Хайде на театър - 18

• 38 802
  • 691
  •   2
Отговори
# 690
В неделя си  направих театрално приключение (отдавна обмислям и следя програмите , за да " прескоча" някоя неделя до София и да гледам нещо, което няма да дойде във Варна) - пътувах до София за две постановки "Къщата на гнева" и " Боклук", които идеално се наредиха заради ранния час на първата, а после с нощния автобус наобратно. Благодаря на всички пишещи, колкото и да е субективно мнението, мисля че е полезно за някакъв ориентир.
Къщата на гнева... мрачно въздействие, въвлича те в  подтискащата реалност на героите, брутална история на Лорка за абсурдността на свръхдеспотизма, моралните норми и стремежът към свобода и любов. Не бих препоръчала на всеки от познатите си. За почитатели на не съвсем класически постановки би било интересно преживяване. моите очаквания се оправдаха, а и от преди 15,20тина години ми е останал спомен за Домът на Бернарда Алба на театралния фестивал във Варна, или заглавието ме е впечатлило много или съм гледала тогава, но съм забравила подробности. Проверих от любопитство - 2005г. на  Сфумато. Доста други режисьори са го поставяли. Би ми било интересно да видя разлиния прочит на всеки, но..

Боклук - бих препоръчала на всеки, класическа постановка, нищо излишно, много добра игра на актрисите! А сюжетът и текстът -  теми и взаимоотношения близки на всеки, макар и не буквално, и да ги поднесеш  без да са тягостни си е талант.  Абсолютно  си  заслужаваше.

Та експериментът ми е успешен, дори притеснянията, че може да ми дойдат в повече и да не мога да им се насладя - не се оправдаха.

# 691
  • София
Колко хубаво, обичам културния туризъм, ходя често от София до Пловдив за театрални постановки, а лятото понякога успявам във Варна да видя някоя пиеса/мюзикъл/опера.
Хареса ли ви Театър? На нашата компания - да, имам някои забележки, но като цяло доста приятна постановка.
Евита на Пловдивсата опера е страхотен мюзикъл, открих Керана в него, наскоро пак го гледах.

Общи условия

Активация на акаунт