за всеки вкус - Алекс, Саша, Сандра, Дари, Дида, Алекса, Ади...

# 29
Вече са избрани имена и ни благодариха за участието в темата.

Къде е написано, че са избрани имена, авторката е споменала, че има три фаворита?

Общи условия

Активация на акаунт