Хайде на театър - 18

• 33 014
  • 591
  •   2
Отговори
# 345
Преди известно време бяхте пуснали линк към сайт, който събира всички представления, може да се сортира по дата и лесно да се търси. Мислех, че съм го запазила, но уви, не го намирам

# 346
Преди известно време бяхте пуснали линк към сайт, който събира всички представления, може да се сортира по дата и лесно да се търси. Мислех, че съм го запазила, но уви, не го намирам

https://sofiastage.com/

# 347

https://theatre.art.bg/

# 348
Моля ви да дадете знак в темата, ако видите дати за Дишай през февруари. Проверявам редовно, но в някои дни забравям и пропускам.
За януари излязоха дати, ако някой се интересува.

# 349
Много се колебах дали да пиша, но за да няма други разочаровани дечица, като племенницата ми, оставям отзив за "Том Сойер и Хък Фин" в Сатирата. Имахме покани за днешното сутрешно премиерно. Не, не и не. Бях се зарекла на постановки на Анастасия Събева да не давам повече шанс, но заради детето отидохме. Да съсипеш текст на Стефан Цанев (Мистерия с кон в същия театър) се иска очевадно бездарие. Но да направиш класическо детско представление негледаемо? Тъмно, мрачно, скучно, страшно. Мога още много да пиша. Имаше дечица, които си тръгнаха преди края. Имаше и такива, които очевидно не се чувстваха ок. Не го причинявайте  и на вас, и на децата ви. Изгубено време и пари. И разочарование! 1 от 5, заради някои от актьорите.

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 18:41 от KylieM

# 350
Ужас.
Ние сме на “Последна стъпка” в НТ, имаме подарени билети. Надявам се да не е пълно разочарование, защото никак не харесвам Йордан Славейков, но трябваше да уважим подаръка.
Ще пиша коментар след това.

# 351
  • софия
Силвия Недкова за Глембаеви.

Какво се случва в Народния?
Василев е строил цялото кралско войнство:

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 19:26 от zvаnchе

# 352
  • Beyond the stars
Моля ви да дадете знак в темата, ако видите дати за Дишай през февруари. Проверявам редовно, но в някои дни забравям и пропускам.
За януари излязоха дати, ако някой се интересува.

Много благодаря за информацията за януари, взех билети.

# 353
Берлин Берлин: Постановка на ДТП по текста на Жералд Сиблерас и Патрик Одекьор. Действието ни пренася в Източен Берлин през 1989 година. Млада двойка се опитва да избяга от репресивния комунистически режим. За целта, дамата Ема Келер (Радина Думанян) се настанява в дома на агента на ЩАЗИ, Вернер, работейки като болногледачка на болната му майка, която е висш партиен член. Идеята е, нелегално да осигури достъп на гаджето си, който да изкопае таен тунел до западната част на града и двамата да избягат. В уравнението се намесват тайни агенти, както на комунистическия режим, така и на Запада, което води до забавни, но и доста поучителни моменти.

Като цяло, много силна постановка, която през призмата на смеха, показва безумията на комунизма и осмива замесените в режима. Най-големият комплимент, който мога да дам е, че като чувство за хумор и представяне на замесените, супер много напомня на Ало-Ало, през друг времеви период. Дори начина, по който борещите се със силните на деня е много подобен, а Ема Келер напомня на Хелга, в ролята на жената, която използва всякакви прийоми, не просто за да оцелее, а да постигне, това което иска. Като споменах главаната героиня, брутална роля на Радина Думанян. Топ изпълнение през цялото време и без съмнение е звездата на спектакъла.

Давам му 8.5/10 и ако някой иска да го гледа, горещо препоръчвам.

# 354
Никаква конкретика не виждам в изявлението на НТ. Нищо не разбирам. Намеква се нещо, но незнайно какво…
Да се бяха съсредоточили върху пълното попълване на програмата за февруари.
Призовавам директора на театъра да мине в темата да ни остави по една покана за по една постановка. 🎅🏻

# 355
  • sofia
Имали подозрения, че искат да уволнят директора, защото са го търсили от министерството да му прекъсват отпуската. После щяло да последва и уволнението.
Много ми е неприятно че така се "клати" НТ вече няколко години. Това ме отблъсква да го посещавам. Залагам на балет, опера и  комедии за развлечение и настроение.

# 356
Никаква конкретика не виждам в изявлението на НТ. Нищо не разбирам. Намеква се нещо, но незнайно какво…

Министерството на културата е наложило постоянни проверки на Народния театър буквално за всичко. Също така не са изплащани хонорари на артистите в продължение на цяла година. Т.е хора които не са назначени в театъра, а взимат пари за изигран спектакъл, не им е било плащано, защото министерството не отпуска пари. Вероятно има и още неща.

# 357
Тъжна история.

# 358
# 359
Глембаеви ми хареса и ще влезе в моите номинации - всичките от НТ. Да, текстът е тежък, сложен и мрачен, а това прави играта на актьорите още по-трудна и запомняща се…  Залата избухна при появата на Пламен Димов накрая за аплодисментите.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 23:56 от saffron

Общи условия

Активация на акаунт