Хайде на театър - 18

• 38 025
  • 674
  •   1
Отговори
# 45
Опитах, но не продават онлайн билети от НДК, а дотам не ми се разхожда. Може и да няма билети вече.

Вероятно сега след като падне, много хора могат и да си върнат билетите и съответно да има свободни. 😊 Заслужава си да се види!

# 46
Мисля, че вече имам заглавие No. 1 за номинациите. Връщам се от “Разходка с Гогол” в НТ - един особен спектакъл с великолепна режисура и разкошна актьорска игра. За първи път не мога да откроя едни от други актьори … и една различна Радина.

# 47
“Разходка с Гогол” е великолепно представление.
Човекът поставил пиесата е хванал майсторски всичко което е Гогол Heart

# 48
  • София
И кой пак идва с непопулярно мнение. 😂😂😂
Не ми хареса на мен "Разходка с Гогол". Хареса ми само частта със Стелиан Радев. Там искрено се забавлявах, другите части никак не ми допаднаха. Давам 2/5  само заради Радев, иначе щеше да е 1.
Минута преди да почнем една жена падна по стълбите, завъртя се и чак на сцената отиде, след нея и разпоредителката падна. Дано я оправят вече тази зала, има какво да се желае по нея определено. 😑

# 49
И кой пак идва с непопулярно мнение. 😂😂😂
Не ми хареса на мен "Разходка с Гогол". Хареса ми само частта със Стелиан Радев. Там искрено се забавлявах, другите части никак не ми допаднаха. Давам 2/5  само заради Радев, иначе щеше да е 1.
Минута преди да почнем една жена падна по стълбите, завъртя се и чак на сцената отиде, след нея и разпоредителката падна. Дано я оправят вече тази зала, има какво да се желае по нея определено. 😑
Aз пък си мисля, че имате проблеми с разбирането на руската душа. Нито Гогол Ви харесва, нито Чехов, нито други руски класици. И това ще се повтаря с всяко следващо представление.

# 50
Различни възприятия 🙂
Гогол за мен е един от вълшебниците, историите му са Уауууу - Носът, Портрета, Вий, т.н.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 13:13 от Al Georgieva

# 51
  • София
Коя си ти, че да ми казваш с какво и с кого имам проблеми, че не разбрах. Най-любезно ще те помоля да се правиш, че не съществувам, ок? Ще съм ти много благодарна. Simple Smile Няма повече и на Вие да ти говоря. Няма друг човек в цялата тема, който да се заяжда непрекъснато като теб, все се чудиш кого да захапеш. Защото това е един от многото ти заядливи коментари, които отправяш  не само към мен, но и към други потребители. Във форума е АБСОЛЮТНО забранено да се коментират потребителите, ако ще казваш нещо за някоя постановка- давай, ако ли не преспокойно можеш да подминеш.
Всеки един с коментар, който по някакъв начин се опиташ умишлено да закълвеш някой от потребителите ще бъде докладван.

# 52
  • София
И аз харесвам много Разходка с Гогол, а Радина там е просто неузнаваема, аз не я разпознах, докато не свърши представлението и не погледнах кой играе, понеже преди това не бях прочела.

# 53
Аз за себе си преценявам, че винаги съм предпочитала западни пиеси пред тези на руските класици, които са ми някак мрачни … сигурно не ги разбирам, но “Разходка с Гогол” ме впечатли цялостно: много труд е вложен в тази постановка и да - Стелиан Радев беше уникален, но и всички други според мен. Спомних си за “Шинел” на Нина и Зуека.

# 54
Различни възприятия 🙂
Гогол за мен е един от вълшебниците, историите му са Уауууу - Носът, Портрета, Вий, т.н.
Нещо такова
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10232520680733009&id=1037681756

И на мен много ми хареса "Носът" в 199.
Коя си ти, че да ми казваш с какво и с кого имам проблеми, че не разбрах. Най-любезно ще те помоля да се правиш, че не съществувам, ок? Ще съм ти много благодарна. Simple Smile Няма повече и на Вие да ти говоря. Няма друг човек в цялата тема, който да се заяжда непрекъснато като теб, все се чудиш кого да захапеш. Защото това е един от многото ти заядливи коментари, които отправяш  не само към мен, но и към други потребители. Във форума е АБСОЛЮТНО забранено да се коментират потребителите, ако ще казваш нещо за някоя постановка- давай, ако ли не преспокойно можеш да подминеш.
Всеки един с коментар, който по някакъв начин се опиташ умишлено да закълвеш някой от потребителите ще бъде докладван.

Нима неразбирането на руската душа е обида?! Коментирах единствено фактите, които сама сте изложила в рамките на една седмица, а не Вас. Не харесвате "За едно явление от електричеството" по разкази на А.Чехов (много, много съжалявате, че сте го гледала), не харесвате "И все пак животът е прекрасен" по съветски автор, не харесвате "Разходка с Гогол" по произведения на Гогол, просто можете да кажете дали това е случайност. Аз изказах лично мнение, че не е случайност.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 23:11 от фрох

# 55
Гетсби снощи. Много ми хареса! Визуалните ефекти на сцената създадоха наистина чудесна атмосфера, всички актьори бяха на ниво, на моменти само Дейзи говореше малко тихо, но цялостно прекрасно представление според мен!

# 56
Снощи гледах "Котка върху горещ ламаринен покрив" на театър София, режисьор Стайко Мурджев. Чела съм пиесата на Тенеси Уилямс и съм гледала филма с Елизабет Тейлър. Вероятно, ако не бях, представлението щеше да ми хареса много, но уви. В повече ми дойдоха вулгарностите и циничният език, маскирани под формата на "осъвременяване", ръмженето на главната героиня (в ролята - Елеонора Иванова) през цялото време и фалцетът на няколко от другите, като цяло доста истерична ми дойде постановката. Иначе играта на Гринго-Богдан Григоров ми хареса най-много, общо взето точно така си представям Брик. Образът на бащата също беше близо до истината. Заради дълбочината и сложния вътрешен свят на героите на Уилямс няма как да дам ниска оценка, но в ръцете на друг режисьор поне за мен можеше да е 5/5. Сега бих поставила около 3,75/5.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 15:04 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 57
Снощи гледах "Котка върху горещ ламаринен покрив" на театър София, режисьор Стайко Мурджев. Чела съм пиесата на Тенеси Уилямс и съм гледала филма с Елизабет Тейлър. Вероятно, ако не бях, представлението щеше да ми хареса много, но уви. В повече ми дойдоха вулгарностите и циничният език, маскирани под формата на "осъвременяване", ръмженето на главната героиня (в ролята - Елеонора Иванова) през цялото време и фалцетът на няколко от другите, като цяло доста истерична ми дойде постановката. Иначе играта на Гринго-Богдан Григоров ми хареса най-много, общо взето точно така си представям Брик. Образът на бащата също беше близо до истината. Заради дълбочината и сложния вътрешен свят на героите на Уилямс няма как да дам ниска оценка, но в ръцете на друг режисьор поне за мен можеше да е 5/5. Сега бих поставила около 3,75/5.

И една моя колежка го гледа и не й беше харесало. Според нея всички са крещяли постоянно, което я е изнервило. Това ме отказа и аз да я гледам. 😄

# 58
  • София
Включвам се и аз по темата за "Котка върху горещ ламаринен покрив"... същите впечатления. Твърде истерично общуване, много викане. Това доминира и човек някак си н е може да се фокусира върху замисъла...

Препоръчвам горещо "Идеалният мъж" (Народен театър) https://nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/idealniyat-mzh

Интелигентен британски хумор, много забавна пиеса ☺️

# 59
Може ли някой да разкаже повече за откритите спектакли, които се правят пред Народния за Нощ на театрите и ако е бил на миналогодишния („Балът на Капулети“)?
Или ако ще гледа утре „КупиДон“, пак от същия режисьор – Боян Крачолов.

Общи условия

Активация на акаунт