Инвитро / ИКСИ на 40 + Инвитро / икси с НЯР / ИЯР - тема 24

• 7 119
  • 111
  •   3
Отговори
# 105
На 40г. бих продължила с инвитро опити. Аз съм на 43 и шансовете за успешна бременност при инвитро и при естестествено вече ги дават сходно ниски - 5-10% в най-добрия случай. Затова и аз се колебая как да продължим и дали си струва да пръснем няколко десетки хиляди + време, лекарства, надежди за още няколко опита.

Здравейте и от мен. От скоро съм на 40г и правя опити от 36г като цяло .. амх ми е много нисък и вадя по няколко фоликула(1-3). Не мога да се примиря  че няма да си видя детето вие как се справяте с това.. какъв е шанса на тези години със качествени яйцеклетки според вас. Скоро претърпях мисед аборт за 3 ти път поради спиране на пулса.Имам и 3 неуспешни инвитро опита. Кое е по разумно на тези години инвитро или естествено според вас. Има ли някой с подобна история . Вие какво правите за подобряване  на качеството ?

# 106
На 40г. бих продължила с инвитро опити. Аз съм на 43 и шансовете за успешна бременност при инвитро и при естестествено вече ги дават сходно ниски - 5-10% в най-добрия случай. Затова и аз се колебая как да продължим и дали си струва да пръснем няколко десетки хиляди + време, лекарства, надежди за още няколко опита.

Здравейте и от мен. От скоро съм на 40г и правя опити от 36г като цяло .. амх ми е много нисък и вадя по няколко фоликула(1-3). Не мога да се примиря  че няма да си видя детето вие как се справяте с това.. какъв е шанса на тези години със качествени яйцеклетки според вас. Скоро претърпях мисед аборт за 3 ти път поради спиране на пулса.Имам и 3 неуспешни инвитро опита. Кое е по разумно на тези години инвитро или естествено според вас. Има ли някой с подобна история . Вие какво правите за подобряване  на качеството ?

Вие по колко фоликула вадите ? При мен интересното е че аз мога да забременявам почти веднага но при инвитро имам случеи когато дори не се оплождат или не стигат до бластоцист.. а стигах до 1 триместър с бременности по естетвен начин.🤷🏻♀ незнам как така става от лабораторията ли е от мен ли е .. то е ясно че за лекарите ние сме виновни ..

# 107
Момичета аз да питам нещо. Ако се стигне до стимулации и инвитро, не мога ли да замразя половината и да се използват другата половина фоликули ли са, яйцеклетки ли, нз от пункцията. С цел да не ме блъскат после пак с хормони, да се използват замразените? Вторник ще питам и моя док. Благодаря все пак!
Мин месец без стимулации имах 9 фоликула, вторник ще видим сега колко имам. Вече на 41г. Simple Smile

# 108
При нормален цикъл 1 от колкото антрални фокикула има този цикъл расте и се пука по време на овулация. При стимулация всичките (или част, зависи от реакцията на тялото) фоликули растат и се пунктират. В повечето от тях се очаква да има зряла яйцеклетка. Колко е читава, особено при напреднала възраст, не се знае. Обикновено при наличие на партньор/донорска сперма всичките я. се оплождат, защото оплодени ембриони издържат повече замразени от просто яйцеклетки. Аз също обикновено имам 10тина антрални фоликули на цикъл. На 34-5 годишна възраст при 4те ми стимулации от тях вадим към 6 до 8 я. От тях 3-6 са се оплождали успешно, другите не успяват. Най-много 3 са ставали бластоцисти за трансфер на ден 5. При една единствена стимулация реално ми остана ембрион след трансфер, така че да не трябва да правя втора стимулация преди следващ трансфер. Така работи класически.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 20:33 от Semirra

# 109
Здравейте момичета!
Излязоха ви някои изследвания на хормони и витамини. Притеснява ме това, че АМХ преди 9 месеца ми беше 0.63 а сега в рамус ми е 0.566. Направо ми се реве. Ако не стане с инсеминация ще трябва ние да си платим инвитрото, щом е 0.5 Sad Някакви съвети за вдигане? Утре отивам при док за фоликулометрия, дано пак имам поне 9 фоликула Simple Smile

# 110
Какъв е смисълът да се надявате на 9 антрални ако правите инсеминация? Губите 8 от тях ако не правите инвитро.

# 111
Адреналинка, за фонда този АМХ ви върши работа. Условието е да не е под 0,5.

Общи условия

Активация на акаунт