Инвитро / ИКСИ на 40 + Инвитро / икси с НЯР / ИЯР - тема 24

• 5 965
  • 93
  •   2
Отговори
# 45
Здравейте момичета,оставям това тук,ако някоя има интерес.

Не става ясно какво точно трябва да се направи за присъствие?

# 46
Предполагам,че повече информация може да получите на посочения тел,който е на координаторката на д-р Тургут и проф.Башар.Аз,както е видно от файла в началото на темата съм силно пристрастна към двамата доктори и просто видях,че ще идват в София и реших да ви споделя.

# 47
Мен много ме отчаяха в петък. Нямало проблем за инсе, но 7% бил шансът с моят АМХ 0.62. На 40г съм. А на прегледа установиха 9 фоликула. Аз си настоявам за инсе, при положение, че и за инвитро дават 20%.
Момичета вие какво ще ме посъветвате? Много съм сдухана Sad   

# 48
Лекарите по принцип настояват за инвитро, но това не означава, че не може да се пробва с 1-2 инсеминации първо. Според мен тук решаващо значение има спермограмата – дали показателите я позволяват. При инсето с добра спермограма всичко е възможно ( разбира се и с проходимост на тръбите Simple Smile. Стискам палци!

# 49
Пак се изпуска важния момент с липсата на контрол върху качеството на материала при инсеминациите.

# 50
Всички останали хормони са ми 6, както и тръбите. Страх ме е от стимулациите и поразиите, които правят върху здравето ни след време Sad И от пункцията, боли ли, много ли е гадно, защотото  прегледа на тръбите беше ужасен, много боля и после даже няколко часа болките бяха отвратителни.  
Инче нямам други притеснения, само тези 2те Simple Smile
 Материалът е 99% добър, нямам притеснения за него.

# 51
За яйцеклетките става дума.

# 52
  • Be realistic - plan for a miracle.
И от пункцията, боли ли, много ли е гадно, защотото  прегледа на тръбите беше ужасен, много боля и после даже няколко часа болките бяха отвратителни.  

Пункцията се извършва под обща упойка за 15-20 минути, после се събуждаш като след сладка дрямка. Болки няма, зависи колко фоликула са били общо, де, ако са над 20 можеш да очакваш подуване и тежест.

9-те фоликула горе долу си отговарят на стойността на АМХ-то.

От стимулациите няма какво да се страхуваш най-вече, защото не подлежиш на тежка стимулация, а на съвсем лека - с такова АМХ ще работите главно на естествен цикъл вероятно - което означава с минимални препарати, съвсем леко побутване.

За инсеминацията са ти отговорили по-нагоре защо е леко опасно. Simple Smile

Желая успех!

# 53
Оставям това тук, което е банално известно, но явно има нужда от него:

# 54
Аз не бих губила време на 40 с повече от една инсеминация. Инсеминациите са си почти като секс. Хич не е толкова страшно инвитрото. Трае се. Но не трябва да се губи време, защото и за инвитро ще стане късно.

# 55
На 40 г. и аз бих опитала с една единствена инсеминация и не бих губила повече време. Макар, че АМХ Ви е много по-хубаво от моето на 33 г.

# 56
Здравейте, на какъв протокол сте при нисък яйчников резерв? Аз бях на gnrh агонист къс протокол - декапептил, гонал и овитрел накрая. Казаха ми, че този е най-добър При нисък яйчников резерв. Последните пункции бяха неуспешни - с празни фоликули. По интернет чета за различни видове протоколи, при някои изписват хормон на растежа... Някой има ли опит с това?

# 57
Аз съм била с Клостилбегит и Летрозол, знам че не се водят точно стимулация, но да си кажа и веднъж с Мериоферт 150IU. При мен също доста празни пункции, на последната с Мериоферт извадихме 1Я, но ембриона беше анеуплоиден.

# 58
Имала съм един опит. Стартирах с 5Ф, на пункция бяха 4, извадиха 1Я. Аз и по други теми писах, но причината да е 1 изтъкнаха, че е поради най-вероятно не достатъчно количество таймираща инжекция. Бях с пурегон.

Следващият опит ще е с растежен хормон, така че и аз ще съм благодарна някой с опит да се включи. Док каза, че ще го приемам само по време на стимулацията в ниски дози, защото иначе цитирам “растат крака, ръце”… Май никак не е безобиден.

# 59
Благодаря! В коя клиника се лекувате, където са ви казали за растежен хормон?

Общи условия

Активация на акаунт