Хайде на театър - 18

• 40 790
  • 718
  •   5
Отговори
# 405
Аз също съм за забрана на храни и напитки в залите!
Не може да гледаш, слушаш нещо и някой да ти шумка, хрупа, мляска, преглъща шумно...
Не е приятно, и според мен трябва да се забрани . Но да удариш човек също не е правилно, както се пишеше в по горните коментари . Според мен още преди влизане трябва да се проверява за тези неща , никои не е длъжен да слуша хрупане , мляскане и шумкане на място което се предполага че не трябва да има храна . А за простака който е пил бира и се е обърнал към артистите на копеле тук вече нямам думи .. Едва ли е бил само на кенче според думите на Алиса  .

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 11:40 от Жасмина 94

# 406
  • София
По принцип в софийските театри като че ли липсват разпоредители в залата по време на представление, в НТ съм виждала в началото и после май излизат.. В Пловдив в ДТ стоят в залата постоянно и моментално се намесват при проблем.

# 407
Според мен разпоредителите тук изобщо не са си свършили работата за която им се плаща . Респект към актьорите че са изтърпяли цялото това нещо . Според мен по всички театри трябва да има разпоредители които проверяват за храни и напитки преди самото представление както споменах . Хайде вода да носи човек да кажем че мога да го приема , но други напитки особено алкохол ми е трудно , както и храна .

# 408
  • Пловдив
Благодаря, Вълшебство, Pipylotta!

# 409
  • Галифрей
Имам въпрос: ползвате ли платформата TICKET.BG за покупка на билети? До сега не съм взимала от тях, а за представлението, което искам да гледам, там има останали по-добри места отколкото в Грабо. Та се чудя дали да купя от TICKET.BG?
Аз съм купувала билети от там много лесно става и веднага си получаваш  билета. Няма проблеми напълно безопасно. Аз преди не бях купувала билети онлайн ама се научих и му схванах сцаката, В началото не ми даваше,защото проблемът беше в мен,но го оправих. Сега си пазарувам спокойно от там.

# 410
По принцип в софийските театри като че ли липсват разпоредители в залата по време на представление, в НТ съм виждала в началото и после май излизат.. В Пловдив в ДТ стоят в залата постоянно и моментално се намесват при проблем.
По време на "Дон Кихот" в Младежки театър преди седмица разпоредителката час и половина сновеше отстрани между първия и последния ред и дебнеше за нередности от всякакъв вид. Само да видеше изваден телефон или да си говорят тихо двама души, моментално хукваше дори и да беше в средата на реда и правеше забележка. По време на цялото представление не се умори и не спря, втурваше се дори за незабележими от мен неща. Признавам, че ми се видя прекалено чак. Но предвид вчерашните събития, нейното поведение е хиляди пъти за предпочитане пред липсата на всякаква намеса при скандално и недопустимо поведение.
И както съобщават в началото на всяко представление да се изключат телефоните, така очевидно трябва да проведат кратък инструктаж да не се храним, да не пием алкохолни или безалкохолни напитки, да не подвикваме на артистите, да пазим тишина и т.н. Обидно-необидно, това е положението.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 13:12 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 411
По време на "Дон Кихот" в Младежки театър преди седмица разпоредителката час и половина сновеше отстрани между първия и последния ред и дебнеше за нередности от всякакъв вид. Само да видеше изваден телефон или да си говорят тихо двама души, моментално хукваше дори и да беше в средата на реда и правеше забележка. По време на цялото представление не се умори и не спря, втурваше се дори за незабележими от мен неща. Признавам, че ми се видя прекалено. Но предвид вчерашните събития, нейното поведение е хиляди пъти за предпочитане пред липсата на всякаква намеса при скандално и недопустимо поведение.
И както съобщават в началото на всяко представление да се изключат телефоните, така очевидно трябва да проведат кратък инструктаж да не се храним, да не пием алкохолни или безалкохолни напитки, да не подвикваме на артистите, да пазим тишина и т.н. Обидно-необидно, това е положението.
Редно или не , жената си и свършила работата , както казах за това им се плаща . Според мен всеки които твърди че обича да ходи на театър , и има малко култура и възпитание трябва да се сети преди това че на такова място трябва да се държиш по прилично, или ако не ти е интересно по добре напусни и не пречи на другите . На фона на това което прочетох дори и телефоните не са толкова дразнещи , като това да се храниш с пастички , солетки чипсове или каквото ти дойде на ум , за алкохол дори ми е още по страно, и да се обръщаш към актьорите с копеле ми е още по недопустимо . Надявам се когато отида на театър другият месец , да не попадна в такава ситуация .

# 412
  • софия

Купих доволно. Приключвам с подаръците за Коледа.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 13:34 от zvаnchе

# 413
В потрес съм, честно да ви споделя. И аз съм виждала всякакви безумия (да се ядат и плюят череши), но такива интеракции от зрител към актьор или между зрители… това е кошмар.
Бих си тръгнала с настояване да ми презаверят билета.
Ненормално е в театъра да се дава толеранс на подобно поведение. Никой не ходи да слуша и търпи оригни, пръдни и др. звучни физиологични процеси.

*
buldoka, давай насам твоите отзиви, за да проветрим атмосферата.

# 414
В потрес съм, честно да ви споделя. И аз съм виждала всякакви безумия (да се ядат и плюят череши), но такива интеракции от зрител към актьор или между зрители… това е кошмар.
Бих си тръгнала с настояване да ми презаверят билета.
Ненормално е в театъра да се дава толеранс на подобно поведение. Никой не ходи да слуша и търпи оригни, пръдни и др. звучни физиологични процеси.

*
buldoka, давай насам твоите отзиви, за да проветрим атмосферата.
Такава поведение ми е недопустимо , както споменах човека явно е бил на други субстанции освен на бира или на друг вид алкохол . Интересно ми е защо са го пуснали, при положение че се вижда когато човека е на разни субстанции плюс алкохол . Разпоредителят явно наистина изобщо не му се е занимавало , всеки гледа да си вземе парите , но не и да си свърши работата както трябва.

# 415
  • София
Здравейте.
За утре имам два билета за Две обиколки в парка. Някой ако има интерес, нека ми пише.
Утре в работата ще видя каква им беше цената.
В центъра се намирам, мога и пред театъра да се срещнем, ако има желаещ.

# 416
Като човек, който е гледал "Бурята" и "Сън в лятна нощ" на Морфов, винаги гледам скептично на опитите за поставяне на Шекспир в наши дни. Въпреки, че летвата е  ужасно високо вдигната, намирам че е добре, че режисьорите опитват отново и отново.
Като гледах "Бурята" на Р. Уилсън, си казвах "Как смееш да стоиш там, където той е стоял!". След тазвечершната "Сън в лятна нощ" на Диана Добрева съм впечатлен и се радвам, че се доближава до това, което намирам за висока летва.
За разлика от Морфов, не всичко на Добрева, което съм гледал ми е харесало. "Моби Дик" и "Калигула" например, не ме завладяха така, както "Да играеш жертвата", "Бащата", "Синът" и "Народът на Вазов". Като почетно споменавам и "Емигранти".
Anyway, препоръчвам.

# 417
  • София
С удоволствие изгледах отново Сън в лятна нощ, разкошни актьори и режисьор! Много хубав спектакъл.
Аз харесвам и Бурята обаче Wink.

# 418
Дами, по повод случката в 199, ви предлагам и на двете да пуснете по един имейл на театъра и да опишете какво е станало. Надявам се, че ще вземат мерки и следващ такъв случай няма да има.

Също и ви споделям, че вече са пуснали билети за "Жената-конбини" на Марий Росен (в Народния), аз вече си взех.

Както обещах ви пускам и отзиви за постановки. Взех си билети за "Венецианският търговец" малко да си оправя вкуса, защото напоследък само се разочаровам. 😄 А сега който има сили да ме чете, заповядайте:

• "Сън в зимна нощ" в МГТ: Абсолютно разочароващ текст, слаба режисура (до момента не съм гледала добра постановка на Стоян Радев), дори бих казала и незадоволителна игра. Някои от актьорите направиха по няколко лапсуса, което ме подразни честно казано. Луиза Григорова изобщо не беше за тази роля (страшно преиграваше). Доста от идеите на Диана Добрева от нейния "Сън в лятна нощ" бяха поставени тук и пародирани. Не харесвам такива неща. Между другото с изненада открих, че вместо след премиера цените на постановката да намаляват, те се увеличават. Понеже гледах за януари билетите, същия ред и същите места имаха 4 лв увеличиение на място. Явно и театрите са решили, че от 1-ви януари всички рязко забогатяват и хайде да вдигаме цени. 🤯 Иначе мога да кажа и едно хубаво нещо - ремонтът на театъра е много сполучлив! Много ми хареса как е направено всичко, залата вече е доста по-уютна и удобна.

П.С А, понеже ви казах, че при последните ми ходения на театър нямаше изцепки, се сетих докато пиша, че отивам до WC преди началото на постановката и вратата е отворена леко. Тръгвам да влизам, но рязко лъсват задните части на една баба. 🤣 Значиии, не стига че не е заключила, ми дори си е оставила вратата отворена. Има и такива хора.

• "Опера за три гроша" в НАТФИЗ: Оценявам ентусиазма на младите артисти, с изключение на няколко човека, които сякаш са ги заплашили с пистолет да играят (Алена Вергова беше сред тях). Като цяло за мен лично скучен спектакъл, с много излишности, НО за нивото на студентски спектакъл - не беше чак толкова зле, колкото очаквах. В столичните театри съм гледала далеч по-пошли постановки. За съжаление, доста от младежите не използваха добре гласа си, съответно много от репликите не им се разбираха. Постоянното крещене също ми дойде вповече. Харесаха ми няколко човека, които се отличиха с игра.

• "Последната нощ на Сократ" в 199: Отидох с много големи очаквания към спектакъла и може и заради това да се разочаровах. Леко ми преиграваха Ивайло Христов и Ирини Жамбонас. Атанас Атанасов си беше той, както си играе навсякъде. Философска пиеса, с хубав замисъл е, но очаквах да бъде поднесена по по-интригуващ начин.

• "Животът пред теб" в 199: Тук много ме натовариха псувните и обидните думи. Някак си очаквах по-позитивно и леко представление, но съвсем се натоварих. Актьорите бяха добри, особено момъкът в главна роля. Нелоша сценография и приятни костюми. Но не ми хареса подхода на режисьора в случая.

• "Наблюдателите" в Народния: Това представление на Явор Гърдев все го отбягвах, макар че го харесвам като режисьор. Като цяло интересен замисъл, но на доста моменти беше отегчително. Кире Гьоревски се отличи най-силно с добрата си игра. Персонажът на Стефания Колева беше напълно излишен (имаше съвсем кратка сцена, а на поклона сякаш й идваше да се хвърли отнякъде). Необходими са познания за историческите личности в пиесата, както и за събитията около тях. Общо взето историческо-философска пиеса. На никой от компанията ни не се хареса особено.

# 419
  • София
Много ли са зле местата на последните редове в ТБА

Общи условия

Активация на акаунт