Хайде на театър - 18

• 38 434
  • 681
  •   6
Отговори
# 30
Yellow,
Такава пиеса е споменатата в предишната тема The Woman from the Sea
в Bridge Theatre.
Сцената изглежда впечатляващо:
Скрит текст:

# 31
Сий е права, обърках пиесите. Извинете.

# 32
  • София
Ето я и нашата скромна рекичка:

# 33
"Зимна приказка" в театър Възраждане наистина беше феномен. За първи път в живота си видях сцена, по която течеше вода, като река и актьорите шляпаха в нея. Такива сцени съм чела, че се предлагат в театрите в Лондон, но за България е нещо изключително.
Сценарият на "Къщата на гнева" си е тягостен, но самата сценография и режисьорското решение да представи майката като мъж, за да придаде повече сила на и без това властният и характери, много ме впечатлиха. Но аз я гледам точно от позицията на дете, което много му се живее и грам не иска да знае какво ще си помислят хората, за това съм и толкова пристрастна към тази пиеса.

Чак пък изключително. В "Свръхчовек" на Варненския драматичен театър миналата година цялата сцена беше във вода.

https://fccvarna.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5/% … D0%B2%D0%B5%D0%BA

# 34
"Зимна приказка" тръгна добре, имаше потенциал, но щом и не разбрах кога приключи, не говори добре за режисурата.
Споделям мнението. И за мен финалът беше изключително претупан и внезапен, а можеше да е наистина прекрасно. Останах с впечатлението, че много са вложили в подготовката на представлението в началото, но сякаш са се изморили и са приключили набързо. При друг завършек определено щеше да е близо до максималната оценката ми, но сега е средна.

# 35
"Зимна приказка" в театър Възраждане наистина беше феномен. За първи път в живота си видях сцена, по която течеше вода, като река и актьорите шляпаха в нея. Такива сцени съм чела, че се предлагат в театрите в Лондон, но за България е нещо изключително.

Препоръчвам ви да гледате спектакъла "Метаморфози" на благоевградския театър, ще останете приятно изненадани, вече съм го хвалила тук. Сцената е вода. На 15.11 ще са в театър Азарян (ако все още има билети). 😊

# 36
"Къщата на гнева" ни хареса много.
Много. Режисура, сценография, актьорска игра, музика - всичко беше Heart
Темата си е тегава, заглавието на пиесата на Лорка е "Домът на Бернарда Алба", т.е. всички вътре са нейна собственост, тотален матриархат.

Благодаря за препоръката за "Метаморфози"

# 37
За Варненския драматичен театър мога да кажа само суперлативи. Гледах " Тютюн", беше гостуваща постановка и на мен ми е  номер едно за тази година.
Другият провинциален театър, които ме впечатли беше Великотърновският драматичен театър и тяхната версия на "Крадецът на праскови". Нея я поставям на второ място за тази година.
Въобще в провинцията правят много по-добри постановки, от тези които гледам в София, въпреки че в София живеят най-много хора, тоест пазара е най-голям.

# 38
  • София
Искам да гледам нещо интересно, но незнам какво точно.
Препоръчвам новите представления на Артвент "Код Жълто" и "Ефектът", а също и моноспектакъла на Явор Бахаров "Трима крале" в "Сълза и смях".

# 39

За които имаше билети...

# 40
За Варненския драматичен театър мога да кажа само суперлативи. Гледах " Тютюн", беше гостуваща постановка и на мен ми е  номер едно за тази година.
Другият провинциален театър, които ме впечатли беше Великотърновският драматичен театър и тяхната версия на "Крадецът на праскови". Нея я поставям на второ място за тази година.
Въобще в провинцията правят много по-добри постановки, от тези които гледам в София, въпреки че в София живеят най-много хора, тоест пазара е най-голям.
Отскоро Бина Харалампиева поставя във Варненския драматичен театър. "Под игото", "Тютюн", "Време разделно". Oттогава и тръгнаха на турнета извън Варна.

Това, което гледах вчера на Варненска сцена беше невероятно - "Aлма Малер" от същия македонски режисьор Сашо Димоски , поставил и "Свръхчовек" във Варна, който цитирах вчера.

# 41
Към днешна дата чакам само гостуващата при нас постановка "Сако от велур". Обичам работата на Стратиев, знам че ще ми хареса. Flowers Hibiscus

# 42
Да дам отзив за "Кафе с претенция".
Лека, неангажираща постановка, но скучновата, за мен....
Актьорският състав много добър.
Бих отличила играта на Моню Монев.
Залата беше пълна.

# 43

За които имаше билети...

Жалко, ако все пак някой е искал да гледа, но датата не му е била окей, ще има тази възможност другия месец. 😊

# 44
  • София
Опитах, но не продават онлайн билети от НДК, а дотам не ми се разхожда. Може и да няма билети вече.

Затова пък видях че един много хубав мюзикъл на Пловдивската опера - Евита - ще се играе на 8 януари в НДК зала 1, силно препоръчвам, според мен това им е най-хубавият мюзикъл, а Керана прави страхотна роля. Има билети онлайн през НДК билетната онлайн каса и в Ивентим, може би и другаде.

Общи условия

Активация на акаунт