Хайде на театър - 18

• 38 411
  • 680
  •   3
Отговори
# 225
Пуснали са програмата за февруари в Народния.
За жалост, нямам късмет на датите, които следя.

Само да ви кажа, че програмата на сайта все още е непълна и ще се появяват още представления. 🤗

Интересно нещо, което и аз сега научих и ви издавам - ще гостуват (засега планирано на 1.02.2026) с "Дракула" от благоевградския театър в Народния. Беше ми в списъка с неща, които искам да гледам, така че ще се възползвам щом пуснат билети.
Февруари ще има дати и за Жената-Конбини на Марий Росен, както и предстоят премиерите на "Медеяматериал/Персона“ по Хейнер Мюлер и Ингмар Бергман и "Влюбените".
Ако има тук хора от Велико Търново - ще гостуват с Медея и Орфей. 😊

# 226
buldoka/sea/second, благодаря ви.
Забелязах, че на 20.2 няма нищо на камерна в Народния. Стискам палци за конбини или нещо друго/ново тогава.
На 21.2 съм гледала и трите планирани.
Сега ще видя и как става фокуса в ТБА.

# 227
buldoka/sea/second, благодаря ви.
Забелязах, че на 20.2 няма нищо на камерна в Народния. Стискам палци за конбини или нещо друго/ново тогава.

За тогава е планирана премиерата на Медеяматериал/Персона на камерна сцена. ☺️

# 228
  • Beyond the stars
Да припомня една страница, която ползвам точно за търсене на всички представления за определенa дата https://sofiastage.com/
Не знам дали е изчерпателна, но мисля, че покрива една голяма част от сцените.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 14:07 от Вълшебство

# 229
Много полезно, Вълшебство! Дали може да се сложи на първа страница?
Да припомня една страница, която ползвам точно за търсене на всички представления за определенa дата https://sofiastage.com/
Не знам дали е изчерпателна, но мисля, че покрива една голяма част от сцените.

# 230
https://mlt.bg/bai-ganyo___5509
Мнение за това представление?

# 231
  • Бургас
Мразя стенд-ъпите, но пък обичам Здрава Каменова. Някой гледал ли е "Да оцелееш по Коледа"? Искам да заведа майка ми да се посмеем малко.
Бяхме голяма група онзи ден с все майки, дъщери, приятелки... всички се смяхме доволно. Щом я харесвате и следите вероятно във ФБ, то няма да се разочаровате. Утре ще ходя за билети за "На гребена на вълната", пак нейно представление, със София Бобчева.

# 232
  • София
София Бобчева има невероятен комедиен талант. Представям си каква химия се получава между двете!
/ Ивентим ми показва , че няма билети за представлението на 29.12. Може би все още е останало нещо на касата..../

Гледах най-после  "Сън в лятна нощ" в Младежкия. Красива постановка с интересни решения. Хареса ми с малко резерви, най-вече заради отношението към текста. Липсваше ми лекота, на места актьорите преиграваха с крещене и викане. Като цяло фокусът беше малко повече dark fantasy. Много ми харесаха двамата млади актьори, които играха Лизандър и Деметрий (Стефан Додуров и Теодор Ненов). Койна Русева беше красива и въздействаща в ролята на Титания. Мисля, че бих гледала спектакъла отново догодина. Simple Smile

# 233
В събота гледах "Къщата на гнева" в театър "Възраждане", режисьор Диана Добрева. Вълнуваща постановка, не само заради поетичния текст на Лорка и режисьорския талант на Добрева. Актьорите играха страхотно и дори след края на постановката сякаш не можаха да се отърсят от образите, които създадоха. Харесах много представлението.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 00:21 от De_si_slava

# 234
  • Бургас
София Бобчева има невероятен комедиен талант. Представям си каква химия се получава между двете!
/ Ивентим ми показва , че няма билети за представлението на 29.12. Може би все още е останало нещо на касата..../
О, аз ще купувам за 09.02 в Бургас Simple Smile На нисък старт съм към касата.

# 235
Миналият месец гледах “Прекрасна неделя в Creve Coeur” в Народен , където София Бобчева прави страхотна роля заедно с Албена Колева.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 13:09 от saffron

# 236
  • софия
Сатирата са пуснали програма и билети за януари и февруари. Купих за "Брадатата графиня". Надявам се да не е поредно разочарование в този театър.

# 237
В събота гледах "Къщата на гнева" в театър "Възраждане", режисьор Диана Добрева. Вълнуваща постановка, не само заради поетичния текст на Лорка и режисьорския талант на Добрева. Актьорите играха страхотно и дори след края на постановката сякаш не можаха да се отърсят от образите, които създадоха. Харесах много представлението.

Аз също бях на "Къщата на гнева", но ми трябваше малко време, преди да ви дам отзив.
Изключително тежка пиеса, а си мисля, че Диана Добрева допълнителното се е потрудила да я направи още по-драматична (казвам го в хубавия смисъл). Напомни ми на добрите й пиеси в ТБА от едно време. Прекрасни актьори - не съм ги виждала в такава светлина. Супер смело режисьорско решение майката да бъде изиграна от мъж. Всички се справиха страхотно, но останах много впечатлена от Жана Рашева. Грим, костюми, сценография, музика - перфектни! Имаше 1-2 сцени, които ми се видяха излишно дълги и леко ненужни, там леко се загуби темпото на спектакъла, но цялостно много ми хареса и го препоръчвам.

Давам ви и насока за местата: взимайте за 3-ти или 2-ри ред в близост до сцената, защото тя е по-висока и от 1-ви ред не е много удобно:

Скрит текст:
Актрисите са на сцената, докато публиката се настанява преди началото:

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 21:27 от buldoka1

# 238
Сатирата са пуснали програма и билети за януари и февруари. Купих за "Брадатата графиня". Надявам се да не е поредно разочарование в този театър.
А не, и аз купи; поканих и приятел… Препоръката беше страхотна, а и отзивите в мрежата - също…

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 08:28 от saffron

# 239
"Къщата на гнева" ми е една от любимите за годината Heart
заедно с "Хеда Габлер" (разплаках се на финала), "Медея"
От "Розенкранц и Гилденстерн са мъртви" също ми се въртят мисли в главата
Силен сезон Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт